Site Rengi

HABER ÖZETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’ye iade-i ziyarette bulunacak..
Özgür Özel’den görüşme sonrası ilk açıklama..
Bedelli Askerlik ücreti 200 bin TL oluyor..
Türkiye İsrail ile tüm ticari anlaşmaları durdurdu!.
Erdoğan-Özel görüşmesinde masaya yatırılacak konular belli oldu..
Türkiye’den İsrail hakkındaki soykırım davasına müdahil olma kararı!.
ABD Merkez Bankası FED faizi sabit tuttu..
Taksim Meydanı’nda çıkma zorbalığında 210 gözaltı!.
Bitcoin piyasası tepe taklak!.
Yargıtay 30. turda da başkanını seçemedi!.
AK Parti’nin Besleme Medyası’nda Başkanlık Sistemi kavgası!.
Ali Erbaş’ın A 8 Long tutkusu bir türlü geçmedi!.
Temassız ödeme limitleri 1,500 TL’ye çıkarılıyor..
CHP’nin kazandığı Üsküdar Belediyesi’nde işçi kıyımı!.
5 ayda yüzde 200 zam gelen tavuk etine ihracat kısıtlaması geldi!.
ABD’de de protestocu öğrencilere “Okuldan Atma” tehdidi!.
CHP Lideri Özel’in 1 Mayıs Taksim programı belli oldu..
İyi Parti Lideri Dervişoğlu’ndan Yeni Anayasa açıklaması…
İngiliz köpeklerini bozguna uğrattığımız Kut’ül Amare zaferinin 108. yılı kutlu olsun…
CHP’den 1 Mayıs kararı!. “Hep birlikte Taksim’e yürüyoruz” diyerek duyurdular…
İBAN üzerinden tahsilat yapanlara verilecek para cezası miktarları belli oldu…
Başsavcılık alçak sapığa verilen İyi Hal İndirimine isyan etti!.
MHP’den TikTok’un kapatılması için TBMM’ye kanun teklifi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Özel’in görüşme tarihi belli oldu..
AK Partili vekilin Boğaza nazır malikanesi kaçak çıktı!.
Gözler Nisan ayı enflasyon rakamlarına çevrildi…
Dev ilaç firmasından Koronavirüs aşısı itirafı!.
AK Partili başkandan seçmene küstah sözler!. ORUCU BİZİMLE TUTUP İFTARI BAŞKASIYLA AÇIYORSUNUZ!.
İBAN üzerinden Vergi Hırsızlığı dönemi sona eriyor!.
CHP’li Belediyelerde Ahbap-Çavuş atamaları tam gaz devam ediyor!.
DOLAR 32,4413
EURO 34,7704
ALTIN 2.396,49
BIST 10.208,65

Kadının gücünü çekiç atarak gösteriyor

Bursa’da, 17 yaşındayken çekiç atmada Dünya Yıldızlar Şampiyonası’nda dünya ikincisi olan üniversite öğrencisi Deniz Yaylacı (21), şimdilerde turnuvalara hazırlanıyor. Azmiyle takdir toplayan Yaylacı, kadınların da çekiç atmada erkekler kadar başarılı olabileceğini söyledi.

Kadının gücünü çekiç atarak gösteriyor
29.07.2019
A+
A-

Bursa’da, 17 yaşındayken çekiç atmada Dünya Yıldızlar Şampiyonası’nda dünya ikincisi olan üniversite öğrencisi Deniz Yaylacı (21), şimdilerde turnuvalara hazırlanıyor. Azmiyle takdir toplayan Yaylacı, kadınların da çekiç atmada erkekler kadar başarılı olabileceğini söyledi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Deniz Yaylacı, 2013 yılında, 15 yaşındayken fiziksel güce ve mental açıdan yüksek disiplin gerektiren atletizmin çekiç atma branşına başladı. Yaylacı, sıkı bir çalışmayla 2 yıl sonra 17 Temmuz 2015 tarihinde Dünya Yıldızlar Şampiyonası’nda dünya ikincisi oldu.

U23 Milli Takım Sporcusu olan Yaylacı, şimdiki hedefinin ay yıldızlı bayrağı yurt dışındaki turnuvalarda göndere çekmek olduğunu belirtti. Yaylacı, kadınların da en az erkekler kadar güçlü olduklarını ve isteyip inandıktan sonra sporun pek çok dalında başarı elde edebileceklerini söyledi.

Spor yaşamına 2011 yılında başladığını, 2 yıl sonra parkta idman yaparken atletizm sahasına inerek çekiç atma branşıyla tanıştığını belirten Deniz Yaylacı, doğum gününde de dünya ikinciliğini kazandığı ifade etti. Yaylacı, “59 metre ile yarışa başladım. Son hakkımda 67.01 atarak gümüş madalyanın sahibi oldum. Çok güzel bir başarı elde ettik, yarışa kadar çok çalıştık, küçük olduğum için de daha çok hırslanıyor, motive oluyordum. Bu başarı ileriye dönük olarak beni daha da hırslandırdı” ifadelerini kullandı.

ERKEKLER KADAR GÜÇLÜYÜZ

Çekiç atmanın erkek egemen bir spor olarak görüldüğüne işaret eden Yaylacı, "Genelde yalnızca televizyondan izlenildiği kadarıyla biliniyor, erkeklerin yapabileceği düşünülüyor, fakat kadınlar da yapabilir. Ülkemizde çok az sayıda çekiç atan kadın olmasına karşın başarılarımız oldukça iyi. Önümde büyüklerde yarışan Tuğçe Şahutoğlu ve Kıvılcım Salman var. Çok kez madalya başarısı göstermiş, yurt dışında ülkemizi temsil eden sporcular. Kadınların da başarabileceğini onlar tam anlamıyla gösterdi. Aslında kadınlar daha iyi yerlere de gelebilir. Çünkü çok istekli, inançlı çalışıyoruz ve daha fazla hırslanıyoruz. Kadının başaramayacağı ya da çekiç atamayacağı gibi bir durum bence yok, biz de yapabiliyoruz. Biz de erkekler kadar güçlüyüz" dedi.

'TARLADA ÇEKİÇ ATAN KIZLAR VAR'

Atletizm sahası olmadan tarlada büyüyen ve çekiç atan kendisinden küçük arkadaşlarının olduğunu kaydeden Yaylacı, "Herkesin atletizmde bir branşı olabilir. Güçlü olmamızı gerektirecek tüm imkanlar sağlanıyor" şeklinde konuştu. 

'KORKMADAN YARIŞMALIYIZ'

Bu sporun kendisine aynı zamanda özgüven aşıladığını belirten Deniz Yaylacı, ilk yurt dışı yarışına ise 2013 yılında EYOF Avrupa Gençlik Oyunları için gittiğini ifade ederek, "İlk yurtdışına antrenörsüz olarak gittiğimde çok farklı bir atmosferdi, nereye nasıl gideceğini bilmiyorsun. Avrupalı sporcular daha iri ve güçlü görünüyordu o dönem sadece finalde yarıştım ancak şunu öğrendim ki; Avrupalıların da bizden bir fazlası yok. Aksine bizim eksiğimiz var. Özellikle yurtdışı yarışlarında korkarak yarışmamalıyız. Türkiye’deki yarışlarda olduğu gibi özgüvenli olmalıyız, ayaklarımız yere sağlam basmalı. Ben bu korkuyu birkaç kez yaşadım ve ders oldu. Böylelikle kendime güvenmeyi, hedeflerimi belirlemeyi, hırs yapmayı öğrendim ve her şeyin daha güzel olabileceğine bu deneyimin ardından inandım” açıklamalarında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.