Site Rengi

HABER ÖZETİ
850 milyarlık fon vurgununun ayrıntıları ortaya çıktı!.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına usülsüz geçiş yapan 6 bin 134 kişinin vatandaşlığı iptal edildi!.
Bitcoin sert yükselişlerle 85 bin dolara çıktı!.
New York’taki Türk Evi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a coşkulu karşılama..
Berlin’de Türk aday seçim kazanınca Yahudiler kudurdu!.
Borsa da vatandaşın iç edilen 850 milyarı iyice çıkmaza girdi!.
Süper Lig’in yeni lideri Amedspor oldu..
Fenerbahçe Eyüpspor’u 8 golle sahaya gömdü!.
Alihan Kuriş’ten “CHP’ye Oy Vermeyenleri Cemaatten Kovun” talimatı!.
Meloni Türkiye’nin cinsel sapıklara yönelik operasyonlarını kınayan AB’ye destek vermedi!.
Kopenhag Stockholm Büyükelçileri güven mektubu sunmaya kuyruklu uşak frakıyla gitti!.
“Atatürk Olmasaydı Adınız Yorgo Olurdu” diyenlerin Yunanistan aşkı depreşti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 16. defa BM Genel Kurulu’na hitap edecek..
“Ben Kaybetmem” diyerek hakim savcı odalarında tol kesen avukat tutuklandı!.
Alihan Kuriş çetesine operasyonlar devam ediyor..
Salah Galatasaray’ı bozguna uğrattı!.
İsrail bağlantılı dolandırcılık şebekesine büyük darbe!.
ABD Başkanı Trump Gröland için Danimarka ile anlaştığını açıkladı..
Washington Post: Pentagon’un açıkladığından daha fazla ABD askeri öldü!.
Çiftçiden 5 liraya alıp vatandaşa 100 liraya ürün satan çakallar tutuklandı!.
Yeni Parti Genel Müdürünün Cuma Namazı pozları!.
TOKİ’den borcunu erken kapatana yüzde 25 indirim!.
BAE’den dikkat çekici Türkiye-İsrail karşılaştırması!.
Netenyahu itinin partisi mum gibi erimeye devam ediyor..
Adalet Bakanlığı sapıkların üzerine gittikçe Avrupa kuduz köpek gibi havlıyor..
CHP’ye kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in görevine son verildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile New York’ta görüşecek..
Erdoğan 2028’de son kez Cumhurbaşkanı adayı olacak..
Kaşif Kozinoğlu dosyasını kapatan iki savcıya gözaltı!.
İstanbul Borsası’nı speküle eden şirketler tasfiye ediliyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

15 Temmuz’da müebbet yiyen Harbiyeli’nin annesi Melek Çetinkaya: “Ben Fetullah Gülen’e teröristtir diyemiyorum!.” (video haber)

15 Temmuz’da müebbet yiyen Harbiyeli’nin annesi Melek Çetinkaya: “Ben Fetullah Gülen’e teröristtir diyemiyorum!.” (video haber)
15.07.2020
A+
A-

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanarak müebbet hapis cezası verilen askeri okul öğrencilerinden Taha Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya çıktığı bir televizyon programında FETÖ elebaşı Fethullah Gülen için methiyeler dizdi. Çetinkaya programda Fethullah Gülen için terörist ifadesini kullanamayacağını söylerken yıllarca FETÖ mensupları ile komşuluk yaptığını belirtti. Sabah’tan Atakan Irmak’ın haberinin detayları..

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine ilişkin 2’si er, 70’i eski Hava Harp Okulu öğrencisi 72 sanığın yargılandığı dava geçtiğimiz Ocak ayında karar bağlanmıştı. Mahkeme o cezaların gerekçesini açıklamıştı. Yaklaşık 650 sayfalık gerekçeli kararda, Hava Harp Okulu’na yerleştirilen FETÖ üyelerinin ellerine ateşli silahlar verilerek İstanbul’a yollandıkları, örgüt mensuplarının darbe gecesi şehri kana bulamak istedikleri ve darbeci rütbeli askerlerin emirleri altında örgüt bilinciyle hareket ettikleri ortaya çıkmıştı.

FETÖ-HDP YİNE YAN YANA

Mahkemenin kararı sonrası müebbet hapis cezası alan FETÖ’cü öğrencilerden Taha Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya önce adalet yürüyüşü yaparak daha sonra çeşitli platformlarda gündeme gelerek Harbiyeli öğrencilerin FETÖ’cü olmadığını, verilen mahkeme kararının yanlış olduğunu iddia etmişti. Çetinkaya’nın eylemlerine ise HDP’li milletvekillerinin destek vermesi gözlerden kaçmadı.

CANLI YAYINDA FETHULLAH GÜLEN’E ÖVGÜ

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılan Melek Çetinkaya’nın yaptığı açıklamalarla maskesi yere düştü. Çıktığı televizyonda moderatörün sorusu üzerine konuşan skandal açıklamalarda bulunan Çetinkaya’nın FETÖ elebaşı için kullandığı ifadeler sosyal medyanın gündemine oturdu. Fetullah Gülen’e terörist diyemeyen Çetinkaya konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Ben Fetullah Gülen’e teröristtir diyemiyorum ama bana bu cemaatin içindeki insanlardan komşularım oldu. Ben tertemiz insanlar olduklarını düşünüyorum. Bu insanlarla 3-4 sene komşuluk yaptım.

AK PARTİLİ VEKİLDEN TEPKİ

Skandal ifadelerin ardından Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Melek Çetinkaya’nın katıldığı programı sosyal medya hesabından ‘FETÖ’cülük nedir? Uygulamalı anlatım‘ şeklinde paylaşımda bulunarak tepki gösterdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.