Site Rengi

HABER ÖZETİ
DEM Parti tetikçilik yapan sokak itlerine ceza verilmesine karşı çıktı!.
Kumarbaz Haluk Levent’i devletten üstün ilan eden dangalaklar sus pus oldu!.
FETÖ’cü kahpeler enkazın yerini tespit edip Yazıcıoğlu’nun ölmesini beklemişler!.
İstanbul’da ticari taksi açılış fiyatı 230 TL’ye yükseldi..
Venezuela’daki deprem felâketinde ölü sayısı 5 bini geçti!.
Haluk Levent’in yardım paraları ile oynadığı yüklü bahisler ortaya çıktı!.
Sırtımıza kambur olan KKTC’de asgari ücret Türkiye’nin iki katı!.
15 Temmuz Hain Darbe Girişimine “Tiyatro” diyen Nasuh Mahruki tutuklandı!.
Haddini aşan Acun Ilıcalı’ya Aziz Yıldırım’dan adamlık dersi!.
Altın yarırımcısını ters köşe yapmaya devam ediyor..
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 19 kişi tutuklandı!.
Ahbap’a temiz kâğıdı veren CHP’li meclis üyesi için gözaltı kararı!.
Trump’ın oy oranı seçim kaybettiği seviyeye kadar geriledi..
Felâket palavracısı Oğuzhan Uğur da Ahbap’tan gözaltına alındı!.
IBAN mağdurlarının beklediği 12. yargı paketi Meclis’ten geçti..
Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm emri FETÖ’den!.
Trump yine İran’a tehditler savurdu!.
Kayıp deprem paraları için bilirkişi görevlendirildi!.
Bay Kemal Ekrem’in ekibini darmadağın etmeye devam ediyor..
Haluk Levent ve 14 kişi Ahbap yolsuzluğu kapsamında tutuklandı..
Tüm yurttaki 90 bin Camii’de 15 Temmuz Selâsı okundu..
ABD’den İran’a ikinci dalga operasyon!.
Haluk Levent tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi..
Özgür Özel yeni parti kuracaklarını açıkladı..
Haluk Levent sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi!.
Ahbap yakalası Gökhan Özoğuz’dan şaşırtan açıklama!.
Eda Ece küstah sözleri için özür diledi!.
Deprem bağışçılarının paraları kumar masalarında!.
Ahbap’a ikinci dalga operasyon!.
Abbas Erakçi Trump’ın Hürmüz Boğazı açıklaması ile dalga geçti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Bakan akar ABD’li mevkidaşıyla görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Suriye’nin kuzeyinde oluşturulması planlanan güvenli bölge, terörle mücadele ve F-35 programına ilişkin görüşlerini paylaştı.

Bakan akar ABD’li mevkidaşıyla görüştü
29.07.2019
A+
A-

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Suriye’nin kuzeyinde oluşturulması planlanan güvenli bölge, terörle mücadele ve F-35 programına ilişkin görüşlerini paylaştı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakan Hulusi Akar’ın ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklamaya göre; Bakan Akar, Türkiye'nin ABD'den PKK/YPG'ye desteğini tamamen sonlandırmasını beklediğini vurguladı. Akar, Türkiye'nin güneyinde bir terör koridoru kurulmasına izin verilmeyeceği, Türkiye'nin sadece kendi ülkesi ve milletinin güvenlik ve emniyetini değil, aynı zamanda bölgede yaşayan Kürtler, Araplar, Asuriler, Hristiyanlar ve Yezidiler gibi diğer dini ve etnik grupların da güvenlik ve emniyetini istediğini ifade etti.

PKK/YPG'NİN GÜVENLİ BÖLGEDEN ÇIKARILMASI GEREKTİĞİ VURGULANDI

Akar, görüşmede Suriye'nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölgeye ilişkin, Türkiye'nin güvenli bölgede kontrolü sağlayabilecek tek uygun, yeterli ve yetenekli güç olduğunu vurgulayarak, güvenli bölgede yer alan PKK/YPG'nin tüm silahlarının toplanması, PKK/YPG'nin güvenli bölgeden tamamen çıkarılması, güvenli bölgenin, daha önce birçok kez açıklanan sebeplerden ötürü, 30-40 kilometre derinliğinde olması, PKK/YPG'nin bölgede yaptığı tüm tünel, mevzi ve tahkimatların imha edilmesi ve güvenli bölgenin ABD ile koordineli bir şekilde Türkiye tarafından kontrol edilmesi kriterlerine göre oluşturulması gerektiğini dile getirdi.

Açıklamada, Bakan Akar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da 26 Temmuz 2019 tarihinde ifade ettiği gibi, ABD ile ortak noktada buluşulamaması halinde Türkiye'nin güvenli bölgeyi tek başına oluşturmak zorunda kalacağını ifade ettiği kaydedildi.

F-35 PROJESİNİN KENDİ YOLUNDA İLERLEMESİ GEREKTİĞİ BELİRTİLDİ

Akar, F-35 programıyla ilgili olarak ise Türkiye'nin, projenin sadece müşterisi değil, aynı zamanda yatırımcısı ve üretim ortağı olduğunu, F-35 projesinin kendi yolunda ilerlemesi gerektiğini söyledi.

Akar, görüşmede ayrıca Esper'i Savunma Bakanlığı’nın onaylanması nedeniyle tebrik etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.