Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD ile İran arasında sağlanan ateşkesin ardından akaryakıtta indirim bekleniyor..
İran’dan ateşkes sonrası zafer açıklaması..
Ateşkes anlaşmasının ardından altın, gümüş ve bitcoinde hızlı yükselişler başladı..
Ateşkes anlaşmasından sonra petrol fiyatlarında sert düşüş yaşandı..
İran: ABD’yi 10 maddelik planı kabul etmeye zorlayarak tarihi bir zafer elde ettik..
Ateşkesin ardından Hürmüz Boğazı tekrar geçişlere açılıyor..
ABD ile İran arasında iki haftalık ateşkes..
İsrailli Kuduz Köpek Türk dizisinin yıldızını hedef aldı..
Ünlü teknik adam Lucescu hayatını kaybetti..
İranlı kadınlar ABD saldırısına karşı nöbette..
ABD Başkanı Trump: İRAN MEDENİYETİ BU GECE YOK OLACAK!.
İstanbul’daki İsrail Başkonsolosluğuna saldıranların kimlikleri belli oldu..
İstanbul’daki İsrail Başkonsolosluğu‘na silahlı saldırı!.
CHP’li Üsküdar Belediyesinde ele geçirilen valizler dolusu rüşvet paraları ifşa oldu..
Üsküdar Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu..
Yunanistan’dan Kahpe İsrail’e 750 milyon dolarlık silah satışı!.
Netenyahu Trump’ı ateşkes yapmaması için Epstein üzerinden tehdit etmeye devam ediyor!.
CHP’nin ara seçim çakallığına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan veto!.
Trump İran’ın elinden kaçıp kurtulmanın yollarını arıyor..
MHP İstanbul İl Başkanlığı ve 39 ilçe başkanlığını feshetti!.
Bu geçe akaryakıta gelecek olan zamlar iptal edildi..
CHP’deki skandalları eleştiren Yılmaz Özdil Sözcü TV’den kovuldu!.
İsrail medyası enkaz görüntülerini artık saklayamıyor..
İran ile ABD arasında iki aşamalı ateşkes müzakereleri başladı..
İran İsrail’deki binaları direk hedef aldı!. Çok sayıda ölü ve yaralı var!.
Fenerbahçe Beşiktaş’ı 1-0 mağlup ederek zirve yarışına yeniden dahil oldu..
İran İsrail’in kalbi Hayfa’ya füze yağdırdı..
Trump’tan skandal açıklamalar: İran’daki protestoculara ve Kürtlere silah dağıttık!.
İran’a tosladıkça kuduran Trump “S*ktiğmin Boğazını Açın” diyerek küfürler savurdu!.
İran vurduğu ABD uçakları ile helikopterlerinin enkaz görüntülerini paylaştı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İngiliz medyasından Türkiye’ye coronavirüs övgüsü…

İngiliz medyasından Türkiye’ye coronavirüs övgüsü…
04.08.2020
A+
A-

İngiliz Sky News, Türkiye’nin coronavirüsle mücadelede gösterdiği başarıya dikkat çekti.

Sky News muhabiri Alex Crawford, “Türkiye’nin covid-19 dedektifleri” başlıklı haberinde, Türkiye’nin covid-19’la mücadelesini yazdı.

Haberde, sağlık çalışanlarının Kovid-19 salgınıyla mücadelede yoğun çaba sarf ettiklerine işaret edilerek, binlerce izleme ekibinin hastaları her gün takip ettiği, hastaların 2 haftalık geçmişlerini inceleyerek temasta bulundukları kişileri özenle taradıkları aktarıldı.

“Türkiye’de 16 bin 300 sağlık çalışanı covid-19 hastalarını, hasta yakınlarını, hastaların iş arkadaşlarını ve akrabalarını birer dedektif gibi yoğun şekilde takip ediyor.” denilen haberde, covid-19 belirtisi gösterenlerin vakit kaybetmeden test edildiği, hastalarda belirtiler çok hafif dahi olsa tedavinin hızlıca başlatıldığı ifade edildi.

Haberde, Türkiye’de son 4 haftada vaka sayılarının iyileşen hasta sayılarından daha az görüldüğü vurgulanırken, Türkiye’nin milyonlarca insanı Kovid-19 testine tabi tutma başarısını da gösterdiği kaydedildi.

Haberde, “Türkiye uyguladığı çoklu tedavi yöntemleriyle Kovid-19 salgınına karşı başarılı sonuçlar elde etti ve tüm sağlık hizmetlerini ücretsiz sağlıyor.” ifadesine yer verildi.

SALGINLA MÜCADELE İÇİN KISA SÜREDE LÜKS HASTANELER İNŞA EDİLDİ

Kovid-19 tedbirleri kapsamında, İstanbul’da çok kısa sürede lüks hastanelerin inşa edildiği aktarılan haberde, şunlar kaydedildi:

“İstanbul’da özellikle salgından etkilenen hastalar için 45 gün gibi rekor bir sürede inşa edilen lüks bir hastane de dahil olmak üzere 3 büyük hastane var. Profesör Feriha Öz Acil Durum Hastanesi, 432’si yoğun bakım yatağı olmak üzere bin 8 yatakla 75 bin metrekarelik devasa bir alanı kaplamaktadır. Hastanede istenildiğinde her oda yoğun bakıma da dönüştürülebilecek.”

Haberde, Yunanistan’dan fazla nüfusa sahip olan ve Batılı ülkeler arasında en fazla nüfusu barındıran şehirlerden biri olan İstanbul’da, ilk Kovid-19 vakasının tespit edilmesinin ardından test ve izleme merkezlerinin hemen devreye girdiği de bildirildi.

Haberde görüşlerine yer verilen Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, Türkiye’de Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin oranının düşük olmasının kapsamlı test sayılarına, hastaları takip ve izleme ağına ve hastalığın erken evrelerinde önleyici tedavilere bağlı olduğunu söyledi.

Yiyit, covid-19 testlerinin titizlikle uygulandığını ve bu sayede Türkiye’nin virüsün bir adım önünde olduğunu belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.