Site Rengi

HABER ÖZETİ
İstanbul’da yapılacak Rusya Ukrayna Zirvesi’nin tarihi belli oldu..
Dev santrali 4 katı borçla böyle batırdılar!.
Tutuklu bulunan 200 PKK’lı serbest bırakıldı!.
Netenyahu iti zehirlenip hastaneye kaldırıldı!.
Rusya’da 7,3 şiddetinde deprem!.
ATM’lerde 6 aylık periyotlarla şifre değiştirme zorunluluğu geliyor..
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51. yıldönümü kutlu olsun..
ÖTV oranlarına kazık gibi zam!.
Silah bırakan PKK’lıların ev dönüş haritası belli oldu…
Aliyev’den Putin’i kızdıracak açıklama!.
Süveyda’daki çatışmalar durduruldu!.
CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen hayatını kaybetti..
DEM Partili Bakırhan’dan flaş ittifak açıklaması..
Yunus Emre Vakfı Başkanı naylon fatura ile 400 milyon vurgun yapmış!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebi reddedildi!.
CHP’li Tunç Soyer’in 10 bin kişiden ev yapma vaadiyle topladığı paralar buhar oldu!.
Schengen vize sorunu çözüldü…
Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığı adaylığı için flaş açıklama..
İBB’ye yönelik yeni dalga yolsuzluk operasyonu!.
Belediye Başkanını fenomenliğe soyunduğu Güngören’in içler acısı hali!.
Türkiye’nin tavrı ile köşeye sıkışan Kahpe ABD anında çark etti!.
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibi vasiyetinde tüm malvarlığını FETÖ’ye bağışlamış!.
Türkiye’nin ekonomisi sigara ve alkol zamları ile ayakta duruyor!.
Milli Savunma Bakanlığı talep edilmesi halinde Suriye’ye destek verebileceklerini açıkladı!.
78 kişinin yanarak can verdiği Kartalkaya Otel’in müdürü tahliyesini istemedi!.
Emeklilik sisteminde flaş değişiklik.. Maaşlar prim gün sayısına göre hesaplanacak…
Süresiz Nafaka zulmünün iptali Anayasa Mahkemesi’ne taşındı!.
Belâsını arayan Kahpe İsrail şimdi de Şam’a saldırıyor!.
CHP arka fonlarda kullandığı Atatürk fotoğraflarını kaldırmaya başladı!.
Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonunda son durum!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Tüm birimlere genelge gönderildi! İstanbul, Ankara ve İzmir’de yeni uygulama..

Tüm birimlere genelge gönderildi! İstanbul, Ankara ve İzmir’de yeni uygulama..
05.08.2020
A+
A-

Sağlık Bakanlığı İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentlerde coronavirüsle mücadele kapsamında yeni bir uygulama başlattı. Büyük kentlerde artık evde tedavi süreci öne çıkacak. Hastane yerine evde yapılacak çalışmayla temaslıdan örnek alınacak, testi pozitif olanlara hidrosiklorokin ve favipiravir ilaçlarına başlanacak.

Virüs rakamlarındaki artışın hastanelerde yoğunluğa neden olmaması için Sağlık Bakanlığı evde tedavi yöntemini seçti. Bakanlığın kendisine bağlı tüm birimlere gönderdiği genelgede şu detaylar yer aldı:

Yeni döneme girdik

“COVID-19 pandemisi ile mücadelede gelinen son aşamada erken tespit, evde izolasyon ve evde tedavi süreçlerinin ön plana çıktığı ve alınacak tedbirlerin de bu önceliklere göre şekillendirileceği yeni bir döneme girilmiştir. Bu itibarla hastalığın ağır seyrettiği vakalar hariç olmak üzere, hastalık belirtisi gösteren kişiler ile temaslı oldukları kişilerin numunelerinin evlerinde alınmasına, izolasyon süreçlerinin evlerinde izlenmesine, tedavilerinin evlerinde yapılmasına başlanacaktır.

Branş fark etmeksizin yetki

Vaka veya temaslılarının evde numune alma ve tedavilerinin düzenlenmesi ve ilaçlarının verilmesi iş-işlemleri ilçelerimizde görevlendirilen filyasyon ekipleri tarafından yürütülecektir. Filyasyon ekipleri hekim, diş hekimi, yardımcı sağlık personeli (ebe, hemşire, sağlık memuru, ATT), tıbbi teknolog, diyetisyen, psikolog ve ihtiyaç halinde ilçedeki diğer personelden oluşturulacaktır. Ekip üyeleri, hangi branş ve kadroda olursa olsun bu işlemleri yapmakla görevli ve yetkilidir. Evde ilaç tedavisine başlama ve hasta/temaslıların süreç yönetimi ‘filyasyon algoritması’nda belirtildiği gibi uygulanacak olup bütün bu işlemler filyasyon ekiplerine koordinatör olarak görevlendirilen uzman hekimler sorumluluğunda takip edilecek ve yönlendirilecektir. Verilen ilaçların HSYS kayıtları bu uzman hekimler tarafından yapılacaktır.

Muhtar, öğretmen ve imamdan destek

Uzman hekim bulunmayan ilçelerde İlçe Sağlık Müdürlüğü veya TSM hekimleri bu konuda görevlidir. Ayrıca tedavi ve diğer işlemleri kabul etmeyenler için ‘Pandemi Sürecinde Ev Ziyareti Esnasında Vaka/Temaslıya Verilen İlaçları, Vaka/Temaslının Tedavi Ret Tutanağı’ doldurulup İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde muhafaza edilmesi sağlanmalıdır. Filyasyonun sağlıklı ve etkin bir şekilde yürütülmesi için filyasyon ekiplerine kaymakamlıklar vasıtasıyla kolluk birimleri ile köylerde/mahallelerde muhtar, öğretmen ve imamlardan da gerektiğinde destek talep edilmesi hususunda gereği yapılmalıdır.”

18 yaş altına özel uygulama

Genelgeye göre filyasyon ekipleri gittikleri vakaları 18 yaş üstü ve altı diye ayıracak. 18 yaş altında olanlara herhangi bir tedavi uygulanmayacak. Genelgede bu detay şöyle yer aldı: “Evde pozitif vakalar ve semptomlu temaslılarına ilaç tedavisi başlanılacaktır. Pozitif olup, 18 yaş üzeri semptomsuz olanlara sadece hidroksiklorokin, öksürük veya kas ağrıları gibi her türlü semptomu olan ama komplike olmayan riskli olmayan grup hastalara ikili tedavi başlanılacaktır. Temaslılardan 18 yaş üzeri olup semptomsuz olanlara ilaç başlanılmayacak, semptomları olanlara ikili tedavi başlanılacaktır. Her iki grupta pozitif veya temaslı olup ağır semptomları olanlar ileri tedavi ve tetkik için hastaneye yönlendirilecektir. Gene her iki grupta 18 yaş altı olanlara herhangi bir tedavi başlanılmayacaktır. Semptomları varsa gene başlanmayacak. Ağır olduğu düşünülüyorsa hastaneye gönderilecek.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.