Site Rengi

HABER ÖZETİ
Terörsüz Türkiye Komisyonu bugün toplanıyor..
Kahpe İsrail Gazze’nin tamamını işgal etme kararı aldı!.
Sahte Diploma skandalında 37 kişi tutuklandı!.
Sığınma Evine sığınan kızı Sığınma Evi Müdürü taciz etti!.
Cari açığı kapatmak için yine sigaraya zam yapıldı!.
CHP’li başkan düğün masraflarını bile belediyeye ödetmiş!.
Trump itinin Gazze’ye 60 milyon dolarlık yardım palavrası çöktü!.
Şehit olan iki askerin güneş altında 4 saat bekletilip ölmesine kim neden oldu!.
Okullardaki Serbest Kıyafet saçmalığı nihayet sona eriyor!.
Türkiye bataklığa saplanıyor!. 3 milyonluk ev kredisinin geri ödemesi 11 milyon!.
Yerli ve Milli TOGG’u Almanlara daha ucuza satıyoruz!.
Avukatı Selahattin Demirtaş’ın önümüzdeki ay tahliye edilebileceğini açıkladı..
Emlak vergilerindeki yüzde 1.000’lik zam vatandaşı isyan ettirdi!.
Trump destekçilerinin İsrail’den nefret etmeye başladığını açıkladı!.
Avrupa’nın en büyük nükleer santraline bombalı saldırı!.
Sahte diploma çetesi!. Profesörden avukata, doktordan padişah torununa…
Diyanet’teki eskort skandalı büyüyor!.
Demirtaş’ın tahliye edilmesini Öcalan mı istemiyor!.
Tunç Soyer hakkındaki iddianame tamamlandı!. 45 yıl hapis cezası isteniyor!.
Akaryakıta çifte zam geliyor!.
Atlar koştukça Bakan Yardımcılarının cepleri doluyor!.
Kahpe İsrail’e bir darbe de Slovenya’dan!.
ABD Başkanı Trump’tan Türkiye’ye yüzde 15 gümrük vergisi kararı!.
Rüşvet soruşturmasında Muhittin Böcek’in gelini de tutuklandı!.
Eski tip sürücü belgesi yenileme süresi 3 ay uzatıldı..
Adana’da ormanları yakan vatan haini şerefsizler böyle yakalandı!.
AK Parti’nin Terörsüz Türkiye yolunda komisyon üyeleri belli oldu..
Türkiye’nin ilk kadın Generali hayırlı olsun..
Fransa ve İngiltere’den sonra Kanada’da Filistin’i tanıma kararı aldı..
Sedat Peker davasının gizli tanığı ölü bulundu!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

AB’den Venezuela’nın içişlerine müdahale! “Seçimler şeffaf değil..”

AB’den Venezuela’nın içişlerine müdahale! “Seçimler şeffaf değil..”
12.08.2020
A+
A-

Avrupa Birliği, 2019 yılında yapılan Venezuela seçimlerini şeffaf olmadığını iddia etti.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Venezuela’da “şeffaf ve adil seçim şartlarının oluşmadığını” belirterek, Venezuela için 2019 başında kurulan Uluslararası Temas Grubunu bakanlar düzeyinde toplantıya davet edeceğini bildirdi.

Borrell, Venezuela hakkında yaptığı açıklamada, son haftalarda Venezuelalı hükümet ve muhalefetten kişilerle çok sayıda görüşme yaptığını, görüşmelerin aralıkta yapılması planlanan Yasama Meclisi seçimleri için siyasi aktörlerin mutabık kalmasını sağlama amacını taşıdığını kaydetti.

Muhalefetin seçimlerle ilgili “uluslararası gözlem misyonunu” da içeren asgari taleplerini ilettiğini ifade eden Borrell, Maduro hükümetinin AB’ye bir mektup gönderdiğini, mektupta Venezuela hükümetinin “seçim eşlik misyonu” davetinin yer aldığını bildirdi.

Borrell, bu kavramın AB uygulamalarına yabancı olduğunu belirterek, “AB, Seçim Gözlem Misyonu göndermek için güvenilirlik, şeffaflık, kapsayıcılık, seçim sürecini engelsiz erişim dahil müdahale olmadan gözlemleme imkanı gibi asgari şartların temin edilmesini talep etmektedir. Venezuelalı temsilciler ve siyasi liderlerle temaslarım sonrasında bu aşamada şeffaf, kapsayıcı, özgür ve adil bir seçim süreci için şartların karşılanmadığı sonucuna vardım.” ifadesini kullandı.

Seçim sürecinin uzatılmasını önerdiğini aktaran Borrell, Venezuela hükümetinin, muhalefetin bir kesimiyle bu konuda anlaştığına dair bilgilendirildiğini aktardı.

Borrell, bunun doğru bir adım olduğunu ancak Seçim Gözlem Misyonu göndermek için yeterli olmadığını vurguladı.

Venezuela için kurulan Uluslararası Temas Grubu üyelerini ve Berlin’de yapılacak gayriresmi bakanlar toplantısında AB ülkelerini konuyla ilgili bilgilendireceğini ifade eden Borrell, yakın gelecekte Uluslararası Temas Grubunu da bakanlar düzeyinde toplantıya davet edeceğini söyledi.

Venezuela için 2019 başında kurulan ve “ülkedeki krize barışçıl ve demokratik bir çözüm bulunmasını hedefleyen” Uluslararası Temas Grubunun üyeleri Bolivya, Kosta Rika, Ekvador, AB, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Panama, Portekiz, İspanya, İsveç, Birleşik Krallık ve Uruguay’dan oluşuyor.

Son yıllarda ağır ekonomik krizin yanı sıra siyasi çalkantıların yaşandığı Venezuela’da muhalefetin kontrolündeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido, 23 Ocak 2019’da kendini “geçici devlet başkanı” ilan etmiş, başta ABD olmak üzere birçok Latin Amerika ve Batı ülkesinin desteğini almıştı.

Yaklaşık üç ay sonra muhalefet Maduro hükümetini devirmek üzere halkı sokağa çağırmış, birçok kentte düzenlenen gösteriler daha sonra belirli bölgelerde şiddet eylemlerine dönüşmüştü. Maduro taraftarlarının da sokağa çıkarak Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores etrafında toplandığı günün sonunda bazı muhalif liderler yabancı ülkelerin büyükelçiliklerine sığınmıştı.

Norveç’in ara buluculuğunda, Venezuelalı hükümet ve muhalefet temsilcileri arasında yürütülen görüşmeler ise geçen ağustosta Maduro yönetimi tarafından askıya alınmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.