Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li Başkan Gülşah Durbay hayatını kaybetti!.
Suriyelilerin dönüşünü hızlandıracak 3 aşamalı plan başladı!.
Kaçarak yurt dışına giden doktorlar tıpış tıpış geri dönmeye başladı!.
Türk baba ve oğlu Monaco prensesinin oğlunu tekme tokat dövdü..
Bakan Fidan’dan PKK’nın uzantısı SDG’ye son çağrı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i Türkiye’ye davet etti..
CHP’li Ahmet Özder’den Devlet Bahçeli’ye sürpriz ziyaret!.
Mehmet Akif Ersoy ifşa olunca Esenler Belediyesi panik oldu!.
Güllü’nün kızı tutuklandı!.
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
Trump Gazze Barış Gücü’nün başına ABD’li generali atayacak..
İSPARK’a yüzde 62 zam!.
Putin’den Trump’ı küplere bindirecek Venezuela açıklaması!.
Sağcılığın ahlaksızlık olduğunu savunan Ahlaksız Enver tutuklandı!.
Merkez Bankası faizi %38’e indirdi..
Orta Doğu’dan umudunu kesen ABD Latin Amerika kaynaklarına göz dikti!.
TBMM’de iğrenç taciz skandalı!.
Eski spikerden Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal iddialar: BU SAPIK HERİFİN TACİZLERİ YÜZÜNDEN KITA DEĞİŞTİRDİM!.
Güllü’yü kızının aşağı attığı TÜBİTAK raporu ile ortaya çıktı!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında ağzıları açık bırakan fuhuş çetesi ve uyuşturucu iddiaları!.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
FED faiz kararını açıkladı..
Ahmet Çakar ve eşinin dudak uçuklatan para trafiği MASAK raporunda!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörsüz Türkiye mesajı: Kararlıyız, Sabırlıyız, Samimiyiz..
Kahpe İsrail’i Türkiye korkusu sardı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Selçuk Bayraktar güzel haberi duyurdu!.

Selçuk Bayraktar güzel haberi duyurdu!.
13.08.2020
A+
A-

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, AKINCI TİHA’nın tüm test aşamalarını başarıyla tamamladığını bildirdi.

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA’nın (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) ikinci prototipinin ilk uçuş testini başarıyla tamamladığını açıkladı.

Baykar’dan yapılan açıklamaya göre, Bayraktar AKINCI TİHA’nın ikinci prototipi, Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’nda bulunan Bayraktar AKINCI Uçuş ve Eğitim Merkezi’nde ilk uçuş testini yaptı.

Sistem Doğrulama ve Tanımlama Testi kapsamında saat 17.28’de havalanan AKINCI TİHA’nın ikinci prototipi, Selçuk Bayraktar’ın yönetiminde yapılan test uçuşunda 1 saat 2 dakika havada kaldı. Araç, gökyüzünde gerçekleştirilen testlerden sonra saatler 18.30’u gösterirken piste teker koydu.

İkinci prototip, 7 Mayıs tarihinde Baykar Milli SİHA Ar-Ge ve Üretim Merkezi’nden devam eden testlere katılmak için Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’nda yer alan Bayraktar AKINCI Test ve Uçuş Eğitim Merkezi’ne gönderilmişti.

Birinci prototip ilk uçuşunu 6 Aralık 2019 tarihinde, ikinci uçuşunu ise 10 Ocak’ta yapmıştı. Böylelikle Bayraktar Akıncı TİHA’nın ikinci prototipi projenin üçüncü uçuşunu gerçekleştirmiş oldu. Proje çerçevesinde test uçuşları bundan sonra iki prototiple sürecek.

“Hayırlı uğurlu olsun”

Selçuk Bayraktar, ilk uçuş testi ve Sistem Doğrulama ve Tanımlama Testi devam ederken yaptığı açıklamada, aracın testlerden başarıyla geçtiğini duyurdu.

Bayraktar, yaptığı açıklamada “Hava aracımız bütün test aşamalarını başarıyla tamamladı. Şu anda yaklaşık 52 dakikadır havada. Birazdan dönüp inişe geçeceğiz. Vatanımıza, milletimize hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerine yer verdi.

İlk teslimat ne zaman yapılacak?

Bayraktar AKINCI TİHA, ilk uçuşunu 6 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirmiş, test çerçevesinde 16 dakikalık uçuştan sonra başarı ile piste teker koymuştu. 10 Ocak tarihinde ise Sistem Doğrulama Testi için 1 saat 6 dakikalık uçuş yapan araç, 5 bin feet irtifada testi tamamlamıştı.

Sene sonuna kadar ilk teslimatın yapılmasının planlandığı Bayraktar AKINCI TİHA projesinin üçüncü prototipinin entegrasyon süreci Baykar Milli SİHA Ar-Ge ve Üretim Merkezi’nde sürüyor. Üçüncü prototip de entegrasyonun tamamlanmasından sonra test uçuşlarını icra etmek üzere Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’na intikal ettirilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.