Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Başkanı Trump yine İran’a tehditler savurdu..
Mahkeme kararı ile Bay Kemal’in veto ettiği kurultay kararını çıkarmaya çalışıyorlar..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Osmanlı düşmanı soysuz kahpelere rest!. İster Kabul Edin İster Etmeyin…
Trump Hürmüz Boğazı’nı ele geçirip ücretli hale getirecekmiş!.
Ahbap’ın para trafiğini yöneten İmamoğlu’nun danışmanı!.
Muhsin Yazıcıoğlu dosyası tozlu raflardan indi!. 25 şüpheli gözaltına alındı!.
Altın haftaya yine sert düşüşle başladı!.
Haluk Levent hakkında yakalama kararı!.
Türk ve Müslüman düşmanı ABD’li senatör geberdi!.
Muhalefet cephesindeki “Kiralık Gazeteci” tartışması devam ediyor..
İran Hürmüz Boğazı’nı yediden kapattığını duyurdu..
ABD İran’a üçüncü defa saldırdı!.
1,5 milyon Suriyeli ülkesine döndü, 2,2 milyon Suriyeli kaldı!.
Netenyahu’nun pi*i ölüm korkusu yüzünden adını soyadını değiştirdi!.
Selahattin Demirtaş ağzıyla Erdoğan’a içi boş tehditler savurdu!.
Trump’ın İtalya ve İspanya liderleri ile kriz yaşamasına Erdoğan engel oldu..
Türkiye’den Venezuela’ya 30 ton insani yardım..
NATO Zirvesi’nde alkol ikramı yapıldı mı, yapılmadı mı!.
CHP’li Çankaya Belediyesi’ne yolsuzluk ve hırsızlık operasyonu..
Saadettin Saran ve Elâ Rümeysa Cebeci hakkında istenen cezalar belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddianame kabul edildi!. 226 yıl hapis cezası istendi!.
İb*nelerle dolu gemi Türkiye’den izin alamadığı için limansız kaldı!.
Barış Yarladaş’tan Özgür Özel hakkında bomba iddialar!.
KAAN’a F-110 motorları ABD’den için onay çıktı..
Bay Kemal CHP İstanbul İl Başkanlığına kendi posterini astırdı..
LGS sonuçları açıkladı..
S-400’lerin akibeti belli oldu..
Beyaz Saray’dan dikkat çeken fotoğraf paylaşımı..
Yeditepe Üniversitesi’ndeki Ayet düşmanlarına jet soruşturma!.
Ankara, NATO’ya ev sahipliği yaparken Çankaya Belediye Başkanı tatilde çıktı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ABD’de kamuoyu yoklaması açıklandı! Trump mı, Biden mı?.

ABD’de kamuoyu yoklaması açıklandı! Trump mı, Biden mı?.
17.08.2020
A+
A-

ABD’de coronavirüs salgınının yayılmasını yavaşlatması ya da Kasım’dan önce etkili aşı bulunması durumunda şimdilik anketlerde geriye düşen ABD Başkanı Donald Trump’ın önünün açılabileceği öne sürülüyor.

ABD’de başkanlık seçimine 3 ay kaldı. Kamuoyu araştırmalarına göre Demokrat Parti’nin başkan adayı Joe Biden’ın Trump’a fark attığı öne sürülüyor.

Trump’ın destek oranı koronavirüs nedeniyle gerilerken, seçimin başa baş çıkabileceği görüşü de mevcut.

Biden’ın siyasi sicili ve önerdiği politikalar ise, Demokrat Parti başkan adaylığı resmen ilan edilmesinin ardından mercek altına alınacağı kaydediliyor.

Koronavirüs Trump’ı sarstı

Trump’ın destek oranı koronavirüs salgını ve pandeminin ortaya koyduğu derin ekonomik resesyon nedeniyle büyük düşüş yaşadı.

Kamuoyu yoklamalarına göre, Demokrat Parti’nin başkan adayı olması neredeyse kesinleşen Joe Biden’ın, başkanlık seçimi anketlerinde Trump’ın önünde olduğu belirtiliyor.

Trump için olumsuz hava değişebilir

Pandemide ABD halkının olumsuz etkilenmesi nedeniyle mevcut ABD yönetimini suçlayan Biden, Trump’ı sürekli bu konuda eleştirmeye devam ediyor.

Koronavirüs aşısı bulunması durumunda Trump’ın önünün açılacağını belirten anketçiler, bu olumsuz tablonun değişebileceğini de ifade ediyor.

Demokrasi Enstitüsü’nden Patrick Basham, ”Odak noktasının pandemi olmaya devam etmesi Biden için olumlu olacak. Odak noktasını pandemiden uzaklaştıracak herhangi bir mesele ya da meselelerin bileşimiyse Trump’ın işine yarayacak, Biden’a zarar verecek” diyor.

Ayrıca Trump’ın kürtaja, yasadışı göçe ve bireysel silahlanmaya karşı tavrının da seçmen tabanındaki dağılmayı engelleyebileceği belirtiliyor.

Anketler daha önce de Trump seçilemez diyordu

Öte yandan 2016’da yapılan birçok ankette, Trump’ın Hillary Clinton’a mağlup olacağı gösteriliyordu. Şimdiyse hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi strateji uzmanları, şu anki anketlerin, seçimlerin Kasım’da Biden’ın zaferiyle sonuçlanacağını hiçbir şekilde garanti edemeyeceğinin altını çiziyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.