Site Rengi

HABER ÖZETİ
Merkez Bankası politika faizini yüzde 36’ya indirdi..
Mustafa Sarıgül’ün korumasıyla çıkan seks kaseti skandalı yeniden gündemde!.
Gözler Merkez Bankası’nın bugün açıklayacağı faiz kararında..
14 tane memuru 7 tane müdür yönetiyor!.
Emir Sarıgül kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklandı!.
Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Lille’yi 4 golle geçti..
Paris’teki olaylarda tutuklu sayısı 174’e yükseldi!.
Aliyev iti başörtüsü yasağını eleştiren 30 Türkün ülkeye girişini yasakladı!.
Altınbaş Holding’in patronu da fon vurguncusu çıktı!.
AYM Yeni Parti’nin isim değişikliği hakkında kararını verdi..
İtalya’da yağmacılara karşı ordu sokağa iniyor!.
CHP’li Tanju Özcan yolsuzluktan 7 yıl 3 ay hapse mahkûm edildi!.
Türkiye’nin en önemli kurulunun başına bir İngiliz geldi!.
Sergen Yalçın A Milli Takımı çalıştırmaya resmen başladı..
Mekke Anlaşması kanun teklifi Meclis’te..
Kışlaya yapılan villaları AK Partili vekiller ve bürokratlar havada kapmış!.
30 milyon rüşveti alan SPK Başkanı helâllik istemiş!.
Alev topuna dönen Fransa’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi!.
Salah’lı Karadeniz fırtınası önüne geleni deviriyor!.
Mahkemeye sevk edilen Murat Ağırel, Aylin Kotil ve Ömer Sarıgül tutuklandı!.
Sarıgüller kara para aklamaktan tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
Esenyurt Belediyesi’ne kayyum olarak atanan bu rüşvetçi hırsız kimin referansı ile geldi!.
Özgür Özel erken seçime kapıları kapattı!.
Milyonlarca euroluk Sarıgüller operasyonunda 17 kişi gözaltına alındı!.
Fsansız polisi göstericileri bayıltana kadar dövüp gözaltına alıyor!.
Çaldıkları milyarları yakalanınca iade edenlere hapis cezası yok!.
Tam 132 defa sahte zeytinyağı üretmekten işlem yapıldı ama yine de tutuklanmadı!.
Sarı Yelekliler Avrupa Baharı’nın startını verdi!.
Fon skandalı AK Parti’ye yüzde 6 oy kaybettirdi!.
Üniversiteli köpekperestler sokak köpekleri için polise saldırdı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Uzman isimden 9 ile deprem uyarısı..

Uzman isimden 9 ile deprem uyarısı..
17.08.2020
A+
A-

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Ege Denizi’nde kayıtlara geçen 4.6 şiddetindeki deprem hakkında değerlendirmede bulunup İstanbul ve diğer iller hakkında kritik uyarılar yaptı.

81 ilde büyük depremlerin olabileceği konusunda ikazlar yapan İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bu sabah Ege Denizi’nde yaşanan 4.6 şiddetindeki yer sarsıntısını hakkında konuştu.

Helenik dalma-batma zonu üzerinde sürekli 5-6 şiddetinde depremler olduğunu belirten Sözbilir, önemli olanın fayın üretebileceği en büyük depreme ulaşılmaması olduğunu ifade etti.

Tsunami uyarısı

Bunun 8 büyüklüğüne yakın bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu bildiren Sözbilir, maksimum düzeye erişilmesi halinde, batı ve güney kıyılarımızda tsunamiye yol açabileceğini vurguladı.

Bu tür depremlerin İzmir’de çok fazla bir etkiye sahip olmayacağını, sadece hissedilebileceğini kaydeden Sözbilir, depremin büyüklüğünün 7’yi geçmesi durumunda, İzmir’de belli bir zamandan sonra tsunami tehlikesi yaşanabileceğini söyledi.

Yaptıkları tsunami modellemelerinde, Girit taraflarında 7-7 buçuk büyüklüğünde deprem olduğunda, İzmir’e yaklaşık 1.5 saat sonra tsunaminin gelebileceğini kaydeden Sözbilir, 1999 depreminden sonra özellikle İstanbul’da çok fazla çalışma yapıldığını, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında birçok binanın yeniden yapıldığını fakat bunun yeterli düzeyde olmadığını söyledi.

2020’de yapılan deprem senaryosunda yaklaşık yüzde 30’lara varan bir yıkımdan bahsedilebildiğini ifade eden Sözbilir, can ve mal kayıplarının hâlâ yüksek durumda değerlendirilebileceğini, yaklaşık 10 sene içinde 7.2 ile 7.5 arasında büyüklüğe varan bir deprem beklendiğini kaydetti.

9 ile kritik uyarı

Sadece İstanbul’daki depremi beklemenin çok doğru olmadığını belirten Sözbilir, İstanbul dışındaki birçok ilde 7.5 ve 7.6’ya varan birçok yer sarsıntısının olabileceğini değerlendirerek. özellikle Adıyaman, Kahramanmaraş, Antakya, Bingöl, Erzurum, İzmir, Manisa, Balıkesir ve Muğla’yı ikaz etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.