Site Rengi

HABER ÖZETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan şiddete karşı yol haritasını açıkladı..
Gülistan Doku cinayetinin kilit ismi Vali bey de oğlu gibi “Görmedim, Duymadım, Bilmiyorum” yalanına sarıldı!.
Okul saldırılarında son durum: 171 savcı görevlendirildi, 68 kişi tutuklandı!.
Japonya’da 7,4 büyüklüğünde deprem!.
İsrailli alçaktan Gazze’yi tamamen işgâl çağrısı!.
Kabine bugün Orta Doğu başlığı altında toplanıyor..
ABD ile İran arasındaki karşılıklı saldırılar tekrar başladı..
Hürmüz’de tansiyon yine yükseldi!. Trump “Vurduk” dedi İran yalanladı!.
Gülistan Doku’nun katil zanlısı Vali Beyin oğlunun ifadesine ulaşıldı!. Görmemiş, Duymamış, Bilmiyormuş!.
İran’dan ABD’ye “Savaş‘a Hazırız” mesajı..
İran’dan Trump’a rest: Afganistan’a Heyet Göndermiyoruz!.
Okul saldırılarından sonra BTK’dan kritik hamle!.
Gülistan Doku davasının cinayet zanlısı olan Vali’nin oğlu linç edilmekten son anda kurtuldu!.
CHP’li başkanların çarpık sapıklıkları deşifre oldu!.
İran Hürmüz Boğazı’nı yeniden trafiğe kapattı!.
Mutlak Butlan kararı çıkarsa CHP içinde neler olur..
Trump’ın “Uranyumu Teslim Edecekler” sözlerine İran’dan jet yalanlama!.
Bir yolsuzluk operasyonu da CHP’li Ataşehir Belediyesi’ne!.
İran Hürmüz Boğazı’nı sadece sivil gemilere açık olduğunu açıkladı..
Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda ağır darbe!.
Gülistan Doku davasında tanık polis Vali hakkındaki tüm skandal gerçekleri anlattı!.
Hürmüz Boğazı açıldı, petrol fiyatları çakıldı!.
Yapı Kredi Bankası’ndan radikal karar!. Şiddet içerikli dizilere reklam verilmeyecek!.
Papara 100 milyon dolara satıldı..
CHP’li Uşak Eşme Belediye Başkanı da rüşvetten tutuklandı..
Amerika Suriye’deki son askeri üssünü de boşalttı..
ABD Başkanı Trump İran ile anlaşmak üzere olduklarını söyledi!.
Okul katliamında ölen öğrenci sayısı 10’a yükseldi!.
81 ildeki okul önlerinde güvenlik uygulamaları başladı..
İran’ın saldırıları sonucu Burj Al Arab kapanıyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Obama, ABD’yi Suriye’de PKK ile ittifaka soktu!.

Obama, ABD’yi Suriye’de PKK ile ittifaka soktu!.
02.09.2020
A+
A-

Hudson Enstitüsü Kıdemli Orta Doğu Uzmanı Doran, ABD’nin, Türkiye’nin tehdit algılarına saygı duyduğunu belirterek “Ancak Obama, Suriye’de bu teamülü bozdu ve YPG’yi DEAŞ ile mücadelede ana ortağı olarak seçerek ABD’yi PKK ile ittifaka soktu.” dedi.

Hudson Enstitüsü Kıdemli Orta Doğu Uzmanı Michael Doran, Hoover Enstitüsü’nde yayınlanan makalesinde, eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde, Suriye’de terör örgütü YPG/PKK ile kurulan ilişkiler nedeniyle ABD-Türkiye ilişkilerinin büyük zarar gördüğünü kaydetti.

Obama döneminde ABD’nin, Suriye politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Doran, “Obama’nın, PKK’nın Suriye kolunu sahiplenmesi büyük bir siyasi skandaldı. Buna tek neden, ABD hükümetinin PKK’yı bir terör örgütü olarak tanımlaması değil. Washington, bu ilişkiyi gizlemek için YPG’yi Suriye Demokratik Güçleri (SDG) olarak yeniden isimlendirdi.” ifadelerini kullandı.

Doran, Amerika’nın sahadaki çıkarlarını koruyacak bir düzende istikrarlı, kendine güvenen ve gücü yansıtabilen ülkelerle birlikte çalışması gerektiğini belirterek, Türkiye’nin bu kriterleri karşılayabilen çok az sayıdaki ülkenin başında yer aldığını söyledi.

“Amerika’nın bir Erdoğan sorunu yok; Türkiye sorunu var”

ABD’nin, Türkiye ile birlikte verimli bir şekilde çalışması için Türkiye’nin PKK konusundaki duruşuna saygı duyması gerektiğine işaret eden Doran, “Amerika’nın bunu yapmakta başarısız olması, ABD-Türkiye ortaklığı için tarifsiz zarara yol açtı.” ifadesini kullandı.

Doran, ABD’nin tarihsel olarak Türkiye’nin tehdit algılarına saygı duyduğunu belirterek, “Ancak Obama, Suriye’de bu teamülü bozdu ve YPG’yi, DEAŞ ile mücadelede ana ortağı olarak seçerek ABD’yi PKK ile ittifaka soktu.” değerlendirmesinde bulundu.

“Ankara’dan bakıldığında, Obama’nın YPG’yi sahiplenmesi kaygı vericiydi” diyen Doran, Washington’un, Tahran ve Moskova’yla paralel bir şekilde Suriye’de PKK’ya yardım ettiğine işaret etti.

ABD’de son dönemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklamalara yönelik değerlendirmelerde bulunan Doran, “Amerika’nın bir Erdoğan sorunu yok; Türkiye sorunu var. Bu büyük ölçüde kendi yarattığı bir sorun.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.