Site Rengi

HABER ÖZETİ
Süper Kupa Fenerbahçe’nin
Üzerinde uyuşturucu bulunan Can Yaman anında paketlendi!.
Yeniden Refah Partili İl Başkanı gazeteciyi ayağından vurdu!.
Suriye ordusu, Halep’te terör örgütü YPG/SDG işgalindeki son mahallenin de kurtarıldığını duyurdu..
İzmir’de çöp ve susuzluk salgın hastalıkları beraberinde getirdi!.
Kumar borcunu rüşvetle ödeyen CHP’li başkan yardımcısı tutuklandı!.
Sırtımızda kambur olan KKTC’de asgari ücret net 52 bin 738 TL oldu..
İstanbullular Dikkat!. Fırtına 90 KM hızla geliyor!.
İmamoğlu Suç Örgütü davasında karar açıklandı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan MİT’e Suriye talimatı..
CHP belediye başkanlarına yurt dışı tatil yasağı getirdi..
En düşük emekli maaşı 20 bin TL oldu..
Sinan Ateş’in annesi isyan etti: Oğlumu Öldürenler Belli!.
ABD Başkanı Trump: Uluslararası hukuka ihtiyacım yok!.
ABD’deki polis cinayeti protestoları büyümeye devam ediyor..
CIA İran’da tüm kahpeliklerini sergiliyor!.
SDG’ye verilen süre doldu, Suriye ordusu vurmaya başladı!.
Gazze’de görev alacak Barış Gücü Askerleri eğitime başladı..
MSB’den Suriye’ye destek açıklaması..
Site sakinlerini isyan ettiren fahiş aidatlara YDO ayarı!.
İstanbul’da beklenen kar hafta sonu geliyor..
Netenyahu’nun yolsuzluk davasına bakan yargıç trafik kazasında öldü!.
YPG ile Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışma!.
YPG ile Suriye ordusu arasındaki son durum..
İstifa eden 3 milletvekili daha AK Parti’ye katılıyor..
Kuyumcular da nakit işlem dönemi sona eriyor..
Yurt dışı gümrüksüz alışveriş dönemi sona erdi..
Trump: Ara seçimleri kazanamazsam görevden alacaklar..
Trump Maduro’nun taklidini yaparak alçaklığın dibine vurdu!.
15 yaş altı çocuklara sosyal medya yasağı geliyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

FETÖ’ye alçakça methiyeler dizen Melek Çetinkaya hakkında istenen ceza belli oldu!.

FETÖ’ye alçakça methiyeler dizen Melek Çetinkaya hakkında istenen ceza belli oldu!.
03.09.2020
A+
A-

Fetullahçı Terör Örgütü’nce gerçekleştirilen 15 Temmuz kanlı darbe girişimine katıldığı gerekçesiyle müebbet hapse çaptırılan Taha Furkan Çetinkaya’nın FETÖ’ye methiyeler dizen annesi Melek Çetinkaya hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Şüpheli Çetinkaya’nın ‘Basın ve Yayın Yoluyla Suçu ve Suçluyu Övmek’ suçundan cezalandırılması istendi. SABAH’tan Sema Alim Dalgıç’ın özel haberi…

Fetullahçı Terör Örgütü’nce gerçekleştirilen 15 Temmuz kanlı darbe girişimine katıldığı gerekçesiyle müebbet hapse çaptırılan Taha Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Bir televizyon kanalında yayınlanan programa katılan Melek Çetinkaya’nın söylemleri ile Fetullahçı Terör Örgütü’ne ve terör örgütü liderine yönelik övme içerikli beyanda bulunması olayıyla ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı.

FETÖ’YÜ MASUMLAŞTIRDI
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca olayla ilgili iddianame düzenlendi. Hazırlanan iddianamede, şüpheli Melek Çetinkaya’nın 12 Temmuz günü ulusal olarak yayınlanan programda cemaat olarak belirtmiş olduğu Fetullahçı Terör Örgütü’nü, “Fetullah Gülen teröristtir diyemiyorum. Ama bana bu cemaatin içindeki insanların arasında muhakkak tanıdıklarınız vardır diye, benim komşularım oldu mesela cemaatten birçok arkadaşlarım oldu. Ben tertemiz insanlar olduklarını düşünüyorum. Yani bu insanların terörist olabileceğini düşünmüyorum…” şeklinde ifade ettiği kaydedildi.

İDDİANAMEDE FETÖ ANLATILDI
İddianamede, FETÖ’nün siyasi, ekonomik ve toplumsal yeni bir yapı kurma düşüncesine sahip örgüt lideri Fetullah Gülen’den aldığı emirler doğrultusunda hareket eden; öncelikle güç kaynaklarına sahip olmayı amaçlayıp güçlü olmak ve yeni bir düzen oluşturmak için şeffaflık yerine büyük bir gizlilik içerisinde olmayı hedefleyen bir örgüt olduğu belirtildi. Bir yandan da kendi üyesi olmayanları düşman olarak benimseyip üyelerini motive eden; “Altın Nesil” ismini verdiği kişilerle sistemle çatışmak yerine sistemin sahibi olma amacıyla devlete sızan; bu kadroların oluşturduğu imkanlarla devlet içerisinde belirli bir kuvvet elde ettikten sonra hasımlarını çeşitli imkanlarla hukuk dışı yöntemlerle saf dışı bırakan bir yapı olduğu kaydedildi. Böylece devlet yapısının bileşenlerini kısım kısım kontrol altında tutmayı ve sistemi ele geçirmeyi planlayıp elde ettiği kamu otoritesini de kullanmak suretiyle toplumsal dönüşümü gerçekleştirmeyi hedefleyen, casusluk faaliyetlerini de kullanan bir terör örgütü olduğu anlatıldı.

Savcılıkça, örgütün bütünlüğü üzerinde tek hâkim Fetullah Gülen olup örgüt içerisinde kainat imamı olarak kabul edildiği, kainat imamı inancı bulunan ve yedi katlı piramidal yapıya sahip olan FETÖ’de örgüt içi sistemde koşulsuz itaat ve teslimiyet halinin katı bir kural olarak belirlendiği belirtildi. İddianamede, FETÖ’nün amaçları da tek tek anlatıldı.

 

KONUŞMASI VE SAVUNMASI ÇELİŞTİ
İddianamede, oğlu 15 Temmuz 2016 hain darbe teşebbüsü sonucunda ilk derece mahkemesi tarafından ‘Anayasal Düzeni Değiştirmeye Teşebbüs’ suçundan müebbet hapis cezası almış olan Melek Çetinkaya’nın örgüt üyeleri ve örgüt liderine yönelik tertemiz insanlar olduklarını düşündüğünü, bu insanların terörist olabileceğini düşünmediğini ifade ettiği, savunma içeriğinde ifadelerini aslında komşusu olarak tanıdıklarına yönelik söylediğini, cemaat olarak adlandırdığı yapının içerisindekilerin tamamını ifade etmediğini belirtmiş ise de savunma içeriğinin konuşmanın bütünlüğüyle çeliştiği belirtildi.

YARGILANACAK
İfade bütünlüğünde komşularından da örnekleme yapılarak cemaat olarak ifade ettiği FETÖ üyelerinin tamamına yönelik söz konusu ifadelerin kullanıldığının anlaşıldığı kaydedildi. Şüphelinin kullanmış olduğu ifadelerle bir bütün olarak ‘Basın ve Yayın Yoluyla Suçu ve Suçluyu Övmek’ suçunu işlediği belirtildi. Şüphelinin ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği öğrenildi.

Melek Çetinkaya’nın atılı suç kapsamında cezalandırılması talep edildi. Şüpheli ilerleyen günlerde Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

 

NE OLMUŞTU?
Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine ilişkin 2’si er, 70’i eski Hava Harp Okulu öğrencisi 72 sanığın yargılandığı dava geçtiğimiz Ocak ayında karar bağlanmıştı. Mahkeme o cezaların gerekçesini açıklamıştı.

Mahkemenin kararı sonrası müebbet hapis cezası alan FETÖ’cü öğrencilerden Taha Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya önce adalet yürüyüşü yaparak, daha sonra çeşitli platformlarda gündeme gelerek Harbiyeli öğrencilerin FETÖ’cü olmadığını, verilen mahkeme kararının yanlış olduğunu iddia etmişti. Çetinkaya’nın eylemlerine ise HDP’li milletvekillerinin destek vermesi gözlerden kaçmamıştı.

Bir televizyon programına katılan Melek Çetinkaya, moderatörün sorusu üzerine skandal açıklamalarda bulunmuştu. Çetinkaya’nın FETÖ elebaşı için kullandığı ifadeler sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Fethullah Gülen’e terörist diyemeyen Çetinkaya konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı: “Ben Fethullah Gülen’e teröristtir diyemiyorum ama bana bu cemaatin içindeki insanlardan komşularım oldu. Ben tertemiz insanlar olduklarını düşünüyorum. Bu insanlarla 3-4 sene komşuluk yaptım.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.