Site Rengi

HABER ÖZETİ
Günlerdir fare deliklerinde saklanan Netenyahu iti ortaya çıktı..
İran ABD’ye resti çekti!. “Enerji Tesislerimiz Hedef Alınırsa Orta Doğu’daki Şirketlerinizi Vururuz”
Hürmüz Boğazı’nı kapatan İran Avrupa enerji piyasasını alt üst etti..
İran’ın ABD’ye ait hedefleri vurduğu Dubai’den kaçan kaçana!.
Danışmanları İran’dan çekilmesi için Trump’u ikna etmeye çalışıyorlar..
Netenyahu itinin geberdiği iddiası dünya gündeminde!.
İran’da duvara toslayan Trump Avrupa ülkelerinden yardım istedi..
İran’dan ABD’ye ağır darbe!. 5 yakıt tankerini kullanılamaz hale getirdiler!.
Türkiye’nin Milli ve Yerli Kamikaze İHA’ları tüm testleri başarı ile geçti..
Ticari taksilerde Basit Usül’e tabii olup vergi kaçırma dönemi sona eriyor..
Tanju Özcan’ın yasak aşkıyla mesajlaşmaları evlere şenlik!. ASIL SAADETTİN SARAN BENİM, HEPİNİZE YETERİM!.
ABD bombardıman uçakları sivil halkın üzerine ölüm kusuyor..
Savaşı kazanamayan ABD yine klasik kahpeliklerine başvurdu..
ABD Orta Doğu’y ateşe vermek için 5 bin asker gönderiyor!.
Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda ağır darbe!.
Vatandaşa iftar da yarış atı kavurması yediren CHP’li başkandan komik savunma!.
Trump yalakası Pehlevi’ye İran halkından pankartlı cevap!.
İlber Ortaylı hayatını kaybetti..
Tanju Özcan’ın burs yalanı elinde patladı: Toplanan para 116 milyon, öğrencilere dağıtılan 11 milyon!.
İran’dan ateşlenen üçüncü füze Türk hava sahasında etkisiz hale getirildi..
AK Parti’den ayyaşları üzecek alkol düzenlemesi..
ABD’nin yakıt ikmal uçağı Irak’ta vurularak yere çakıldı!.
CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı Rüşvet ve İrtikaptan gözaltına alındı!.
Rusya’dan İran’a savaşı kazandıracak taktikler!.
İran Tel Aviv’in kabini bombalarla havaya uçurdu!.
İran’dan ABD’ye sert mesajlar: Bölgedeki Petrol Kuyularınızı Havaya Uçurana Kadar Savaşa Devam Edeceğiz!.
Ünlü Tarihçi İlber Ortaylı entübe edildi..
Emeklilere ÖTV’siz araba teklifi Meclis’te..
İmamoğlu’na “Hırsızın Elini Sıkmam” diyen Enver Aysever tahliye edildi..
SGK haksız emekli edilen 650 bin kişiyi sistemden çıkardı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Arap Birliğinde ki bazı ülkeler, Filistin’in hazırladığı İsrail-BAE anlaşması karşıtı taslağı kabul etmedi!.

Arap Birliğinde ki bazı ülkeler, Filistin’in hazırladığı İsrail-BAE anlaşması karşıtı taslağı kabul etmedi!.
10.09.2020
A+
A-

Filistin’in, Arap Birliği toplantısı öncesi İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki normalleşmeye karşı hazırladığı karar taslağı bazı Arap ülkelerince kabul görmedi.

Filistin diplomatik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Dışişleri Bakanları düzeyindeki Arap Birliği toplantısı öncesi Filistin, diğer Arap ülkeleri ile sonuç bildirgesi üzerinde anlaşmaya vardı.

İsrail ile BAE arasındaki normalleşmenin kınanmadığı, ancak normalleşmeyi İsrail işgalinin tamamen sona erdirilmesine, iki devletli çözüme ve barış için toprak esasına bağlayan 2002 Arap Girişimi’ne bağlı kalmanın gerekliliğine vurgu yapılacak bir sonuç bildirgesi çıkmasında ittifak sağlandı.

Filistin kaynaklarına göre, buna rağmen bazı Arap ülkeleri daha sonra, üzerinde anlaşmaya varılan metne uymadı ve bildirgeye, normalleşme anlaşmasını meşrulaştıran maddeler eklemeye çalıştı.

Filistin tarafının ise buna tepki olarak İsrail-BAE anlaşmasını kınayan bir karar taslağı hazırladığını aktaran kaynaklar, bazı devletlerin ise bu taslağı reddettiğini belirtti.

Kaynaklar, Filistin’in hazırladığı taslağı kabul etmeyen ülkelerin hangileri olduğuna dair bilgi paylaşmadı.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, bugün telekonferans yöntemiyle yapılan Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda, “Biz İsrail ile BAE arasındaki anlaşmayı reddediyoruz ve sizin de kabul etmemenizi istiyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.