BİR ELİN NESİ VAR İKİ ELİN SESİ VAR
Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Söylem birliği, güç birliği, eylem birliği yapmak zorundayız. Yapabilirsek başarılı oluruz.
ZOR İŞLERİ BAŞARABİLİRSEK İKTİDAR OLABİLİRİZ
Performans kriterleri olacak. Size bunları önceden göndereceğiz. Her il başkanı bilecek, bu performansa uyuyor muyum, uymuyor muyum, ürettim mi, üretmedim mi, yeni üyeler kazandırdım mı, kazandırmadım mı? Bunlara bakılacak. Bu çerçevede yol haritası çizmiş olacağız. İl başkanının görevi zor işleri başarmaktır. Zor işleri başaramayacaksanız il başkanı olmanın bir mantığı yok. Zor işleri başaracağız, o zaman iktidar olabiliriz. İktidar olabilmek için hepimizin ortak mücadele vermesi lazım.”
İLK HEDEFLER BEYANNAMESİ
CHP tarihinde beyannamelerin önemli yer tuttuğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 1959’da yapılan 14. kurultayında kabul edilen İlk Hedefler Beyannamesi’ni hatırlattı.
Kemal Kılıçdaraoğlu, Anayasa Mahkemesi ve yargının bağımsızlığından bahseden İlk Hedefler Beyannamesi’ndeki maddelerden pek çoğunun, daha sonra belli dönemlerde hayat bulduğunu anlattı.
İKİNCİ YÜZYILA ÇAĞRI BEYANNAMESİ ANLATILACAK
Partisinin son kurultayında ise İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ni yayınladıklarına işaret eden Kılıçdaroğlu, her il, ilçe başkanı, her milletvekili, her parti meclisi üyesinin bu beyannameyi cebinde taşımasını, bir tane muhtara, bir tane kanaat önderine vermesini istedi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
“Burada toplumu rahatlatacak, umut verecek, gelecek vadeden düzenlemeler var. Bu anlatılacak. Bunu anlatmak için Genel Merkez olarak bir hazırlık yapıyoruz. Bu konuyu anlatmak için bir grup gerekirse akademisyen, bir grup milletvekili, bir grup parti meclisi üyemiz, gerekirse MYK üyelerimiz, gelecekler önce örgütlere İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ni anlatacaklar.
Sonra bunları siz gittiğiniz her yerde anlatacaksınız. Bunu sizden istiyoruz. Çünkü bu bizim tarihimizde ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çok önemli bir belgedir. Gelecekte Türkiye’nin çağdaş anlamda demokratikleşme standartlarını yakalaması için öngörülen hedefleri belirliyor. Aynı zamanda büyüme, siyasetin saygınlık kazanması bütün düzenlemeler bunun içinde üç aşağı beş yukarı yer alıyor.”