Site Rengi

HABER ÖZETİ
Sigaraya yeniden zam!.
Rekabet Kurumu’ndan META’ya dev para cezası!.
CHP Lideri Özgür Özel MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi ziyaret edecek..
İstanbul’daki 1 Mayıs olayları ile ilgili 11 kişi tutuklandı!.
Erken seçim kapısını kapatan Özel’i haklı çıkaran anket…
İsmail Kartal için yolun sonu göründü!. Fenerbahçe Mourinho ile anlaşma sağlandı..
CHP’de 2028 Genel Seçim kavgası erken başladı..
Temmuz da en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?.
Tüm araçlara TTB zorunluluğu geliyor..
Kabine bugün kritik başlıklar altında toplanıyor..
Bay Davut çok başarılıymış, başarız olan partisiymiş!.
Kahpe evladı Netenyahu kana doymuyor!.
Türkiye ambargosu İsrail basınında!.
1 Mayıs’ta polise saldıran andavallar teker teker paketleniyor..
Sinan Ateş cinayetine korkun detaylar!. Bilgileri başkomiser sızdırmış!.
Diyanetin 13 milyonluk yemek ihalesi şartları vatandaşı isyan ettirdi!.
MİT’ten vatandaşlara casusluk uyarısı!.
Ekmeğe okkalı zam yolda!.
Kamu da servis taşımacılığı dönemi sona eriyor.. Memurlar işe toplu taşıma kartı ile gidecek…
Sudan Cumhurbaşkanının oğlu Ankara’daki motorsiklet kazasında hayatını kaybetti!.
CHP’li Başkan 400 lira olan nikah ücretini Suriyelilere 10 bin TL yaptı..
Beşiktaş’ta Şenol Güneş sesleri…
İyi Parti Lideri Dervişoğlu’nun A takımı belli oldu..
Mardin’deki kaçak elektriğin vatandaşa maliyeti 6 milyar 250 milyon!.
1 Mayıs’ta polislere saldıran 29 kişi tespit edilip yakalandı!.
Erdoğan-Özel görüşmesindeki o koltuğun neden boş olduğu ortaya çıktı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’ye iade-i ziyarette bulunacak..
Özgür Özel’den görüşme sonrası ilk açıklama..
Bedelli Askerlik ücreti 200 bin TL oluyor..
Türkiye İsrail ile tüm ticari anlaşmaları durdurdu!.
DOLAR 32,2596
EURO 34,7827
ALTIN 2.414,02
BIST 10.267,09

Devlet Bahçeli’den Doğu Akdeniz ve Ege açıklaması..

Devlet Bahçeli’den Doğu Akdeniz ve Ege açıklaması..
11.09.2020
A+
A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Doğu Akdeniz ve Ege ile ilgili yaptığı açıklamada, hak edenlere Osmanlı’nın şamarının indirileceğini bildirdi. Bahçeli, Türk ve İslam husumetini rehber yapan muhasım ülkelere, iç ve dış işbirlikçilerine Ertuğrul Ocağı’nın duruşu ile, sarsılmaz dirayetiyle, sağlam mesajıyla, ceddimizin irfanı ile ve taviz vermez millet iradesi ile mukabele, ihtiyaç hasıl olursa da cesaret ile müdahale edileceğini vurguladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı paylaşımda hak edenlere Osmanlı’nın şamarının indireleceğini bildirdi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki kararlı hamleleri karşısında Avrupa’nın şımarık çocuğu Yunanistan ve Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un skandal hakeretlerine tarihi bir gönderme yaparak cevap verdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 739. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolayısı ile sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

Bahçeli, paylaşımında Doğu Akdeniz göndermesinde bulunarak Türk’ü yok etmeye kararlı hunhar emellere nasıl direnç gösterildiyse, bugün de bu büyük milletin iradesinin yeniden şahlanarak hak edenlere Osmanlı’nın şamarını indireceğini bildirdi.

MHP Lideri, Ertuğrul Gazi ile kutlu soyunun; önceki dönemlerin derin ihtilaflarından, çapsız kavgalarından mühim sonuçlar çıkardıklarını, kutuplaşarak büyük hedeflere ulaşılamayacağını engin bir feraset ile teşhis ettiklerini belirtti.

Bahçeli, Osman Gazi ile beraber, Anadolu Türkmen boylarının içine düştükleri kargaşa ve karanlıktan kurtulmaya başladıklarını, daha büyük ve daha üst ülkülerde birleşmenin kalıcı yollarını ve yöntemlerini aradıklarını vurgulayarak Çınar rüyasının bunun muharrik unsuru ve muştusu olduğunu kaydetti.

Bahçeli, Söğüt topraklarında kurulan küçük bir obadan üç kıtaya tutunan bir fikriyatın koca bir cihan devletine ulaşmasındaki sırrın, kaynaşmanın ve kucaklaşmanın akılla sağlanmasında, azim ile devam ettirilmesinde gizli olduğunu bildirdi.

Bahçeli, bu bütünleştiri ruhun bugün de özleminin çekildiğini ifade ederek, birliği ve dirliği bozulmuş, dağılmış ve birbirinden kopmuş olan Anadolu coğrafyasında vücut bulan bir uç beyliğinden, çağ açıp çağ kapatan, kıtaları baştan ayağa kaplayan devasa bir imparatorluğa ulaşılmasının temin edildiğini belirtti.

MHP Lideri, dönemin jeopolitik şartlarının gereği olarak Söğüt’ü yurt edinen 400 çadırlık Türkmen ruhunun; iç çelişkilerinden kurtulduğu takdirde dünya üzerinde nasıl bir küresel güç olunacağını gösterdiğini, bu gerçeği görmeyen ya da göremeyenlerin gaflete ve yanlışa düştüğünü vurguladı.

Ege ve Doğu Akdeniz açıklaması

Bugün korkulan bu olduğunu bildiren Bahçeli, tahrik, tuzak ve kumpasların, Türkmen ruhunun güç verdiği büyük Türk milletinin böylesine tarihi atılımı bir kez daha yapamaması için olduğunu kaydetti. Bahçeli, Doğu Akdeniz ve Ege’deki oynanan zalim oyunların gerçek sebeplerinin de burada aranması gerektiğini ifade etti.

Osmanlı’nın ardından, barış, uzlaşma ve hoşgörü ortamının bir daha yakalanamadığını belirten Bahçeli, Balkanlar’dan Ortadoğu’ya kadar birçok yerde savaşlar ve çatışmaların devam ettiğini belirterek Türk milletinin medeniyet birikiminin muazzam kültürü ile huzur, istikrar ve dengenin nişanesi olduğunu vurguladı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Osmanlı ve ardından Türkiye’nin yüksek Türk kültür ve yönetim mirasının devamı, asırlardır yüreklerde olan kahramanlık ve fedakarlık ile taçlanan kutlu veraset ve vasiyetin de bir ifadesi olduğunu belirtti.

“Haçlı zihniyetine verilmiş en kat’i cevap”

Bahçeli, Sultan Alparslan ile başlayan ve Ertuğrul Gazi ile beraber daha da sahiplenilen Anadolu coğrafyasının, uğruna verilen şehitler ile beraber vatanlaştığını kaydederek bu tarihi kararın, Türksüz bir Anadolu özlemi çeken Haçlı zihniyetine yönelik verilmiş en keskin, en kat’i cevap olduğunu sözlerine ekledi.

“Yeni bir hesaplaşma amacı ile…”

Bahçeli, Türk’ün hayat hakkını gasp etmek için plan yapanların, yüzyıllardır hapsoldukları karanlık mahzenden çıkmak için fırsat kollayanların şimdilerde yeniden bellerini doğrulttuğunu, bu planları yapanların yeni bir hesaplaşma maksadı ile küstah ve köhne taktiklerini uygulamaya başladıklarını bildirdi.

“İhtiyaç olursa cesaretle müdahale edilecektir”

Devlet Bahçeli, Ertuğrul Ocağı’nın duruşu ile, sarsılmaz dirayetiyle, sağlam mesajıyla, ceddimizin irfanı ile ve taviz vermez millet iradesi ile Türk ve İslam husumetini rehber eden muhasım ülkelere, iç ve dış işbirlikçilerine, mukabele, ihtiyaç duyulması halinde de cesaret ile müdahale edileceğini vurguladı.

“Osmanlı’nın şamarını indireceğiz”

MHP Lideri, dün içimize nifak saçmaya çalıştıklarını belirttiği tekfur kalıntılarına, Türk’ü yok etmeye kararlı hunhar emellere direnç gösterildiği gibi, bugün de bu büyük milletin iradesinin tekrardan şahlanacağını, hak edenlere Osmanlı’nın şamarını indireceğini, bunun mutlak ve muhakkak olduğunu bildirdi.

Bahçeli’den Diriliş Ertuğrul açıklaması

Bahçeli, tarih şuuruna katkıları ve Türkiye’nin geçmişine objektif ayna tutması nedeniyle, beğeni ve ilgi ile izlenen Diriliş Ertuğrul dizisinin takdire şayan olduğunu belirterek bu diziye emek veren, muazzam bir oyunculuk sahneleyen herkese teşekkürlerini iletti ve tebriklerini sundu.

Yaralandıkları halde gazi sayılmayanlarla ilgili çağrı: Acilen…

Öte yandan Bahçeli, terörle mücadele sırasında yaralanmalarına rağmen vazife malulü ve gazi sayılmayan, haklarını alamadıkları için mağduriyetler yaşayanların da gittikçe derinleşen sorunları olduğunu ve bu sorunların partiler üstü bir kavrayış ile ele alınıp çözümünün acilen sağlanması gerektiğini belirtti.

Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 1 Ekim tarihinde açılması ile beraber üzerlerine düşen sorumluluğun tam ve eksiksiz yerine getirileceğini, gazilere gecikmiş vefa borcunun bihakkın ödeneceğini vurguladı. Bahçeli, gazi ve şehitlerin eşsiz mücadeleleri ile yazılan tarihimizin onlara verilecek destekle geleceğe uzanacağını kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.