Site Rengi

HABER ÖZETİ
İnsan sağlığı ile oynamanın bedelini basit bir özür ile geçiştirdiler!.
Ekrem İmamoğlu hakim karşısında..
Fenerbahçe’nin yüzde 4,8’lik hisseleri yabancılara satıldı!.
Gözaltına alına gazeteciler Murat Ağırel ve Timur Soykan serbest bırakıldı!.
Özgür Özel’in boykot çağrısı ters tepti!. 2 Nisan’daki harcamalar iki karına çıktı!.
ABD Başkanı Donalt Trump Türkiye’ye geliyor..
Savaşıp Ermenistan’ın kucağından aldığımız sözde gardaşımız Aliyev’in gerçek yüzünü görün!.
Çin Trump’un vergi yaptırımları ile dalga geçti: KAMPANYALARINDAKİ ŞAPKLARINI BİLE BİZ ÜRETİYORUZ!.
Ekrem İmamoğlu protestolarına katılıp tutuklanan 102 genç tahliye edildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İmralı Heyeti arasındaki ilk görüşme gerçekleşti..
Cumhur İttifakı’nın canını sıkacak genç seçmen anketi!.
Otel faciasının bilirkişi raporu tamamlandı!. Resmen Cinayet!.
Piyasalar alt üst olunca Trump vergi politikalarında geri adım attı!.
ABD ile Çin arasındaki vergi savaşında son durum!.
CHP’li milli voleybolcunun polis nefretine bakın!.
İBB’nin peyzaj aracı ile insan kaçakçılığı yaptılar!.
Şaban Sevinç’ten Fatih Altaylı’ya salvador: ŞEREFSİZ YAVŞAK!.
ABD Çin’in gümrük vergisini yüzde 104’e çıkardığını açıkladı!.
KKTC’de başörtülü öğrencilerin derslere girişi resmi olarak yasalaştı!.
MHP Lideri Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarayına komşu oldu..
Savcılık Ümit Özdağ hakkında 7 yıl 10 ay hapis cezası talep etti!.
Erdoğan’dan Özel’e 500 bin liralık “Cuntacı” davası!.
Brent petrol fiyatları dibe vurunca akaryakıt indirimleri pompalara yansıdı!.
ABD borsaları güne çöküşle başladı!.
Sözde ekonomist prof. Özgür Demirtaş’ın analiz yazısı çalıntı çıktı!.
Kara bulutlar tüm Türkiye’yi kaplayacak!.
Trump’un aptalca politikaları dünya piyasalarını alt üst etti!.
Brent petrol fiyatları dibe vurdu!.
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a seçim çağrısı: Korkma, Gel Yarışalım!.
CHP kurultayında ortalık fena karıştı!. Berhan Şimşek’ten Özgür Özel’e “Tablalı Don” göndermesi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Donald Trump: “Kasımda seçimi kaybedersem İsrail’in başı büyük belada..”

Donald Trump: “Kasımda seçimi kaybedersem İsrail’in başı büyük belada..”
18.09.2020
A+
A-

İsrail ile Arap dünyası ilişkilerini normalleştirme çabası içinde olan ABD Başkanı Trump, yaklaşan seçime ABD’de yaşayan Yahudi toplumunu seçim malzemesi yaptığı için kendi ülkesinde eleştiri oklarının hedefi oldu.

İbrahim Anlaşması ile husumetli ülkeleri barıştırma çabası içinde olan Trump, İsrail’in Filistin topraklarını ilhak etme politikasının geçici olarak askıya alındığı duyurdu.

Amerikalı Yahudilerin İsrail’e olan sadakatinden şüphe duyduğunu ima eden Trump’ın telefon konuşmasına Times of Israel ulaştı.
Trump’ın, İbrani Bayramı Roş Aşana öncesi Amerika’da yaşayan Amerikalı Yahudi liderden oy istediği ifade edildi.

Trump, telefonda yaptığı uzun konuşmada seçim için oy istediği ABD vatandaşı Yahudi lidere ‘Sizi ve ülkenizi gerçekten seviyoruz’ dedi.
Reuters’in haberine göre Trump’ın daha önce katıldığı Yahudi kuruluşlarından seçim için destek isteğini dile getirmişti.

Trump’ın bu tarz davranış modelini geliştirmesine tepki veren İsrail gazetesi yapmış olduğu açıklama da, “Trump’ın bu tarz çıkışları, Yahudilerin yüzyıllardır şüpheyle karşılanmasına neden olan antisemitik söylentileri hatırlatıyor. Trump çifte sadakat suçlaması barındıran bir konuşma yapıyor.’ İfadesini kullandı.

Telefon konuşmasında damadı Jared Kushner’la konuşan Trump, kızının ve torunlarının Yahudi olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İsrail, BAE ve Bahreyn için Kushner’in kilit isim olduğunu ileri süren Trump, 3 Kasım’da seçimleri kaybederlerse İsrail’in başının büyük belada olacağını söyledi.

Trump, Kushner için, ‘İsrail için inanilmaz bir lider‘ övgüsünde bulunurken, Kushner’in, de bu övgüyü,‘ Samimiyetle söylüyorum, tarihte Yahudi halkı için Donald Trump’tan daha büyük bir başkan yoktur’ şekliyle tamamladı.

Kudüs’te Hamas, Hizbullah gibi örgütleri destekleyen Türkiye, İran gibi ülkelere karşı İsrail’e yardım etme planları soran Büyük Amerikalı Yahudi Kuruluşları Konferansı Başkanı Arthur’un cevabına Trump, ‘Cumhuriyetçilere oy verin’ şeklinde karşılık verdi.
Kendi ülkesinin çıkarlarını bir kenara bıraktığını ifade eden Trump, İsrail için Ortadoğu’daki varlıklarını sürdürdüklerini açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.