Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran ABD ile müzakere masasına oturmayı reddedi!.
Kahpe İsrail 100 bin yedek askeri acil göreve çağırdı!.
İngiltere üslerini ABD’ye açma kararı aldı!.
Saldırılara misilleme yapan İran ABD üslerini vuruyor..
Trump İran’ın 9 donanma gemisini batırdıklarını açıkladı..
ABD Başkanı Trump Hamaney operasyonunun ayrıntılarını paylaştı..
Öldürülen Hamaney’in yerine geçen isim belli oldu..
İran Hamaney’in öldüğünü doğruladı..
İran Hamaney’in öldürülüp öldürülediğine net cevap veremedi..
ABD ile İsrail’in saldırılarında 200’ü aşkın İranlı hayatını kaybetti!.
İran’daki kahpe soylu muhalifler İsrail ve ABD’nin ülkelerine saldırmasını sevinç çığlıkları ile kutladı!.
İran’dan İsrail ile Orta Doğu’daki ABD üslerine saldırı!.
ABD İran’a savaş başlattıklarını resmen ilan etti..
CHP’li Tanju Özcan gözaltına alındı..
ABD İsrail ile birlikte İran’a saldırmaya başladı..
15 yaşından küçük çocuklara sosyal medya yasağı Meclis’te..
“Erdoğan’ın Diploması Yok” yalanlarını eski CHP’li vekil teker teker çürüttü!.
CHP’li Belediye Başkanından Murat Kurum’a anlamlı teşekkür..
Öcalan’dan “Şiddete Bağlı Siyaseti Kapatıyoruz” mesajı..
Pakistan ile Afganistan arasındaki çatışmalarda ölü sayısı 180’i aştı!.
ABD temsilciler meclisi Trump’un savaş yetkilerini kısıtlamaya hazırlanıyor..
Emekli ikramiyesine yüzde 25 zam..
Şimdi de “Türkiye S-400’leri Somali’ye gönderilecek” yalanını servis ettiler..
Üniversite öğrencilerine af düzenlemesi geliyor..
Irak ve Suriye’den umudunu kesen ABD şimdi de Güney Kıbrıs askerlerine eğitim vermeye başladı..
Netenyahu itinden Osmanlı İmparatorluğu hakkında işgâlci iftirası!.
Galatasaray Juventus’u kendi sahasında da bozguna uğrattı..
Milletin kazıklayan özel okullara jet soruşturma..
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan etkinliklerini eleştirenleri ters köşeye yatırdı!.
Meksika’daki kartel çatışmaları nedeni ile9 bin 500 asker sahaya indi..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Arnavutluk Başbakanı Rama, Türkiye tarafından inşa edilecek konut bölgesini ziyaret etti!.

Arnavutluk Başbakanı Rama, Türkiye tarafından inşa edilecek konut bölgesini ziyaret etti!.
25.09.2020
A+
A-

Başbakan Rama’nın yanı sıra Arnavutluk Yeniden İnşa Bakanı Arben Ahmetaj, Kurbin Belediye Başkanı Majlinda Cara ve Albayrak Şirketi Temsilcisi ve Proje Müdürü Servet Birgören projenin uygulanma aşamasını yakından inceledi.

– Rama: “Çok kardeşçe bir gayretin tezahürü ve emsal teşkil eden bir çalışma”

Başbakan Rama AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye hükümetinin projesini “çok kardeşçe bir tezahürün ifadesi” şeklinde değerlendirerek şunları kaydetti:

“Verilen gayretten, ciddiyetten, işin kalitesinden ve özellikle iş temposundan çok memnunuz. Emsal teşkil eden bir iş, çok ciddi, çok kardeşçe bir gayretin tezahürünün ifadesi ve biz çok minnettarız. Projenin normal olarak geçmesi gereken birkaç aşama var. Fakat mart ayı sonu itibariyle Allah’ın da yardımıyla bir kısım dairelere sahip olacağız ve ardından ağustos ayında da tüm yeni mahalle tamamlanacak.”

Rama, geçen seneki depremin ardından gelen yardımlar da dahil olmak üzere Türkiye hükümeti ile iş birliğini “mükemmel” olarak nitelendirdi.

Albayrak Şirketi Temsilcisi ve Proje Müdürü Birgören de mart ayında bir kısım binaları teslim edeceklerini söyledi.

Çalışmaların 1 buçuk ay önce başladığını kaydeden Birgören, “İlk önce 38 tane 20 metrelik sondaj kuyusu kazdık. 6 ayda bitecek işi 25 günde yaptık. Sonuçlara göre zemin iyileştirmesi çıktı. 20-25 gün içerisinde betona başlayacağız. Mart’ta bir kısım binaları teslim edeceğiz. Allah kısmet ederse ağustosun sonunda da Albayrak İnşaat olarak burayı vatandaşlara teslim edeceğiz, Allah’ın izniyle İnşallah.” ifadelerini kullandı.

– Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 500 konut inşası talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk’ta geçen yıl 26 Kasım’da yaşanan depremin hemen ardından depremzedeler için 500 konut inşası talimatı vermiş, Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Arnavutluk Yeniden İnşa Devlet Bakanlığı arasında afet sonrası konut yapım alanında iş birliği protokolü imzalanmıştı. Söz konusu proje Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hayata geçiriliyor.

Arnavutluk’ta 26 Kasım’da meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremde 51 kişi hayatını kaybetmiş, 900’den fazla kişi yaralanmıştı. Yaklaşık 17 bin kişinin evlerini terk etmesine neden olan depremden toplamda 202 bin 291 kişi etkilenmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.