Site Rengi

HABER ÖZETİ
PKK Kuzey Irak’taki kampları boşaltmaya başladı..
Başörtüsü yasağı başlayan Azerbaycan’da Eski Türkiye görüntüleri!.
Son anket sonuçları açıklandı!.
16 günde vatandaşın 401 milyarını çalan şerefsizler kim!.
AK Parti’de onca torpil skandalı üzerine bir skandal daha!.
İstanbul’da art arda korkutan depremler!.
Katliam gibi kazada ölü sayısı 11’e yükseldi!.
Yabancı menşeili elektrikli araçları Türk Savunma Sanayii tesislerine girişleri yasaklandı!.
Sağlık Bakanlığının duyurduğu uygulamaya ilk itiraz Cumhurbaşkanı Danışmanından geldi!.
Yahşihan’ın tapusunu üzerine geçiren AK Partili Başkan görevden uzaklaştırıldı..
Kahpe İsrail 3 yıl da tam 22 bin çocuk öldürdü!.
Başörtüsü yasağını onaylayan Aliyev gelen tepkiler üzerine Müslüman Lider rollerine büründü!.
Ataşehir Belediyesi AK Parti’ye geçti..
39 bin nüfuslu AK Partili belediyenin imar müdürenden baldızına 68 milyon liralık Porsche!.
MEB Kasım’da 9 günlük ara tatil olacağını duyurdu..
Saraçhane Bülbülü Şaban Sevinç tutuklandı!.
Azerbaycan’da öğrencilerden sonra öğretmenler içinde başörtüsü yasağı geldi!.
A Milli Takım da Montella dönemi sona erdi..
İmamoğlu’nun çöktüğü 480 milyon değerindeki villaların hikâyesi!.
İkinci kez hakim karşısına çıkan Mehmet Akif Ersoy’un tutukluluğun devamına karar verildi!.
Fon vurgunundan 214 kişi 187 milyar 653 milyon tokatlamış!.
Ekrem’in gizli kasası Yunanistan’da yakalandı!.
TFF olağanüstü seçim gündemi ile toplanıyor..
Sayan sülalesinin bürokrasi saltanatı yıkılıyor!.
Fon soruşturmasında dezenformasyon yaptıkları için ifadeye çağırıldılar!.
Afyon Vali Yardımcısı silahla vurulmuş halde ağır yaralı olarak bulundu!.
Gözaltına alınan Berna Laçin’den jet hızında kıvırma!.
Fon mağdurlarına anapara ödemeleri başladı..
Üzerinde 1,630 mülk kaydı bulunan AK Partili Başkan Yardımcısı pes dedirtti!.
AK Partili Başkan ve Yardımcısının üzerine kayıtlı tam 2031 mülk çıktı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Azerbaycan duyurdu! Karabağ’da ki Ermeni askeri birliği yok edildi!.

Azerbaycan duyurdu! Karabağ’da ki Ermeni askeri birliği yok edildi!.
29.09.2020
A+
A-

Azerbaycan Savunma Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, Azerbaycan ordusunun Hocavend bölgesinde konuşlanmış Ermenistan silahlı kuvvetlerinin üçüncü Hocavend motorlu tüfek alayını imha ettiğini bildirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklama ile Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocavand’da Ermeni askeri birliği yok edildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı basın servisi şefi Albay Vagif Dargahlı, Azertak’a, “Azerbaycan ordusunun saldırıları sonucunda Hocavend bölgesinde konuşlanmış Ermenistan silahlı kuvvetlerinin 3. Hocavend motorlu tüfek alayı imha edildi. Sonuç olarak Ermeni tarafı ağır kayıplar verdi; Alay tamamen yenilgiye uğradı” dedi.

Ermeni ordusunun komutanlığının, ölü ve yaralıların tahliyesi için herkesi araç teslim etmeye çağırdığını sözlerine ekledi.

Pazar günü erken saatlerde Ermeni güçlerinin Azerbaycan’ın sivil yerleşimlerini ve askeri mevzilerini hedef alarak can kayıplarına yol açmasıyla sınır çatışmaları çıktı.

O zamandan beri, Türkiye’nin Azerbaycan ile sıkı bir şekilde bulunmasıyla gerginlikler tırmanmaya devam etti.

Avrupa Birliği, Rusya ve NATO, diğerlerinin yanı sıra, sınır boyunca çatışmaları derhal durdurmaya çağırdı.

Azerbaycan’ın bir parçası olarak uluslararası alanda tanınan Dağlık Karabağ bölgesi, 1991 yılında Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından çatışmaların patlak vermesinden bu yana Ermeni ayrılıkçılar tarafından kontrol ediliyor.

1994 yılında ateşkes kabul edilmesine rağmen, Azerbaycan ve Ermenistan hala düzenli olarak birbirlerini Dağlık Karabağ çevresinde ve Azerbaycan-Ermenistan sınırı boyunca saldırılarla suçlamaktadır.

Dört Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BM Güvenlik Konseyi) ve iki BM Genel Kurulu (UNGA) kararı ve Ermenistan işgal güçlerinin Dağlık Karabağ’dan ve Azerbaycan’ın işgal altındaki diğer yedi bölgesinden çekilmesini talep eden uluslararası kuruluşların sayısız çağrısı var.

Ermenistan ve Dağlık Karabağ Pazar günü sıkıyönetim ilan edip ordularını seferber ederken, Azerbaycan büyük şehirlerde sıkıyönetim ve sokağa çıkma yasağı koydu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.