Site Rengi

HABER ÖZETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan İran’a gerekli uyarıların yapıldığını açıkladı!.
İran ABD’nin uçak gemisi Lincoln’ü vurduğunu açıkladı..
İran’dan kahpe İsrail’e yeni roket saldırısı!. Tel Aviv’de sirenler son ses!.
Brent petrolün varil fiyatı 85 doları aştı..
Trump Venezuela’ya olduğu gibi İran liderini de kendisinin atayacağını açıkladı!.
İran kürtleri uyardı!. Harekete geçerseniz vururuz!.
Senatodan Trump’a tam yetki!.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan komşu ülkelere mesaj..
Dünya petrol zamları ile çalkalanırken Türkiye’de fiyatlar nasıl sabit tutulacak..
İran’ı savaşarak yenemeyen ABD muhalifleri silahlandırmaya çalışıyor!.
İran Hürmüz Boğazı’nda 10 petrol tankeri vurduğunu açıkladı!.
İran ABD’nin Dubai Başkonsolosluğunu vurdu!.
Savaş açtığı İran Trump’un kâbusu oldu!.
Trump iti geberen askerlerin tabutlarını yayınlamayı yasakladı!.
İran Tel Aviv’i füzelerle vurmaya devam ediyor..
ABD ve İsrail saldırılarında öldürülen 165 öğrenci toprağa veriliyor!.
İspanya Trump’a resti çekti!. İran’ı Vurmak İçin Üssümüzü Kullanamazsın!.
ABD ve İsrail’in İran’a saldırıları ile petrol fiyatları durdurulamıyor..
İran İsrail’in Demir Kubbe’sini deldi, ülke yangın yerine döndü!.
İran Hürmüz Boğazı’nı tamamen trafiğe kapattıklarını duyurdu!.
CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tutuklandı!.
Trump’tan İran’a yeni tehdit: Büyük Dalga Yakında Geliyor..
Amerikan şerefsizliği yine devrede!.
Rusya 3. Dünya Savaşı’nın başlayacağını duyurdu!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail, ABD ve İran’a ateşkes çağrısı!.
Katar İsrail ve ABD tarafına geçerek İran’a karşı savaşa dahil oldu..
İran’dan gelebilecek göç dalgasına karşı tedbirler açıklandı..
Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 48 fırladı..
Netenyahu Almanya’da saklanıyor, karısı ve oğlu Miami’de!.
İran ABD ile müzakere masasına oturmayı reddedi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Terörist İsrail basını yazdı! “Ülke iç savaşa doğru ilerliyor!.”

Terörist İsrail basını yazdı! “Ülke iç savaşa doğru ilerliyor!.”
01.10.2020
A+
A-

İsrail’de koronavirüs pandemisi nedeniyle alınan tedbirlerin adaletsizliği ile ilgili tepkiler ve Netanyahu’nun kapatmaya çalıştığı soruşturmalar, ülkede kaosa neden oldu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Yair,  babasını protesto eden öfkeli kalabalıkla dalga geçerek, bu öfkeyi körüklüyor. Protestocuların babasını eğlendirdiğini söyleyen Yair, ‘Bu uzaylıları babama gösteriyorum ve bu onu güldürüyor.’ dedi.

Sosyal medyada dolaşan bir görüntüde, bir kadının protestoculara bağırarak ‘canavar’ dediği görülüyor. Netanyahu taraftarları da bu ve benzer paylaşımlarla, protestocularla alay ediyor.

Bugün İsrail’in Haaretz gazetesinde, Ravit Hecht imzasıyla yayımlanan ‘İsrail’de protestolar durdurularak, iç savaşa doğu bir adım daha atılıyor’ başlıklı bir makalede, ‘Yair’in babasının artık eğlenemeyeceği’ belirtildi. Makalede, hükümete koronavirüsle mücadele için özel yetkiler veren yasayla, Çarşamba sabahı erken saatlerde geçirilen bir değişiklik sonucunda, bu protestolar artık yasaklandı.

Hecht’e göre toplantı yasağı, virüsün yayılmasını engellemek için mantıklı bir hareket ancak, bu değişikliklerin temel amacı başbakana karşı gösterileri engellemek.

Makalede bu görüş, şu ifadelerle destekleniyor:

Toplanma yasağı, virüsün yayılmasını engellemek için mantıklı bir harekettir. Ancak, hükümetin hamlelerinin mantıklı hiçbir yanı yok. Bir yandan, enfeksiyon riski taşımayan özel araçların konvoylarının protestosuna bile izin verilmiyor, öte yandan çeşitli Hasidik mezhepleri tarafından virüs kısıtlamalarının topluca göz ardı edilmesine izin veriliyor.

Hecht’e göre, heterojen ultra-Ortodoks topluluğunun belirli kesimlerinde yaygın olan bu acımasız kanunsuzluk, her şeyden önce kurallara uymaya çalışan ancak iradeleri dışında bu hastalığın pençesine düşen insanları, topluluk üyelerini feda ediyor.

Hecht, ‘Kimi hedef alırsa alsın, İsrail’in böylesi acımasız yasalar raddesine ulaşmış olmasının arkasında, hükümetin başarısızlığı var. Virüsle yaşamayı bir şekilde başaran ülkeler, hükümet ve halk arasındaki güven düzeyi açısından dikkate değerdir.’ diyor.

İÇ SAVAŞA DOĞU BİR ADIM DAHA

Hecht İsrail’in, toplumun fiziksel ve zihinsel sağlığını, ekonomik ve toplumsal durumunu etkileyen korkunç bir krizin ortasında olduğunu belirtiyor. Ayrıca, her şekilde iptal ettirilmeye çalışılan bir davayla (Netanyahu hakkındaki soruşturma), bitmeyen bir siyasi kasırganın ortasında olduğunu söylüyor.

Yazısında tüm bu sıkıntıların ortasındaki baskıcı tutumun, ülkeyi hızla bir iç savaşa doğru sürüklediğini ifade eden Hecht, ‘Bölünmenin bir tarafında Alin Shahar, diğer tarafta Netanyahu’nun rakipleri var. Knesset’in Çarşamba günü onayladığı mevzuat, bu yangına sadece daha fazla benzin döküyor.’ ifadelerini kullandı.

(star)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.