Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li İBB’nin Yenikapı şovunun arkasındaki sahtekârlık!.
Katil oğlunu ülke ülke dolaştıran Bülent Cihantimur’u 16 milyon tokatladılar!.
CHP şimdi de “Kiralık Sosyal Konut” projesine çökmeye kalktı!.
Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Mine Kırıkkanat Cumhuriyet Gazetesi’nden kovuldu!.
Fenerbahçe’de seçim tarihi belli oldu..
Kayyum atanan Halfeti Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu..
Fenerbahçe’de Todesco sonrası İsmail Kartal ve Aykut Kocaman isimleri öne çıktı..
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Derbinin faturası Todesco’ya kesildi..
Adnan Oktar’ın avukatları gece yarısı cezaevinde CHP’li Özkan Yalım’ı ziyaret etti..
Ateşkes kararına rağmen Kahpe İsrail Lübnan’ı bombalamaya devam ediyor..
Asgari ücrete mecbur olan yoksulun aklı ile alay ediyorlar..
İran-ABD savaşının Körfez ülkelerine zararı milyarlarca doları buldu!.
Trump’ın Epstein pislikleri ortalığa saçılınca kendini savunmaya başladı!.
Düzmece suikast girişimi sonrası Trump’tan yeni talimat..
Kahpe İsrail ateşkesi bozup yine Lübnan’a saldırmaya başladı!.
Galatasaray şampiyonluğu garantiledi..
Cep telefonlarına çıkarılabilir batarya zorunluluğu geliyor..
Haydutluk taslayan Trump silah sesi korkusuyla yere kapaklandı!.
Trump’un katıldığı yemeğe silahlı saldırı girişimi!.
Trump kendi çalıp kendi oynamaya devam ediyor!.
Bay Kemâl’i satan satana!.
İran ve Libya’da kuyruğu sıkışan Kahpe İsrail yine Gazze’yi hedef almaya hazırlanıyor..
Mehter Marşı çalınca sırt dönen CHP’liler Yunan sirtakisi çalınca alkış tuttu!.
Esed’in Tedamun Kasabı yakalandı!.
Ela Rümeysa Cebeci ev hapsi şartı ile tahliye edildi!.
Yurt dışından parasını getirene 20 yol vergi muafiyeti!.
Kahpe ABD Orta Doğu’ya 3 savaş gemisi konuşlandırdı!.
Mehter Marşı’na sırt dönen CHP’lilerden trajikomik savunma!.
CHP’deki rüşvet çarkı tüm detayları ile ortaya çıktı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Protestolar sonuç verdi, Bangladeş’te tecavüze idam cezası geliyor!.

Protestolar sonuç verdi, Bangladeş’te tecavüze idam cezası geliyor!.
12.10.2020
A+
A-

Güney Asya ülkesi Bangladeş’de öğrenci yurdunda yaşanan tecavüz skandallarının ardından başlayan gösteriler sonuç verdi. Tecavüze idam cezası yasası kabine tarafından onaylandı.

Güney Asya ülkesi Bangladeş, kadına yönelik şiddet protestolarının ardından tecavüz suçu için idam cezası getirmeye hazırlanıyor. Kabine yasayı onaylarken kararnamenin 13 Ekim’de yayımlanması bekleniyor.

Kabine tecavüz yasasını onayladı

Kabine sözcüsü Kandaker Enverul İslam, parlamento oturum halinde olmadığından Bangladeş Devlet Başkanı Abdul Hamid’in, Kadın ve Çocuklara Baskıyı Önleme Yasası’nda değişiklik için kararname çıkaracağını kaydetti.

İslam ayrıca kabinenin tecavüz davalarının hızla tamamlanması teklifini kabul ettiğini belirtti.  Adalet Bakanı Anisul Huk da Devlet Başkanı’nın kararnameyi yarın çıkarmasının beklendiğini söyledi.

Protesto gösterileri sonuç verdi

Bangladeş’te mevcut yasa çerçevesinde tecavüz davalarında, kurbanın hayatını kaybettiği durumlar hariç en ağır ceza ömür boyu hapis.  Ülkede son haftalarda işlenen cinsel şiddet saldırılarının ardından başkent Dakka’da ve diğer şehirlerde gösteriler düzenlenmişti.

Yerel insan hakları örgütleri, Bangladeş’te tecavüzlerin arttığını belirtiyor. Bu örgütlerden Ain-o-Salish Kendra, ocak-ağustos arasında 889 tecavüz vakasının yaşandığını, 41 kurbanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Davaların sonuçlanması yıllar alıyordu

Birçok tecavüz vakasının da nüfuzlu kişilerin tacizi korkusuyla yetkililere bildirilmediği ifade ediliyor. Bangladeş’te tecavüz davalarının sonuçlanması yıllar alabiliyor.

Son günlerdeki gösterilerin fitilini, bir grup erkeğin soydukları bir kadına saldırdığı anın videosunun, Facebook’ta paylaşılması ateşlemişti.
Ulusal İnsan Hakları Komisyonu’nun yürüttüğü soruşturma, videodaki kadına geçen yıl defalarca tecavüz edildiğini ortaya koymuştu. Olayla ilgili 8 kişi tutuklanmıştı.

Öğrenci yurdunda tecavüz skandalı

Ülkede geçen hafta da bir kadın öğrenci yurdunda tecavüze uğramış, olay, iktidardaki Avami Birliği’nin öğrenci kolunun birçok üyesinin tutuklanmasıyla sonuçlanmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.