Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li başkan 10 milyona kiralık katil tutup meclis üyesini öldürtmeye kalkmış!.
Pavyoncu başkanı 1 ay sonra nihayet partiden kovabildiler!.
ABD’nin işgâl etmeye hazırlandığı Küba’dan Trump’a rest!.
Müzakere yalanı ile İran’ı oyalayan ABD bombardıman uçakları ile saldırı hazırlığı yapıyor..
Fenerbahçe Başakşehir’i 3 golle geçti!.
Galatasaray şampiyonluk yolunda Samsunspor’dan 4 yedi..
CHP’li sapık başkanın mide bulandıran iğrenç mesajları ortalığa saçıldı!.
Galatasaray bu akşam şampiyonluğa oynayacak..
Hep aynı kahpelik!. Önce savaş çıkarıyor, sonra milyarlarca dolarlık silah satıyor!.
Kahpe İsrail’de Türkiye’nin yeni gücü olan MIZRAK tedirginliği!.
Trump’tan AB’ye yüzde 25 “İran Savaşında Yardım Etmediniz” vergisi!.
Milli ve Yerli helikopterimiz GÖKBEY TSK envanterine girdi..
MHP’de kurultay tarihi belli oldu..
ABD’de benzin fiyatı 5 doları geçti!. Ekonomi baskı altında..
15 yaş altına sosyal medya yasağı resmen başladı..
PKK Çözüm Süreci’nin dondurulduğunu açıkladı!.
Tepkiler ayyuka çıkınca CHP Arif Kocabıyık’ı parti kapısından daha girmeden kovdu!.
FİFA İran’ın Dünya Kupası’na katılabileceğini açıkladı..
CHP’li çocuk tacizcisi başkana ödül gibi ceza!.
Efsane Başkan Aziz Yıldırım Aykut Kocaman ile geri dönüyor..
İmamoğlu Suç Örgütü davasında 15 kişi tahliye edildi..
Kira fiyatlarını aşan aidat soygunu TBMM’nin gündeminde!.
ABD’li şerefsiz Türkiye’yi Ayasofya üzerinden yaptırım uygulamakla tehdit etti!.
Gazze’ye giden Sumud filosu kahpe İsrail tarafından rehin alındı!.
İngiliz medyası Gazze’de yapılan soykırımı meşrulaştırmaya çalışıyor!.
Putin-Trump İran savaşını konuşmak için bir araya geldi..
ABD Merkez Bankası FED faizi sabit tuttuğunu açıkladı..
İBB davasında taraflar birbirlerine girdi!.
Konyaspor-Fenerbahçe maçında F-16 uçuran general görevden alındı!.
Bakan Bey’e saatler sonra tükürdüğünü yalatan maden patronu!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Muhsin Yazıcıoğlu davasında dikkat çeken ifade! “FETÖ’cü olmadığım için dışlandım!.”

Muhsin Yazıcıoğlu davasında dikkat çeken ifade! “FETÖ’cü olmadığım için dışlandım!.”
15.10.2020
A+
A-

25 Mart 2009 tarihinde BBP’nin kurucu Genel Başkanı Muhsi Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin davada bir tanık ifadesi dikkat çekti. Tanık A.S. kendisinin FETÖ’cü olmadığı için dışlandığını söyleyerek “O tarihte şubedeydim. Bize akşam 19.00 sıralarında normale döneceğimizi söylemişlerdi. Ben olay yerine gitmeyi beklemiştim ancak bize görev verilmedi” ifadelerini kullandı.

BBP’nin kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin, hakkında “görevi kötüye kullanma” suçundan dava açılan, o dönemde İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli eski Emniyet Amiri Dursun Özmen’in yargılanmasına devam edildi.

Kahramanmaraş 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer ve oğlu Furkan Yazıcıoğlu ile ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ile taraf avukatları hazır bulundu.

FETÖ üyeliği suçundan da hüküm giyen tutuklu sanık Özmen, duruşmaya katılmadı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade veren tanık İ.U, olay tarihinde Kahramanmaraş İstihbarat Şube Müdürlüğünde cihazların bakımından sorumlu büro memuru olarak görev yaptığını söyledi.

Tanık, hakimin “Verdiğin bilgiler sonradan kaza yeriyle uyuştu mu?” sorusuna, “Olay yerine ilişkin verdiğim bilgilerin daha sonra mevki olarak uyuştuğunu fark ettim. Ancak orası büyük bir yer olduğu için genel bir bilgi olduğunu söyleyebilirim.” dedi.

“BEN FETÖ’CÜ OLMADIĞIM İÇİN DIŞLANIYORDUM”
Tanık A.S. de olayın olduğu dönemde Kahramanmaraş İstihbarat Şube Müdürlüğünde komiser olarak görev yaptığını ifade ederek, “O tarihte şubedeydim. Bize akşam 19.00 sıralarında normale döneceğimizi söylemişlerdi. Ben olay yerine gitmeyi beklemiştim ancak bize görev verilmedi. Böyle önemli bir olayda çağrılmayı beklerdim. Olay tarihinde şubede ayırımcılık vardı. Ben FETÖ’cü olmadığım için dışlanıyordum.” diye konuştu.

Tanık, A.S. sanık Dursun Özmen’in bu olay nedeniyle idari soruşturma kapsamında şubeden alındıktan sonra, İstihbarat Şube’deki bazı kişilerin kendisiyle görüşmeye devam ettiğini belirterek, bu kişilerin de sonradan FETÖ ile irtibatlı olduğunun ortaya çıktığını dile getirdi.

Söz alan Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Kemal Yavuz, sanığın eyleminin sahtecilik suçunu oluşturduğu kanaatinde olduklarını ifade ederek, “Ayrıca sanık, olay günü 38 kez aranmıştır. Bu aşamada suç delillerini karartma ve bu amaçla resmi belgede sahtecilik suçundan sanığa ek savunma verilmesini talep ederiz.” dedi.

Mahkeme, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca, Dursun Özmen’in de arasında yer aldığı bazı şüpheliler hakkında yürütülen ana soruşturma dosyasının beklenmesine karar vererek, duruşmayı 7 Ocak 2021 tarihine erteledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.