Site Rengi

HABER ÖZETİ
Hatay ve Gaziantep’e düşen füzelerin nereden atıldığı belli oldu..
Trump’ın “Savaş Bitti” mesajı petrol fiyatlarını dibe indirdi..
İran ile baş edemeyen Trump iti “Savaş Bitti” diyerek pes etti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel’i yerden yere vurdu: Şuursuz, Kifayetsiz!.
İran’dan ateşlenen füze Gaziantep semalarında etkisiz hale getirildi..
İBB Yolsuzluk Davası Başladı!. Şov yapmak isteyen İmamoğlu’a mahkeme başkanından sert uyarı!.
İran’dan ABD ve İsrail’e savaş resti: 6 ay daha savaşabiliriz!.
Petrol fiyatları son dört yılın zirvesinde..
Kabine Orta Doğu’daki savaş gündemi ile toplanıyor..
Trump: Savaşın bitiş zamanına Netanyahu ile ortak karar vereceğiz..
İran’da radyasyon alarmı!.
Trump iti İran hakkında yine tehditler savurdu!.
New York Times: Dünya Gıda Krizi ile Karşı Karşıya Kalacak..
Türkiye KKTC’ye 6 adet F-16 gönderiyor..
Trump’a rest çeken İspanyol liderden “Türklere Selam Olsun” mesajı..
Kahpe ABD ile Kahpe İsrail İran’ı yoğun bombardıman altına aldı!.
ABD’ye muhbirlik yapan İranlı general İsrail’de görüldü..
Dev derbinin galibi Galatasaray oldu..
Türkiye F-16’ları Kuzey Kıbrıs’a konuşlandırdı..
İran Hürmüz Boğazı’ndan geçmeye kalkan gemileri vuracağını açıkladı..
ABD İran füzelerine koordinatları Rusya’nın sağladığını iddia etti!.
Fahrettin Altun Vatikan Büyükelçiliğine atandı..
DEM Parti, 8 Mart’ın resmi tatil ilan edilmesi için kanun teklifi verdi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Orta Doğu’daki savaşı bitirmek adına yoğun diplomasi..
Kahpe Amerika ile Kahpe İsrail’in olduğu bir dünyada hiçbir çocuk güvende olamaz!.
İran saldırısının ABD’ye 4 günlük maliyeti 4 milyar doları geçti!.
İran’dan ABD ve İsrail’e rest: Hiç Bir Koşulda Ateşkes ve Müzakere Yapmayacağız!.
Savaşın yedinci gününde brent petrol 90 doları geçti..
Tanju belediyeyi babasının çiftliğine çevirmiş!.
Trump iti İran’ın teslim olması karşılığında savaşı bitireceğini açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Türkiye’den Azerbaycan’a ikinci yardım sevkiyatı…

Türkiye’den Azerbaycan’a ikinci yardım sevkiyatı…
20.10.2020
A+
A-

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalardan etkilenenler için yardım malzemelerini bölgeye ulaştıran ve dağıtımlarını yapan Türk Kızılay, ikinci yardım sevkıyatı için de hazırlıklarını tamamladı.

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalardan etkilenenler için yardım malzemelerini bölgeye ulaştıran ve dağıtımlarını yapan Türk Kızılay, ikinci yardım sevkıyatı için de hazırlıklarını tamamladı.

Kızılaydan yapılan açıklamaya göre, Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalarda evleri zarar gören Azerbaycanlı ihtiyaç sahipleri için yardım çalışmaları devam ediyor.
Azerbaycan’a yapılacak ikinci yardım sevkiyatı için kış aylarının yaklaştığı günlerde elzem olan malzemelerin hazırlığını yapan Türk Kızılay ekipleri, evlerinden, eşyalarından, kıyafetlerinden ayrı kalan ihtiyaç sahipleri için kışlık kıyafetleri ve diğer malzemeleri tırlara yükledi.
Türk Kızılayın, 4 tır hazırladığı ikinci yardım konvoyunda, mont, kazak, bot, atkı, bere, kişisel ve genel temizlik malzemelerini içeren hijyen kiti, dezenfektan, siperlik, battaniye, yatak ile mutfak seti yer aldı.
Yardım malzemeleriyle doldurulan 4 tır, bugün İstanbul’dan hareket edecek.
Dağıtım çalışmalarının yanı sıra bölgede ihtiyaç tespiti de yapan Kızılay ekipleri yardım malzemelerinin bölgeye ulaşmasıyla birlikte kışlık ihtiyaçların dağıtımını yapacak.

Dağıtımlar sürüyor

Türk Kızılay’ın, çatışmalardan etkilenen siviller için Azerbaycan’a gönderdiği ilk 4 tır dolusu insani yardımın dağıtımları da sürüyor. İlk olarak Fuzuli kentine ulaşan ekipler, burada Ulduz Çocuk Kreş Okulu’na sığınan Azerbaycanlılara yaptığı dağıtımın ardından Ağcabedi’ye ulaştı.
Berde bölgesindeki Ağdan Kuzanlı kasabasına da ulaşan Türk Kızılay ekipleri, evleri zarar gören Azerbaycanlı ihtiyaç sahiplerine çadır kurulumu da yaptı. Kızılay ekipleri burada, battaniye, yatak, mutfak seti ve hijyen malzemelerini de ihtiyaç sahiplerine teslim etti. Daha sonra Terter, Goranboy ve Gence bölgelerine de ulaşan ekipler buralarda da dağıtımlarını tamamladı.
Çatışmaların başladığı ilk andan itibaren çalışmalarda bulunan ve ihtiyaç sahipleri için yardım malzemeleri sevk eden Türk Kızılay, savaş ortamında evlerinden ayrı kalan daha çok insana yardım ulaştırmak için de “Vaxt Qardaşa KömÉ™ylik Vaxtıdır Göster Kardeşliğini Türkiye” sloganıyla yardım kampanyası yürütüyor.
Hayırseverler, kış aylarının yaklaştığı bu günlerde Azerbaycanlı ihtiyaç sahiplerinin hayatlarını sürdürebilmelerine destek olmak için www.kizilay.org.tr web sitesindeki bağış sayfasını kullanabilirler. Ayrıca 168 ücretsiz çağrı hattından, tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 numaralı Türk Kızılay Posta Çeki hesabından, Kızılay şubelerinden, bankalarda bulunan Türk Kızılay bağış hesaplarından bağışta bulunulabiliyor. Tüm GSM operatörleri üzerinden de 2868’e “Azerbaycan” yazıp sms gönderilerek de 10 lira bağış yapılabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.