Site Rengi

HABER ÖZETİ
Emine Ülker Tarhan tabela partisini kapatıp CHP’ye geri döndü..
İsrail semalarında özlediğimiz görüntüler..
Trump’tan canlı yayında şok suçlama!. Savaş suçunu savunma bakanının üzerine attı!.
Hürmüz’e alternatif olarak Yenbu Liman’ı devreye alındı..
Gelen son zamlarla akaryakıt 80 liraya dayandı..
Ünlü yapımcı Erol Köse’nin intihar ettiği ortaya çıktı!.
Trump savaşa 5 gün ara verdiğini duyurdu piyasalar alt üst oldu..
Ünlü yapımcı Erol Köse hayatını kaybetti..
Kılıç Çatma davasında flaş karar.. Komutanlar görevine iade edildi..
İran Basra Körfezi’ni mayın tarlasına çevirecek!.
Mossad Trump’ı aptalımı fena keklemiş!.
İsrail’in demir kubbesini delik deşik eden casusluk!.
Trump savaşı fırsata çevirip kendi şirketlerine milyar dolarlar kazandırdı..
İran uyardı!. Sularınızı depolayın, telefonlarınızı şarj edin!.
Trump yine içi boş tehditler savurmaya devam etti!.
1’i asker 2’si mühendis 3 şehidimiz var!.
İran Hürmüz Boğazı’dan geçiş için gemi başı 2 milyon dolar tarifesi koydu..
Katar’da TSK’ya ait helikopter düştü..
İran dün gece İsrail’i perişan etti!. 200’den fazla ölü ve yaralı var!.
Arapların savaş zararı günlük 2 milyar dolar..
İran savaşı bitirmek için şartlarını açıkladı..
İran İsrail’in nükleer tesislerine füze yağdırıyorlar..
ABD İran’ın nükleer tesisini vurdu!.
Akaryakıtta eşel mobil marjı tükendi!. Zamlar direk pompaya yansıyacak!.
ABD ile Rusya arasında gizli İran-Ukrayna pazarlığı..
Trump ABD ve İsrail’e destek vermeyen NATO’yu korkaklıkla suçladı..
Özgür Özel ötmemesi için Muhittin Böcek’e 4 vekili aracı olarak gönderdi!.
İngilizlerden yüz bulamayan İmamoğlu şimdi de Almanlara sığındı!.
Fare deliklerinde saklanan Kahpe evladı Netenyahu İranlıları meydanlara inmeye çağırdı!.
Altın ve gümüş de sert düşüşler devam ediyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İngiltere’de coronavirüs aşısı denemelerine katılan Brezilyalı gönüllü doktor hayatını kaybetti!.

İngiltere’de coronavirüs aşısı denemelerine katılan Brezilyalı gönüllü doktor hayatını kaybetti!.
21.10.2020
A+
A-

İngiltere’de Oxford Üniversitesi coronavirüs (Covid-19) aşı denemelerine katılan Brezilya’dan bir gönüllü doktorun hayatını kaybettiği duyuruldu.

Brezilya’da Oxford Üniversitesinin yeni tip coronavirüse (Covid-19) karşı geliştirdiği aşı adayının deneylerine katılan bir gönüllü doktorun yaşamını yitirdiği açıklandı.

Brezilya basınının Sağlık Gözetim Ajansına (Anvisa) dayandırdığı habere göre, Oxford Aşı Grubu ile Jenner Enstitüsü iş birliğinde geliştirilen ve üretim lisansı İngiliz-İsveç ilaç şirketi AstraZeneca tarafından satın alınan “ChAdOx1 nCoV-19” adlı aşı adayının Brezilya’daki deneylerine katılan 28 yaşındaki gönüllü doktor João Pedro Feitosa hayatını kaybetti.

Anvisa, 19 Ekim’de hayatını kaybeden Feitosa’nın ölüm sebebinin henüz belli olmadığını, araştırmanın devam ettiğini ve “ChAdOx1 nCoV-19” adlı aşı adayının deneylerine devam edileceğini açıkladı.

BREZİLYA, ÇİN AŞISINI SATIN ALMAYACAK

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Sinavoc Biotech’in geliştirdiği “CoronaVac” isimli aşı adayını satın almayacaklarını duyurdu.

Sağlık Bakanı Eduardo Pazuello’nun Brezilya’nın 46 milyon dozluk “CoronaVac” aşısı alacağını duyurmasından bir gün sonra Bolsonaro, Facebook hesabından yaptığı canlı yayında, “Çin aşılarını satın almayacağız.” dedi.

Bolsonaro, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “CoronaVac” aşı adayının deneylerini tamamlamadığını belirtti ve Sao Paulo Valisi Joao Doria’yı hedef aldı.

Paylaşımında “Joao Doria’nın Çin aşısı” benzetmesini yapan Bolsonaro, “Brezilya halkı hiç kimsenin kobayı olmayacak.” ifadesine yer verdi.

BREZİLYA’DAKİ “CHADOX1 NCOV-19” VE “CORONAVAC” DENEYLERİ

Oxford Aşı Grubu ile Jenner Enstitüsü iş birliğinde geliştirilen ve üretim lisansı İngiliz-İsveç ilaç şirketi AstraZeneca tarafından satın alınan “ChAdOx1 nCoV-19” adlı aşı adayı, haziranın sonlarında Brezilya’da insanlar üzerinde test edilmeye başlanmıştı.

Bu aşının başarılı olması durumunda, Brezilya’da da üretileceği ve ilk etapta Brezilya’nın 100 milyon doz Kovid-19 aşısı satın alabileceği açıklanmıştı.

Bolsonaro’nun muhalifi Sao Paulo Valisi Joao Doria, Çinli ilaç şirketi Sinavoc Biotech’in geliştirdiği “CoronaVac” adlı aşı adayının 20 Temmuz’da Brezilya’da insanlar üzerinde denenmeye başlayacağını duyurmuştu.

Dünyada ABD’nin ardından salgından en çok etkilenen 211 milyon nüfuslu Brezilya’da, bugüne kadar 154 bin 837 kişinin hayatına mal olan Kovid-19, 5 milyon 273 bin 954 kişide görüldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.