Site Rengi

HABER ÖZETİ
Yurt dışı gümrüksüz alışveriş dönemi sona erdi..
Trump: Ara seçimleri kazanamazsam görevden alacaklar..
Trump Maduro’nun taklidini yaparak alçaklığın dibine vurdu!.
15 yaş altı çocuklara sosyal medya yasağı geliyor!.
Aliyev Gazze’ye barış gücü askeri göndermeyeceklerini açıkladı!.
MHP Lideri Bahçeli’den ABD’ye zehir zemberek sözler!.
Venezuela’nın yeni başkanı belli oldu..
Tramp Venezuela petrollerini şirketlere pazarlamaya başladı..
Kolombiya Cumhurbaşkanından Trump’a jet yanıt: Ben Maduro’ya Benzemem!.
Deva Partisi’nden istifa eden vekil AK Parti’ye geçti..
Ocak ayı kira artış oranları belli oldu..
Bedelli Askerlik ücreti 333 bin TL oldu!.
Bay Kemal’den Venezuela açıklaması..
Yılın ilk kabine toplantısının gündemi Venezuela olacak..
Maduronun en yakınındaki isim aylarca CIA için çalışmış!.
Trump Maduro’yu New York sokaklarında gezdirip şov yapıyor..
Haydut ABD’nin Venezuela petrollerine çökme planı ifşa oldu!.
Maduro ve eşi yarın Federal Mahkeme’de hakim karşısına çıkıyor..
ABD Venezuela’ya düzenlenen operasyonun ayrıntıları paylaştı..
ABD’nin kaçırdığı Maduro’nun ilk fotoğrafı yayınlandı..
ABD’den Venezuela işgâli sonrası Küba ve İran’da gözdağı mesajı!.
Venezuela’nın kukla siyasetçisi ABD’ye “Emrinizdeyim” mesajını anında verdi!.
ABD’li kongre üyesinden olay açıklama: Dünyanın En Büyük Petrol Rezervi Bizim Olacak!.
Trump Maduro ile eşini ele geçirdiklerini açıkladı!.
200 bin TL üzerindeki transferlerde açıklama şartına erteleme..
Venezuela‘ya karadan da müdahale başladı..
CHP’den istifa eden Mersin milletvekili AK Parti’ye geçiyor..
Maduro’dan ilk açıklama: ABD Petrol ve Madenlerimizi Ele Geçiremeyecek!.
Venezuela’da seferberlik ilan edildi!.
Dünya nüfusu 8,2 milyarı aştı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

“Mağazalarımızda satılacak ürün yok, Türk mallarına ihtiyacımız var”

“Mağazalarımızda satılacak ürün yok, Türk mallarına ihtiyacımız var”
22.10.2020
A+
A-

ATO’dan yapılan açıklamaya göre, Zimbabve’nin Ankara Büyükelçisi Alfred Mutiwazuka, Baran’ı makamında ziyaret etti.

Baran, burada yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin Afrika ile ilişkilerini “açılım politikası” olarak başlattığını anımsattı. İlişkilerin zaman içinde, kıtanın barış ve istikrarı ile ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmayı, ikili ilişkileri eşit ortaklık ve yarar temelinde geliştirmeyi hedef alan “ortaklık politikası”na dönüştüğünü vurgulayan Baran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı dönemi de dahil olmak üzere 28 Afrika ülkesini ziyaret etmesinin kıtayla ilişkileri geliştirdiğini bildirdi.

Baran, 2008 yılında 10 olan Ankara’daki Afrika büyükelçiliği sayısının 36’ya çıktığını kaydetti.

Türkiye’nin Afrika kıtası ile 2002 yılında 4,3 milyar dolar olan ticaretinin 2019 yılı sonunda 25,3 milyar dolara yükseldiğine dikkati çeken Baran, Türkiye ile Zimbabve arasındaki ticaretin de geçen yıl sonu itibarıyla 17,7 milyon dolar düzeyinde olduğunu aktardı.

Baran, “Bu rakamın artması için ATO olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ankara, 10 teknoloji bölgesi, 12 organize sanayi bölgesi ile Afrika’nın talebini karşılayacak üretim kapasitesine sahip. Zimbabve ile ticareti geliştirmek için iki ülke reel sektörünü bir araya getirebiliriz.” değerlendirmesinde bulundu.

Zimbabve’nin tarım ülkesi iken tarım ithalatçısı haline gelmesinin üzücü olduğunu vurgulayan Baran, bu ülkenin bulunduğu sıkıntılardan çıkması ve Türkiye ile ticari ilişkilerinin gelişmesi için her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

– “Türk mallarına ihtiyacımız var”

Büyükelçi Mutiwazuka da iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek ve Türkiye’nin özellikle son 15 yılda yaşadığı ekonomik gelişmeyi nasıl sağladığını öğrenmek istediklerini bildirdi. Türk şirketlerini Zimbabve’ye yatırıma ve ticarete davet eden Mutiwazuka, “Şu anda Zimbabve’de mağazalarımızda satılacak ürün yok. Ülkemizde Türk mallarının satılmasına ihtiyaç var. Türk iş insanları mallarını Zimbabve’ye soktuğunda 50 milyonluk bir nüfusa gümrük vergisi olmadan ürün satma imkanına sahip olur.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.