Site Rengi

HABER ÖZETİ
Özgür Özel çevrecilik nutukları atarken CHP’li Başkan zeytin ağacı katliamı yaptı!.
3 polisimizi şehit eden DEAŞ’lılar 2 ay önce terör örgütü üyeliğinden beraat etmişler!.
Suriye’den çekilen ABD’nin üs sayısı 8’den 2’ye düştü..
Sarı sayfa üzerinden sahte ilan ve fiyat şişirme dönemi sona eriyor..
Nefes kesen karşılaşmanın galibi Fenerbahçe oldu..
NATO’da PKK-SDG’yi sattı..
İBB davası canlı yayınlanacak mı..
Ev hanımlarına emeklilik teklifi TBMM’ye sunuldu..
Sosyal medyada asıp kesen troll çetesi devri kapanıyor..
Bakırköy’deki 30 milyon dolar vurgununda İBB detayı..
Trump ikinci uçak gemisinide İran’a gönderdiğini açıkladı..
Yargı kepazeliği!. Yaşlı adamı döverek öldürdüler, hakim serbest bıraktı!.
CHP’li vekilin lüks yatında gurup seks partisi!.
Yine Ömer Gergerlioğu yine üfürükten zırvalar!.
Taksicilerin Basit Usül üzerinden vergi kaçırma dönemi sona eriyor..
Yenidoğan çetesi liderinin cezası belli oldu..
Taksilerde indi bindi ücreti 175 TL’den 210 TL’ye yükseldi..
Meteoroloji’den 49 il için sağanak yağış ve fırtına uyarısı!.
Epstein skandalı İngiliz Kraliyet Ailesine kadar sıçradı!.
Trump İran’a 1 ay süre tanıdığını açıkladı..
Aracından inip kavgaya tutuşana 180 bin TL ceza resmileşti!.
Günün en çok konuşulan karesi bu oldu..
Epstein dosyalarında adı geçen Ahmet Davutoğlu ilk kez konuştu..
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’yi yerden yere vurdu!.
Küçük kıza cinsel istismarda bulunan CHP’li Başkan görevden alındı!.
Jandarma polis kılığına girip altın taşıyan aracı gasp etti iddiası!.
Aziz İhsan Aktaş CHP’li belediyelere rüşvet yağdırmış!.
CHP’nin Meclis’teki provokasyonu dünya basınında..
DEM Parti’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür açıklaması..
AK Partili Başkan hakkındaki Yasak Aşk iddiası ortalığı karıştırdı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ABD’de sokaklar karıştı! Çok sayıda gözaltı var!.

ABD’de sokaklar karıştı! Çok sayıda gözaltı var!.
05.11.2020
A+
A-

ABD’de başkanlık seçim sonuçları için bekleyiş sürerken gerginlik tavan yaptı. Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ile Demokratların adayı Joe Biden destekçileri arasında tansiyon yükselirken, pek çok eyalette halk sokaklara döküldü.

ABD’de seçimlerinde oy sayımı devam ediyor. Henüz neticelenmeyen başkanlık seçim sonuçları gergin bir atmosfere sahne olmaya başladı. İki adayın da destekçileri sokakta boy gösterirken; New York, Arizona ve Boston’da yapılan protestolarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İHA’da yer alan habere göre, ABD’de Başkanlık seçimlerinde bu yıl postayla, erken oy kullanma ve sandık başında oy kullanma yoluyla kullanılan oyların sayımı devam ediyor. Bazı eyaletlerde oy sayımının sona ermemesi nedeniyle yeni Başkanın kim olacağı belirsizliğini korurken, sonuçları takip eden binlerce kişi sokaklara döküldü. New York, Boston ve Arizona’da şiddetli protestolar yaşandı.

NEW YORK’TA 50 PROTESTOCU GÖZALTINA ALINDI
New York’ta Beşinci Cadde’deki lüks mağazaların önünde toplanan kalabalık “seçimlerde kullanılan her oyun sayılması” için çağrıda bulundu. Ancak polis memurlarının Greenwich Village yakınlarında trafiği engelleyen birkaç 100 kişilik bir gruba müdahale etmesinin ardından barışçıl yürüyüş şiddetli bir hal aldı. Tabelalara zarar veren ve yangın çıkaran protestoculara polis müdahale etti. Polis memurları göstericilerin yangın çıkarma girişimlerini engelledi. Çıkan olaylar sonucunda 50 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

ARİZONA’DA TRUMP OYLARININ ÇALINDIĞI İDDİA EDİLDİ
ABD’nin Arizona eyaletinin en büyük şehri Phoenix’te de sokaklar karıştı. Kentteki Maricopa ilçe seçim merkezinin önünde, Demokratların adayı Joe Biden’ın eyalette seçimi önde götürdüğünün açıklanmasıyla birlikte başlayan olayda, protestocular oy sayma işlemlerinin devam ettiği binaya girmeye çalıştı.

Bazıları silahlı yaklaşık 150 Trump yanlısı protestocu, “Saymayı durdurun!” ve “Oylamayı durdurun!” sloganları attı. Göstericiler, Maricopa ilçe seçim kurulu yetkilisi Adrian Fontes’i, Arizona’nın en kalabalık ilçesinde oy pusulalarını yanlış sayarak Trump’ın oylarına mal olmakla suçladı. Polis memurları, ilçe seçim merkezinin önündeki güvenliği sıkılaştırarak öfkeli kalabalığı sayım alanından uzak tutmaya çalıştı.

Yaşanan olay üzerine, Maricopa İlçe Denetim Kurulu GOP başkanı Clint Hickman ve Demokratik Denetçi Steve Gallardo ortak bir açıklama yayınlayarak, Arizona’nın oylarını dikkatlice saydıklarını belirttiler. Açıklamada, “Doğru bir oylama zaman alır. Bu, dolandırıcılık değil, demokrasinin kanıtıdır.” ifadeleri yer aldı.

BOSTON’DAN “HER OY SAYILSIN” ÇAĞRISI
ABD’nin Massachusetts eyaletinin başkenti Boston’da gerçekleşen protesto ise nispeten barışçıldı. Boston’ın Roxbury bölgesinde “her oy sayılsın” diyen yüzlerce protestocu toplandı. Dün gece saatlerinde gerçekleşen mitingde, protestocular ABD seçim sistemini ve ülkedeki siyasi güç yapılarını eleştirdi. Öte yandan Boston şehir merkezindeki pankartlı göstericiler “Adalet yoksa barış yok” sloganı ile tepkilerini Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’a yönelttiler.

Protestocuların arasında yer alan 27 yaşındaki Roxbury sakini Blaze Travis kalabalığa seslenerek, “Dün gece o yenileme düğmesine kaç kez bassam da, yenilenmiş ya da rahatlamış hissetmedim. Aksine öfkelenmiş hissettim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.