Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump İran’a 1 ay süre tanıdığını açıkladı..
Aracından inip kavgaya tutuşana 180 bin TL ceza resmileşti!.
Günün en çok konuşulan karesi bu oldu..
Epstein dosyalarında adı geçen Ahmet Davutoğlu ilk kez konuştu..
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’yi yerden yere vurdu!.
Küçük kıza cinsel istismarda bulunan CHP’li Başkan görevden alındı!.
Jandarma polis kılığına girip altın taşıyan aracı gasp etti iddiası!.
Aziz İhsan Aktaş CHP’li belediyelere rüşvet yağdırmış!.
CHP’nin Meclis’teki provokasyonu dünya basınında..
DEM Parti’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür açıklaması..
AK Partili Başkan hakkındaki Yasak Aşk iddiası ortalığı karıştırdı!.
CHP ikiyüzlülüğü yine gündem oldu..
Hakan Fidan’ın cevapsız bıraktığı “Nükleer” sorusu İsrail’in paçalarını tutuşturdu!.
Haluk Levent’ten Sedat Peker açıklaması..
Gezi İhaneti organizatörü Ayşe Barım’a verilen ceza belli oldu..
Şanlıurfa’da kullanılan kaçak elektriğin yıllık maliyeti 15 milyar!.
Akın Gürlek’in Adalet Bakanı olduğunu öğrenen Özgür Özel adeta kudurdu!.
Epstein belgelerinde Arap dünyasını karıştıran skandal fotoğraflar!.
CHP’nin kâbusu Akın Gürlek İçişleri Bakanı oldu..
CHP’li Başkan küçük çocuğa cinsel istismardan tutuklandı!.
Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı değişti..
Trump İran’ı ikinci ABD donanmasını göndermekle tehdit etti!.
Gezi Darbesi organizatörü Ayşe Barım hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi!.
Bakan Fidan Suriye’den sonra Irak’ı da PKK’dan arındıracaklarını açıkladı!.
Domuza çarşaf giydirip paylaşan alçak tutuklandı!.
Epstein’in suç ortağından Trump’a açık tehdit!.
Bebek Otel’in sahibi Muzaffer Yıldırım’ım malvarlıklarına el konuldu..
Yaşına başına mesleğine bakıp utanmadan Özgür Özel’in küfürlerini savundu!.
Özgür Özel’in ayyaş kafayla attığı mesajlara tepkiler çığ gibi!.
İsrail’den ABD’ye İran resti: YA HEMEN VURUN YA DA BİZ TRK BAŞIMIZA VURURUZ!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ABD seçimlerine giren 110 Müslüman adaydan 64’ü başarıyla çıktı!.

ABD seçimlerine giren 110 Müslüman adaydan 64’ü başarıyla çıktı!.
07.11.2020
A+
A-

ABD’deki 3 Kasım başkanlık seçimlerinde bu yıl rekor düzeyde 110 Müslüman adayın yerel, eyalet ve ulusal düzeyde yarışa girdiği, resmi olmayan sonuçlara göre 64 adayın sandıktan zaferle çıktığı belirtildi.

Ülkede, özellikle Müslümanların siyasi ve sosyal alandaki hakları için mücadele eden sivil toplum kuruluşları Jetpac, Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) ve MPower Change tarafından ortak hazırlanan “Müslüman olarak Tanımlanan Adaylar 2020” raporu yayımlandı.

Raporda, 2020 seçimlerine ABD’deki 24 eyaletten 110 adayın oy pusulalarına girerek seçmenin karşısına çıktığı ve bu 3 kuruluşun kendisini Müslüman olarak tanımlayan siyasetçilerin seçim sürecini haritalamaya başladığı zamandan bu yana bu sayının en yüksek rakam olduğu vurgulandı.

CAIR Başkanı Nihad Awad, Müslüman Amerikalıların ülkede uzun yıllar dışlanma tehdidine karşı mücadele etmek zorunda kaldığını belirterek, “Göreve gelen ve kazanan Amerikalı Müslümanlar bunu, her Amerikalının medeni haklarının korunduğu adil bir gelecek arayan çeşitli koalisyonlar kurarak başardı.” ifadelerini paylaştı.

Müslüman adaylar yerel, eyalet ve ulusal koltuklar için yarıştı

Rapora göre, ulusal düzeyde Kongre için 7 eyalette 8 aday yarıştı, Minnesota’dan İlhan Omar, Michigan’dan Rashida Tlaib ve Indiana’dan Andre Carson Temsilciler Meclisindeki koltuklarını korumayı başardı.

Eyalet düzeyinde ise Madinah Wilson-Anton Delaware’de, Samba Balde Wisconsin’da, Christopher Benjamin Florida’da, Nafisa Fai Oregan’da, İman Jodeh Colorado’da, Fady Qaddoura Indiana’da ve Mauree Turner de Oklahoma’da olmak üzere 7 aday da eyalet yasama meclislerine girmeyi başardı.

6 eyalette 29 Müslüman aday yerel belediye başkanlıkları için yarıştı, 12 aday seçilmeyi başardı. Yine 18 eyalette 29 Müslüman aday şehir meclisi için yarıştı, 20 aday seçimleri kazandı.

8 eyalette 9 Müslüman aday ilçe yönetimi için seçime gitti, 6’sı kazandı. Değişik eyaletlerde yerel yargı pozisyonları için de 5 Müslüman adaydan 4’ü seçildi.

Bunların dışında 5 eyalette 28 Müslüman adaydan 12’si bulundukları bölgelerdeki okul yönetimlerine girmeyi başardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.