Site Rengi

HABER ÖZETİ
İrlanda Cumhurbaşkanından Gazze için tarihi çağrı..
İBB yargılamaları Eylül ayında başlıyor…
Eski MKE Başkanı casusluktan gözaltına alındı!.
Türkiye Suriye’de askeri eğitim ve harp okulları kuruyor…
Kemâl Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirlerine girdi!.
Trafik ve düğün magandaları şimdi yandı!.
CHP’li Tanju Özcan yine çark etti!.
Kur Korumalı Mevduat savsatası nihayet sona erdi!.
CHP’nin Uşak kalesi de çöktü!.
Tanju Özcan şimdi de Ali Koç’ a sataştı!.
Hastanelerde akşamları da ameliyat yapılacak artık..
İtirafları ile CHP’yi yakan Aziz İhsan Aktaş’ın ev hapsi de kaldırıldı!.
Türkiye’den İsrail’e deniz yolu yaptırımı!. Tüm gemilerin giriş ve çıkışları yasaklandı!.
Böcek ailesinin uyuşturucu trafiği de rüşvet dosyasına girdi!.
İstanbul Valiliği’nden belediyelere “Sokak Köpekleri Toplatılsın” talimatı!.
Başörtülülere “FAHİŞELER” diyerek hakaretler yağdıran Altaylı’nın cezaevinde morali çok bozukmuş!.
Kahpe İsrail Gazze’yi işgâl planında ilk aşamaya geçti!.
Ekrem’in sosyal medya operasyoncusundan bomba itiraflar!.
Adalet Bakanlığı’ndan Mücahit Birinci hakkında soruşturma izni!.
MHP lideri Bahçeli’den süikast iddiası ile yargılanan Selahattin Yılmaz hakkında şok ifadeler!.
Son seçim anketi CHP’yi ters köşe yapacak!.
Beyoğlu Belediye başkanı İnan Güney görevden uzaklaştırıldı!.
Muhittin Böcek‘in oğlu da rüşvet ve yolsuzluktan gözaltına alındı
Okullarda artık zil çalmayacak..
Avrupalı liderlerin Trump karşısındaki acizliği!.
Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı!.
Bir CHP klasiği!. Miting alanını başka şehirlerden gelen onlarca otobüsle doldurdular!.
Greve başlayan memurlara yeni zam teklifi..
Ünlülerin kuyumcusu da gözaltına alındı!.
Sözcü’nün bir itibarsızlaştırma palavrası daha yine elinde patladı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Arnavut gazeteci Bahiti’den dijital faşizme karşı Türkiye ve Erdoğan’a destek…

Arnavut gazeteci Bahiti’den dijital faşizme karşı Türkiye ve Erdoğan’a destek…
27.11.2020
A+
A-

Daha önce Avrupa medyasında yükselen Erdoğan karşıtlığıyla ilgili olarak, ‘Avrupa’nın her başarısızlığının faturası Erdoğan’a kesiliyor’ ifadesini kullanan Arnavut gazeteci Bahiti, tüm dengelerin sorgulandığı ağır ekonomik, sağlık ve siyasi kriz döneminde, tüm insanlara cesaret ve direniş çağrısında bulunan dünyadaki tek siyasi liderin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etti.

Arnavut gazeteci-yazar Anisa Bahiti, dijitalleşme, sanal dünya ve dijital faşizm konularını ele aldığı “Küresel Dijital Faşizme Karşı Özgür İnsanların Lideri” başlıklı yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye hakkında övgüde bulundu.

“Hayatımız basitleşti ancak insanlar özgürlüğünü kaybetti”

Hayatın, doğanın, güzelin ve iyinin büyüsünün bozulduğunu, gerçeküstü bir çağda yaşandığını savunan Bahiti, “Bu çağda dünya nüfusu arttı ve hayatımız basitleşti ancak insanlar özgürlüğünü kaybetti, dijital birer yaratığa dönüştü.” görüşünü paylaştı.

Kovid-19 krizi ile bunun daha belirgin hale geldiğini belirten Bahiti, bu süreçte insanların evden çalışıp eğitim gördüğünü, yakınlarıyla bilgisayar üzerinden iletişime geçtiğini, fikirlerini sadece sosyal medya üzerinden paylaştığını ve hayatın, işin, stresin ve dinlenmenin de sanallaştığını ifade etti.

“Kontrollü özgürlük”

Bahiti, çalışmak, eğitim almak, seyahat etmek ve üretmek için internete bağlı olmak zorunda kalınırsa insanların özgürlüğünü kaybedeceğini ve böylece dünyanın her tarafında “kontrollü bir özgürlük” olacağını öne sürdü.

Geçen yüzyıl İtalya ve İspanya’daki faşizmin, Almanya’daki Nazizm’in ve Japonya’daki militarizmin, özgürlük ve refah adına iktidara geldiğini ancak sadece trajedi ve yıkım getirdiğini anlatan Bahiti, yazısında şunları kaydetti:

“Tüm dengelerin sorgulandığı bu ağır ekonomik, sağlık ve siyasi kriz döneminde, dünyadaki tüm insanlara cesaret ve direniş çağrısında bulunan, başta inanç ve yaşama özgürlüğü olmak üzere özgürlüğe ‘evet’, dijital faşizme ise ‘hayır’ diyebilen dünyadaki tek siyasi lider Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır.”

“Avrupa’nın da Türkiye’ye ihtiyacı var”

Bu dönemin, Türkiye’nin Doğu’dan gelen göçmen akınına karşı Avrupa’yı savunduğu bir dönem olduğunu vurgulayan Bahiti, “NATO üyesi olarak Türkiye, dünyanın en gelişmiş ve en iyi yaşam kalitesine sahip olmaya devam etmesi yönünde, Avrupa için de bir garanti olarak Arap dünyası, İran ve Rusya sınırındaki ön cepheye yöneldi.” değerlendirmesinde bulundu.

Bahiti, Avrupa liderliği kinizminin, dünya enerji güvenliğini kontrol etme arzusu tarafından hükmedildiği bir dönemin içinde olduklarını kaydederek, “Bu kinizm, bugünkü Türkiye’nin büyük rolünü desteklemek yerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı diktatörlükle suçlayarak ona karşı mücadele ediyor ve onu küçümsüyor.” ifadelerini kullandı.

Bu dijital faşizm döneminde Türkiye’nin, Avrupa ile yıllardır NATO’daki gibi coğrafi ve siyasi anlamda da birlikte olmak istediğini belirten Bahiti, “Elbette ki Türkiye’nin Avrupa’ya ihtiyacı varsa Avrupa’nın da Türkiye’ye ihtiyacı vardır.” görüşünü paylaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.