Site Rengi

HABER ÖZETİ
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Uyuşturucu şüphelisi olarak ifadeye çağrıldı!.
Kılıçdaroğlu aktif siyaseti bırakmadığını açıkladı..
Rüşvet ve Yolsuzluktan Tutuklu Böcek’in gelini hakkında tahliye kararı!.
AK Parti’nin Terörsüz Türkiye raporu Meclis’te..
Gazeteci Levent Gültekin İmam Hatip yorumu için gözaltına alınıp serbest bırakıldı!.
6 defa kırmızı ışık ihlâli yapanın ehliyeti iptal edilecek!.
Rusya AB’yi açıkça uyardı: Vururuz!.
Netenyahu Filistinliler için tasarlanan idam yasasını onayladı!.
Yalı Sapkını!.
Kılıçlı teğmenler hakkında mahkeme son sözü söyledi!.
3,2 milyarlık GSS prim borçlarını siliniyor..
Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Kim var kim yok mantar gibi toplanıyor!.
Ünlülerin torbacısı itirafçı olup herkesi gammazladı!.
Trump’an Venezule’ya açık tehdit: Petrol Haklarımızı Geri Vereceksiniz!.
Rusya’nın korkusuyla Almanlar savunmaya 50 milyar euro ayırdı!.
Ela Rümeysa Cebeci uyuşturucudan tutuklandı!.
Adliye vurguncusu Erdal Timurtaş hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
235 emniyet müdürü emekliliğe sevk edildi..
90 lirayı geçen gümüş sessiz sedasız rekor kırıyor..
ABD Başkanı Trump Venezuela için abluka emri verdi..
Ankara’da sigortalı fuhuş rezaleti!.
PKK-SDG için son 15 gün!. 80 bin kişilik ordu emir bekliyor!.
Gram altın 6 bin lirayı test etti..
İşte vergi borçlarını ödemeyen yüzsüzler listesi!.
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddialar yenilir yutulur cinsten değil!.
AK Parti’den 3 aşamalı Terörsüz Türkiye raporu..
Jeff Bezos da MASAK’a takıldı!.
Gain Medya’ya operasyon: Kayyum atandı..
Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu testi pozitif çıktı!.
Ekrem İmaoğlu ile Enver Aysever cezaevinde birbirlerine girdi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ABD Başkan adayı Joe Biden’dan seçim açıklaması…

ABD Başkan adayı Joe Biden’dan seçim açıklaması…
05.11.2020
A+
A-

ABD yeni başkanını seçiyor. ABD Başkanı Donald Trump ve Joe Biden’ın yarıştığı seçimlerde nefesle tutuldu. Trump oylarda hile vurgusu yaparken Jode Biden az bir farkla Trump’ı geride bıraktı. Joe Biden da oy sayma işlemleri devam ederken yaptığı açıklamada, zaferin kendilerinde olacağını söyleyerek “Kazanan biz olacağız.” ifadelerini kullandı.

ABD yeni başkanını seçiyor. ABD Başkanı Donald Trump ve Joe Biden’ın yarıştığı seçimlerde nefesle tutuldu. Trump oylarda hile vurgusu yaparken Jode Biden az bir farkla Trump’ı geride bıraktı. Joe Biden da oy sayma işlemleri devam ederken önemli açıklamalarda bulundu. Biden, “ Kazanan biz olacağız” dedi.

Biden’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Değerli ABD halkı dün, demokrasinin, bu ulusun kalp atışı olduğunu kanıtladı. Tıpkı 200 yıldır olduğu gibi. 150 milyondan fazla kişi oyunu kullandı.. Bu sıradışı. Bir şüpheniz varsa artık olmamalı. Burada halkın sözü geçer.

 

“Kazanan biz olacağız”

Güç kimse tarafından ele geçirilemez. Bu irade kimin ABD başkanı olacağını belirler. Uzun bir sayım sürecinin ardından açık bir şekilde söyleyebilirim ki, yeterli delegeye sahibim. Sayma işlemi bittiğinde kazanan biz olacağız. Zafer ilanı için burada değiliz ama kazanan biz olacağız.

Sert sözleri geride bırakacağız. Gerilimi azaltacağız. Birbirimizi tekrar dinleyeceğiz. Birbirimize saygı gösterip umursayacağız. Bir ulus olarak birlikte olacağız.

“Demokrasimizi elimizden alamazlar”

Ben bir demokrat olarak kampanyamı yürütebilirim ama seçildiğimde ABD Başkanı olacağım. O makam parti başkanı gibi yönetilmez. Elimden geldiğince çalışacağım, hem bana oy verenler hem de vermeyenler için. Şimdi her oy sayılmalı.

Kimse demokrasimizi elimizden alamaz. Biz halk olarak bastırılmayacağız. Biz halk olarak zorbalığa uğramayacağız. Dostlarım inanıyorum ki, zafer bizim olacak ama bu sadece bizim zaferimiz olmayacak bu ABD halkının zaferi olacak. Tanrı hepimizi korusun, Tanrı ordumuzu korusun.

Trump’tan ilk açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, kazanma şanslarının yüksek olduğunu açıklayarak, “Ortada zafer olunca ilan ederiz. Oyun oynamaya gerek yok. Ancak ben kesinlikle kazanma şansımız olduğuna inanıyorum.” ifadesini kullandı.

Trump’tan oylar sayılsın talebi

Öte yandan Cumhuriyetçilerin adayı ve mevcut Başkan Donald Trump’ın Wisconsin eyaletinde oyların yeniden sayılmasını talep edeceği duyurulmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.