Site Rengi

HABER ÖZETİ
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
Trump Gazze Barış Gücü’nün başına ABD’li generali atayacak..
İSPARK’a yüzde 62 zam!.
Putin’den Trump’ı küplere bindirecek Venezuela açıklaması!.
Sağcılığın ahlaksızlık olduğunu savunan Ahlaksız Enver tutuklandı!.
Merkez Bankası faizi %38’e indirdi..
Orta Doğu’dan umudunu kesen ABD Latin Amerika kaynaklarına göz dikti!.
TBMM’de iğrenç taciz skandalı!.
Eski spikerden Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal iddialar: BU SAPIK HERİFİN TACİZLERİ YÜZÜNDEN KITA DEĞİŞTİRDİM!.
Güllü’yü kızının aşağı attığı TÜBİTAK raporu ile ortaya çıktı!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında ağzıları açık bırakan fuhuş çetesi ve uyuşturucu iddiaları!.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
FED faiz kararını açıkladı..
Ahmet Çakar ve eşinin dudak uçuklatan para trafiği MASAK raporunda!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörsüz Türkiye mesajı: Kararlıyız, Sabırlıyız, Samimiyiz..
Kahpe İsrail’i Türkiye korkusu sardı!.
CHP’li vekilin 15 Temmuz iddiasına Efkan Ala’dan sert yanıt: iddianı ispat etmezsen şerefsizsin!.
Bedelli Askerlik ücretine rekor zam!.
Güllü’nün kızı yurt dışına kaçarken gözaltına alındı!.
Mehmet Akif Ersoy uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alındı!.
İmamoğlu’nu eleştiren vekili baskı ile istifa ettirdiler!.
Bütün adliyelerin emanet birimlerinde denetimler başlıyor..
Özgür Özel’i terleten sorular: 150 milyon dolarlık villalar nasıl 15 milyona devredilmiş!.
Vatandaşlık maaşı geliyor…
Türkiye’den PKK’nın uzantısı SDG’ye son uyarı!.
Merkez bankalarının bankasından altın için “Balon” uyarısı!.
Kahpe İsrail Türkiye’nin Somali ile işbirliğinden rahatsız!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ABD Ordusu’nda köstebek şoku! ABD’li asker birliğine ait bilgileri satanist Neo-Nazi Örgütüne sızdırmış!.

ABD Ordusu’nda köstebek şoku! ABD’li asker birliğine ait bilgileri satanist Neo-Nazi Örgütüne sızdırmış!.
23.06.2020
A+
A-

Gelen son dakika haberlerine göre; ABD’li bir asker, birliğine ait bilgileri, kendilerine saldırı düzenlemeyi planlayan satanist Neo-Nazi örgütü “Dokuz Açılar Tarikatı”yla (O9A) paylaştığı gerekçesiyle tutuklandı.

ABD Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 22 yaşındaki piyade er Ethan Mezler’in iki yıl önce ABD ordusuna katıldığı, aynı yıl içinde satanist ve anarşist örgüt O9A’ya katıldığı belirtildi.

Ekim 2019’da yurt dışındaki bir üsse atanıp Nisan 2020’de başka bir üste görevlendirilen Mezler’in, bu süreçte birliğine yönelik saldırı planlayan O9A tarikatı ve onunla bağlantılı “Rape Waffen Tümeni” isimli bir grupla iletişime geçtiğinin tespit edildiği bildirildi.

Er Mezler’in, birliğinin bulunacağı yerleri ve güvenliğine ait birçok gizli bilgiyi grupla paylaştığı ifade edilen açıklamada, sanığın yaptığı yazışmada, söz konusu saldırıyı “Cihatçı bir saldırı” olarak nitelediği; bu saldırıda kendisini de feda edeceğini ifade ettiği belirtildi.

Açıklamada, 17 Mayıs’ta da birliğine ait gizli bilgileri, bir El Kaide üyesiyle paylaşan Mezler’in, 24-25 Mayıs tarihlerinde ise birliğindeki asker sayısından, bulundukları üssün gözlem ve savunma kapasitesine kadar çok daha spesifik bilgileri paylaştığının ortaya çıktığı kaydedildi.

Üsse daha büyük zayiat verilmesi için daha detaylı bilgiler paylaşacağına söz veren Mezler’in, bu süre zarfında kendi iradesiyle teslim olduğu ve FBI’ya suçunu itiraf ettiği bildirildi.

Açıklamada, New York eyaleti Manhattan Bölge Mahkemesinde yargılanacak Mezler, 6 ayrı suçlama nedeniyle 3 kez müebbet ve 45 yıl hapis cezasına çarptırılması istemiyle yargılanacak.

1960’larda kurulduğu iddia edilen Dokuz Açılar Tarikatı, şiddet yanlısı ırkçılığın yanı sıra Yahudi karşıtlığıyla da biliniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.