Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
Fenerbahçe, Nottingham Forest’a 3-0 mağlup oldu..
Milletin dini inançlarına küfür edip yakalanınca “Sarhoştum” diyen alçak tutuklandı!.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fatih Dönmez atandı..
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltına alındı..
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
Hangi ülke de kaç saat oruç tutulacak…
İran ABD ile müzakerelerde anlaştığını duyurdu..
İ*beniliği yayıp özendirene hapis cezası geliyor..
İçişleri Bakanı Çiftçi, 1 milyon 236 bin Suriyelinin geri döndüğünü açıkladı..
Devlet Bahçeli’den CHP’ye: İstanbul’da tezgahınız bozuldu öfkeniz buna mı..
AK Parti’den erken seçim açıklaması..
Katar’daki askeri darbeye Türkiye engel olmuş..
Yıldız Tilbe Gazze’de 100 bin kişiye iftar verecek..
CHP’li Başkan Lâl Denizli uyuşturucu kapsamında ifadeye çağrıldı..
İmamoğlu’nun sahte diploma davası yaza ertelendi..
Kıbrıslı deyyusun laiklik üzerinden yaptığı alçak propaganda..
PKK’nın alçak işbirliklerinin itirafları dökülmeye başladı..
İran anlaşmaya varmazsa İsrail’in saldırılarına destek olacak..
DEM Parti heyeti yarın İmralı’ya gidiyor..
Özgür Özel çevrecilik nutukları atarken CHP’li Başkan zeytin ağacı katliamı yaptı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ABD ve AB’nin yaptırım kararlarına Rusya’dan cevap: Umursamıyoruz!.

ABD ve AB’nin yaptırım kararlarına Rusya’dan cevap: Umursamıyoruz!.
22.02.2022
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçı bölgeler Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığını tanımasının ardından Avrupa Birliği ve ABD yaptırım paketlerini hazırlıyor. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov bu kararı umursamadıklarını beyan etti!.

Beyaz Saray, ABD’deki mali kurumların başlıca Rus bankalarından gelecek para transferlerini gerçekleştirmesini engellemek de dahil olmak üzere Rusya’ya karşı uygulanacak bir yaptırım paketi hazırladı.

Reuters’ın konuyla hakkında bilgi sahibi üç kaynağa dayandırdığı habere göre Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda uygulanacak olan yaptırımlar, başlıca Rus bankaları ile ABD bankaları arasında uluslararası ödemelerin gerçekleştirilmesine olanak sağlayan “muhabir banka” ilişkilerini keserek Rusya’nın ekonomisine zarar vermeyi hedefliyor.

ABD’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Greenfield, acil toplanan BMGK’da Rusya’ya ek yaptırım uygulanabileceği sinyalini verdi. Greenfield, Rusya’nın adımına karşı ülkelere destek çağrısında bulundu. “Birlikte hareket etmeliyiz” dedi.

AB de yaptırım hazırlıklarına başladı
Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin dışişleri bakanları bugün Paris’te acil toplantıda bir araya gelerek, Rusya’nın Ukrayna’daki hamlesine karşı yaptırımları kabul edecek.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen “İndo-Pasifik’te İşbirliği Bakanlar Forumu”na gelişinde gazetecilere açıklama yaptı.

Şu anda önceliklerinin Rusya-Ukrayna meselesi olduğunu belirten Borrell, forumdan sonra gayriresmi AB Dışişleri Bakanları Toplantısı çağrısı yaptığını söyledi.

Borrell, öğleden sonra yapılacak toplantıda Rusya’nın Ukrayna’daki ayrılıkçı yönetimleri tanıması ve Donbas bölgesine “barışı koruma misyonu” adı altında asker göndermesine karşılık AB’nin yaptırım kararının kabul edileceğini bildirdi.

Daha önceki açıklamalarında yaptırım paketinin hazır olduğunu ve Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması halinde yaptırımların başlayacağını açıklayan Borrell, bugünkü toplantı için şunları söyledi:

“Vereceğimiz karşılık yaptırım şeklinde olacak. Bunun kapsamına bakanlar karar verecek. Ben oy birliğiyle bir karar çıkacağından eminim.”

Borrell, yaptırım kararıyla ilgili metin üzerinde bu sabah bile çalışmaların devam ettiğini söyledi ancak detay vermedi.

AB dışında ABD yönetimi ve İngiltere’nin de bugün Rusya’ya karşı yaptırım açıklaması bekleniyor. Batılı ülkeler, Donbas bölgesinin Ukrayna toprağı olduğunu belirterek, Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin Rusya tarafından ihlal edildiğini dile getiriyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasına dair kararnameyi dün imzalamış ve buraya asker sevk edilmesi talimatını vermişti.

Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar, 2014’te Ukrayna topraklarında Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti isminde iki ayrı sözde yönetim oluşturmuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov yaptırım yanıtı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ABD ve AB’nin yaptırım kararlarına ilişkin olarak “Batı’nın Donbas’ın tanınmasına tepkisini bekliyordum. Rusya yaptırımlara alışkın” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.