Site Rengi

HABER ÖZETİ
Domuza çarşaf giydirip paylaşan alçak tutuklandı!.
Epstein’in suç ortağından Trump’a açık tehdit!.
Bebek Otel’in sahibi Muzaffer Yıldırım’ım malvarlıklarına el konuldu..
Yaşına başına mesleğine bakıp utanmadan Özgür Özel’in küfürlerini savundu!.
Özgür Özel’in ayyaş kafayla attığı mesajlara tepkiler çığ gibi!.
İsrail’den ABD’ye İran resti: YA HEMEN VURUN YA DA BİZ TRK BAŞIMIZA VURURUZ!.
İran’dan dünyanın uykularını kaçıracak Atom Bombası açıklaması..
CHP’li Başkandan Özgür Özel hakkında şok açıklamalar!. Anama bacıma sayıp söven ahlaksızın birisi!.
İyi Partili ahmağın önce tipine sonra da alçakça ettiği hakaretlere bakın!.
CHP Lideri Özel’in dün öve öve bitiremediği yardımların toplamı 5 milyon!.
Sigara yasakları genişliyor..
CHP’li Keçiören belediyesi AK Parti’ye geçiyor..
Epstein sapığı araya hatırı sayılır kişiler sokup yıllarca Putin’le görüşmeye çalışmış!.
Epstein’in kardeşi ağabeyini Trump’ın öldürdüğünü açıkladı!.
Bill Gates’in Epstein skandalından sonra Microsoft hisseleri çakıldı!.
Dilek İmamoğlu’nun kardeşi Ali Kaya uyuşturucu ve fuhuştan tutuklandı..
Umman’daki yapılan ABD ile İran arasındaki kritik zirve sona erdi!.
6 Şubat depreminin 150 milyar dolara mâl olduğu açıklandı!.
AK Parti 3 yılda 455 bin konut yaparken CHP 275 konutu yapamayıp vatandaşı dolandırdı!.
Yurt dışından gümrüksüz alışveriş dönemi resmen sona erdi..
MİT’ten Mossad operasyonu!. Mehmet Budak Derya ve Veysel Kerimoğlu gözaltında!.
Epstein belgelerinde kan donduran “İnsan Avı” detayı..
Asrın felaketinin üzerinden 3 yıl geçti..
Süresiz Nafaka dönemi nihayet sona eriyor..
MHP’li Feti Yıldız Öcalan’a umut hakkı konusuna açıklık getirdi..
CHP’li Buca Belediyesi’ne “Ver Rüşveti Al Ruhsatı” operasyonu..
Altın ve gümüş piyasasında deprem!. Fiyatlar adeta çakıldı!.
Putin’in adı tam 1055 kez geçiyordu!. Rusya’dan gündemi sarsacak Epstein açıklaması..
ABD Başkanı Trump’tan İran lideri Hamaney’e suikast tehdidi..
Bill Gates’ten Epstein açıklaması: Pişmanım ve yaptığım için özür diliyorum!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ABD yönetiminden Twitter’a operasyon..

ABD yönetiminden Twitter’a operasyon..
21.02.2023
A+
A-

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasından bu yana siteyle ABD yönetimi arasındaki gerilim tırmanıyor. ABD’li siyasiler Twitter ifşaatlarından çok rahatsız…

SpaceX ve Twitter’ın sahibi Elon Musk, “Twitter Dosyaları” ifşaatının 16’ncısını yayımlayan serbest gazeteci Matt Taibbi’nin tweet serisini paylaşarak, bazı ABD’li siyasetçilerin kişisel çıkarları için Twitter’a baskı yaptığını öne sürdü.

Twitter Dosyaları 16 serisinde, gazeteci Taibbi, kurum içi yazışmaları delil göstererek Maine Senatörü (Demokrat) Angus King ve Dışişleri Bakanlığı yetkilisi (Cumhuriyetçi) Mark Lenzi’nin de içinde olduğu bir grup politikacıyı “siyasi kazançları için Twitter yetkililerini etkilemeye çalışmakla” suçladı.

Taibbi, Senatör King’i, rakiplerinin sosyal medya platformundaki paylaşımlarını engellemek için Twitter yöneticileriyle yaptığı yazışmaları delil olarak paylaştığı ve kendini rahatsız eden paylaşımları “şüpheli” olarak nitelendirdiğini belirtti.

“ABD MEDYASI GÖRMEZDEN GELİYOR”

Serbest gazeteci Taibbi ayrıca, ABD’deki ana akım medyanın daha önce Twitter Dosyalarında ortaya çıkan bazı ifşaları tamamen görmezden geldiğini kaydederek, “Haber değeri taşıyan en az bir düzine başka ifşaat, son iki ayda ana akım haberlerde tam anlamıyla sıfır etki üretti.” diye yazdı.

Taibbi paylaşımlarında, Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Lenzi’nin, “hiçbir delil göstermeden 14 hesabın Rus kontrolünde veya bot oldukları iddiasıyla” kapatılmasını istediğini gösteren yazışmalara da yer verdi.

Twitter Dosyalarında belgelerin, “sistematik olarak tehdit olarak tanımlanan tüm yabancı nüfusu hedefleyen, balon gibi büyüyen bir federal sansür bürokrasisine işaret ettiğini” belirten Taibbi, mart ayından itibaren, Global Engagement Center (GEC) gibi “az bilinen federal kurumlar aracılığıyla” terörle mücadele mekanizmalarının nasıl “Amerikalıların kendine karşı feci bir etkileme aracına dönüştürüldüğüyle ilgili” belgeleri paylaşmaya başlayacağını kaydetti.

Twitter ifşaatları

Elon Musk bir süredir, Twitter’ın eski yönetiminin kurum içi yazışmalarını bir grup gazeteciyle paylaşarak ifşa ediyor.

Twitter’in yeni yöneticisi ve bağımsız gazetecilerin “Twitter Dosyaları” olarak adlandırılan bu tweet dizileri, Twitter’ın eski yönetiminin, siyasi görüşleri nedeniyle içeriklere taraflı olarak müdahale ettiğini ortaya koyuyor.

Bugüne kadar yapılan ifşaatta, ABD Başkanı Joe Biden’ın ekibinin talebi üzerine seçim sürecinde ortaya çıkan Biden’ın oğlu Hunter Biden’a ait sızıntıların sansürlenmesi, Trump’ın hesabının askıya alınmasının yanı sıra Twitter’ın eski yönetiminin ABD ordusunun Orta Doğu’daki manipülasyonlarına alet olduğu ve ABD makamlarının 250 bin Twitter hesabının kapatılmasını istediği ortaya çıkmıştı.

Twitter Dosyaları ifşaatlarında gazeteci Alex Berenson da Kovid-19 aşısı üreticisi Pfizer’ın Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Scott Gottlieb’in mRNA aşıları aleyhindeki paylaşımlar konusunda Twitter yöneticilerine yaptığı baskıya yer vermişti.

Musk ve Taibbi, Twitter Dosyaları 15’te, Rusya’nın ABD siyasetine müdahalesi konusunda zayıf iddialara dayanarak seyircisini yanıltan Amerikan medyasına yüklenmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.