Site Rengi

HABER ÖZETİ
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Uyuşturucu şüphelisi olarak ifadeye çağrıldı!.
Kılıçdaroğlu aktif siyaseti bırakmadığını açıkladı..
Rüşvet ve Yolsuzluktan Tutuklu Böcek’in gelini hakkında tahliye kararı!.
AK Parti’nin Terörsüz Türkiye raporu Meclis’te..
Gazeteci Levent Gültekin İmam Hatip yorumu için gözaltına alınıp serbest bırakıldı!.
6 defa kırmızı ışık ihlâli yapanın ehliyeti iptal edilecek!.
Rusya AB’yi açıkça uyardı: Vururuz!.
Netenyahu Filistinliler için tasarlanan idam yasasını onayladı!.
Yalı Sapkını!.
Kılıçlı teğmenler hakkında mahkeme son sözü söyledi!.
3,2 milyarlık GSS prim borçlarını siliniyor..
Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Kim var kim yok mantar gibi toplanıyor!.
Ünlülerin torbacısı itirafçı olup herkesi gammazladı!.
Trump’an Venezule’ya açık tehdit: Petrol Haklarımızı Geri Vereceksiniz!.
Rusya’nın korkusuyla Almanlar savunmaya 50 milyar euro ayırdı!.
Ela Rümeysa Cebeci uyuşturucudan tutuklandı!.
Adliye vurguncusu Erdal Timurtaş hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
235 emniyet müdürü emekliliğe sevk edildi..
90 lirayı geçen gümüş sessiz sedasız rekor kırıyor..
ABD Başkanı Trump Venezuela için abluka emri verdi..
Ankara’da sigortalı fuhuş rezaleti!.
PKK-SDG için son 15 gün!. 80 bin kişilik ordu emir bekliyor!.
Gram altın 6 bin lirayı test etti..
İşte vergi borçlarını ödemeyen yüzsüzler listesi!.
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddialar yenilir yutulur cinsten değil!.
AK Parti’den 3 aşamalı Terörsüz Türkiye raporu..
Jeff Bezos da MASAK’a takıldı!.
Gain Medya’ya operasyon: Kayyum atandı..
Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu testi pozitif çıktı!.
Ekrem İmaoğlu ile Enver Aysever cezaevinde birbirlerine girdi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ABD’de kamuoyu yoklaması açıklandı! Trump mı, Biden mı?.

ABD’de kamuoyu yoklaması açıklandı! Trump mı, Biden mı?.
17.08.2020
A+
A-

ABD’de coronavirüs salgınının yayılmasını yavaşlatması ya da Kasım’dan önce etkili aşı bulunması durumunda şimdilik anketlerde geriye düşen ABD Başkanı Donald Trump’ın önünün açılabileceği öne sürülüyor.

ABD’de başkanlık seçimine 3 ay kaldı. Kamuoyu araştırmalarına göre Demokrat Parti’nin başkan adayı Joe Biden’ın Trump’a fark attığı öne sürülüyor.

Trump’ın destek oranı koronavirüs nedeniyle gerilerken, seçimin başa baş çıkabileceği görüşü de mevcut.

Biden’ın siyasi sicili ve önerdiği politikalar ise, Demokrat Parti başkan adaylığı resmen ilan edilmesinin ardından mercek altına alınacağı kaydediliyor.

Koronavirüs Trump’ı sarstı

Trump’ın destek oranı koronavirüs salgını ve pandeminin ortaya koyduğu derin ekonomik resesyon nedeniyle büyük düşüş yaşadı.

Kamuoyu yoklamalarına göre, Demokrat Parti’nin başkan adayı olması neredeyse kesinleşen Joe Biden’ın, başkanlık seçimi anketlerinde Trump’ın önünde olduğu belirtiliyor.

Trump için olumsuz hava değişebilir

Pandemide ABD halkının olumsuz etkilenmesi nedeniyle mevcut ABD yönetimini suçlayan Biden, Trump’ı sürekli bu konuda eleştirmeye devam ediyor.

Koronavirüs aşısı bulunması durumunda Trump’ın önünün açılacağını belirten anketçiler, bu olumsuz tablonun değişebileceğini de ifade ediyor.

Demokrasi Enstitüsü’nden Patrick Basham, ”Odak noktasının pandemi olmaya devam etmesi Biden için olumlu olacak. Odak noktasını pandemiden uzaklaştıracak herhangi bir mesele ya da meselelerin bileşimiyse Trump’ın işine yarayacak, Biden’a zarar verecek” diyor.

Ayrıca Trump’ın kürtaja, yasadışı göçe ve bireysel silahlanmaya karşı tavrının da seçmen tabanındaki dağılmayı engelleyebileceği belirtiliyor.

Anketler daha önce de Trump seçilemez diyordu

Öte yandan 2016’da yapılan birçok ankette, Trump’ın Hillary Clinton’a mağlup olacağı gösteriliyordu. Şimdiyse hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi strateji uzmanları, şu anki anketlerin, seçimlerin Kasım’da Biden’ın zaferiyle sonuçlanacağını hiçbir şekilde garanti edemeyeceğinin altını çiziyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.