Site Rengi

HABER ÖZETİ
DEM Parti’den Cumhur İttifakı’na “Süreci Hızlandırın” çağrısı..
Suriye’ye uygulanan tüm yaptırımlar kaldırılıyor..
İBB’ye 3. dalga hırsızlık operasyonu..
Ayarları bozulan Özgür Özel hırsızlarını Hz. Yusuf’a benzetmeye başladı!.
CHP’nin İzmir mitingi fos çıktı!.
İmamoğlu’nu zora sokacak bir itiraf daha: Bavullarla Para Alıp Naylon Fatura Kesiyorduk!.
Sokak köpekleri ile kanser hastalarını ziyaret eden AK Partili vekile tepkiler çığ gibi!.
Joe Biden’in prostat kanseri olduğu açıklandı!.
Şampiyon Galatasaray…
PKK’nın fesih kararı sonrası DEM Parti’den ilk İmralı ziyareti..
Bahçeli’den Terörsüz Türkiye hedefinde 7 maddelik çağrı..
Fenerbahçe Eylül’de olağanüstü kongreye gitme kararı aldı..
Kongre için imza toplayan derneği bastı!.
Eurovision’da Azerbaycan’dan İsrail’e 12 tam puan!.
Kartalkaya’daki otel yangınında istenen cezalar belli oldu..
İsrailli kahpeden kan donduran sözler: Gazze’deki bütün çocuklar öldürülmeli!.
Fenerbahçe olağanüstü kongreye gidiyor..
İstanbul’daki Barış Zirvesi başladı..
5 adımda Terörsüz Türkiye…
CHP İmamoğlu’nu Başbakan yapma hayallerine devam ediyor..
PKK elindeki silahları nereye bırakacak?.
Metin Arolat’ın alkol ve uyuşturucudan öldüğü ortaya çıktı!.
Dünyanın gözü İstanbul’daki barış zirvesinde..
Demirtaş’ın tahliyesine ilişkin AKP’den ilk sinyal..
PKK’nın silah bırakma kararı anketlere nasıl yansıdı…
ABD’den Türkiye’ye füze satışına sürpriz onay..
İstanbul’da suya yeni bir zam daha geliyor..
PKK’nın fesih sürecine ilişkin kamuoyunun merak ettiği 5 soru yanıt buldu..
Konu ülkede barış ve istikrar olunca yine zırvalamaya başladılar!.
DEM Parti Terörsüz Türkiye’yi anlatma turlarına çıkıyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ABD’de Kongre üyeleri, liderlerin evlerinden çıkan gizli belgeleri inceleyecek!.

ABD’de Kongre üyeleri, liderlerin evlerinden çıkan gizli belgeleri inceleyecek!.
12.04.2023
A+
A-

ABD’de üst düzey Kongre üyeleri, Başkan Joe Biden, eski Başkan Donald Trump ve eski Başkan Yardımcısı Mike Pence’in evinde çıkan ‘gizli belgeleri’ inceleyecek.

Washington merkezli yayın kuruluşu Punchbowl News’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD Adalet Bakanlığı, Biden, Trump ve Pence’in evinde çıkan “gizli” ibareli belgeleri, Kongre’nin üst düzey üyesi Cumhuriyetçi ve Demokrat sekiz milletvekilinden oluşan ve en gizli dosyalara erişimi bulunan “Sekizli Çete” şeklinde isimlendirilen milletvekili grubuna gönderdi.

Milletvekilleri, Biden’ın evinde ve ofisinde, Trump’ın Mar-a-Lago’daki malikanesinde ve Pence’in de Indiana’daki evinden çıkan “gizli belgeleri” inceleyecek.

Temsilciler Meclisi ve Senato’daki istihbarat komiteleri, uzun süredir gizli belgelerin ele alınması ve saklanması konusunun önemini vurgulayarak, söz konusu belgelere erişmeyi istiyor ve bu konuda yürütülen çalışmalar hakkında Adalet Bakanlığından bilgi talep ediyordu.

Adalet Bakanlığı ise belgelerin “devam eden bir soruşturmanın parçası” oldukları için Kongre’ye verilmesine karşı çıkıyordu. Ancak Adalet Bakanı Merrick Garland, geçen ay belgelerin yakında paylaşılabileceğini söylemişti.

ABD’de “gizli belgeler” sorunu

Eski ABD Başkanı Trump’ın Florida eyaletinde bulunan Mar-a-Lago malikanesi, 8 Ağustos 2022’de FBI ajanlarınca aranmış ve burada çok sayıda “gizli belge” bulunmuştu.

FBI, ocak ayında ise Başkan Joe Biden’ın Delaware’deki konutunda ve kurucusu olduğu Penn Biden Merkezi’ndeki kişisel ofisinde gizli belgeler bulmuştu.

Pence’in ise Indiana’daki evinde, 2017-2021 yıllarında Trump döneminde başkan yardımcılığı görevinden kalma “az sayıda” gizli belgenin bulunduğu aktarılmıştı.

Amerikan kamuoyunda üst düzey devlet liderlerinin ulusal güvenlik adına hassas bilgiler içeren “gizli belgeleri” gerektiği şekilde yönetememesi gündem olmaya devam ediyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.