Site Rengi

HABER ÖZETİ
Zirai don Türkiye’deki tüm tarım alanlarını yerle bir etti!.
Havalimanlarında yeni dönem!. Check-in yerine yüz tanıma devri başlıyor..
Konya’daki sapık doktorlar için gözaltı kararı!.
Trump cep telefonlarına ve bilgisayarlara vergi muafiyeti getirdi!.
CHP’li Üsküdar Belediyesi 1 yılın sonunda maaş ödeyememeye başladı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete ders gibi sözler!.
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında!.
Down sendromlu çocuğu oyun alanına almayan işletmeye ibretlik ceza!.
Devlet hastanesindeki doktorların kan donduran sapıklığı!.
İmamoğlu İnşaat ve 24 şirkete kayyum atandı!.
Asılsız ihbar yapıp 112’yi meşgûl edenlere 15 bin lira ceza geliyor!.
İnsan sağlığı ile oynamanın bedelini basit bir özür ile geçiştirdiler!.
Ekrem İmamoğlu hakim karşısında..
Fenerbahçe’nin yüzde 4,8’lik hisseleri yabancılara satıldı!.
Gözaltına alına gazeteciler Murat Ağırel ve Timur Soykan serbest bırakıldı!.
Özgür Özel’in boykot çağrısı ters tepti!. 2 Nisan’daki harcamalar iki karına çıktı!.
ABD Başkanı Donalt Trump Türkiye’ye geliyor..
Savaşıp Ermenistan’ın kucağından aldığımız sözde gardaşımız Aliyev’in gerçek yüzünü görün!.
Çin Trump’un vergi yaptırımları ile dalga geçti: KAMPANYALARINDAKİ ŞAPKLARINI BİLE BİZ ÜRETİYORUZ!.
Ekrem İmamoğlu protestolarına katılıp tutuklanan 102 genç tahliye edildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İmralı Heyeti arasındaki ilk görüşme gerçekleşti..
Cumhur İttifakı’nın canını sıkacak genç seçmen anketi!.
Otel faciasının bilirkişi raporu tamamlandı!. Resmen Cinayet!.
Piyasalar alt üst olunca Trump vergi politikalarında geri adım attı!.
ABD ile Çin arasındaki vergi savaşında son durum!.
CHP’li milli voleybolcunun polis nefretine bakın!.
İBB’nin peyzaj aracı ile insan kaçakçılığı yaptılar!.
Şaban Sevinç’ten Fatih Altaylı’ya salvador: ŞEREFSİZ YAVŞAK!.
ABD Çin’in gümrük vergisini yüzde 104’e çıkardığını açıkladı!.
KKTC’de başörtülü öğrencilerin derslere girişi resmi olarak yasalaştı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ABD’de sokaklar karıştı, Antifa Demokrat parti binasını bastı!.

ABD’de sokaklar karıştı, Antifa Demokrat parti binasını bastı!.
21.01.2021
A+
A-

Portland, George Floyd’un ölümünden bu yana Antifa ve Black Lives Matter’ın sık sık protestolarına sahne oldu. Genellikle şiddet içeren olaylarda, sık sık polisle çatışmalar oldu. Eski Başkan Donald Trump, saldırgan davranışlar nedeniyle her iki hareketi de sert bir şekilde eleştirdi ve Antifa’nın terör örgütü ilan edilmesini gündeme getirdi.

Trump’ın tartışmalı seçimler sonucunda başkanlık koltuğunu terketmesiyle, Antifa gibi sol marjinal grupların sakinleşmesi beklenirken, binlerce gösterici yeniden sokaklara indi.

Antifa amblemleri taşıyan yüzlerce kişi, ‘Biden’ı değil intikam istiyoruz’ ‘Defol Biden’ gibi pankartlarla Portland’daki Demokrat parti merkezine saldırdı.

Polis, yaklaşık 200 protestocunun camları kırdığını ve binaya anarşist semboller ve sloganlarla tahrip ettiğini söyledi.

Polisin açıklamasına göre, Antifa Portland’da protestolar düzenlemeyi planlayan en az dört gruptan biriydi. Polisler, şiddet için kullanılabileceklerine inandıkları pankartların yapıştırıldığı sopaları almaya çalıştı. Ancak, protestocular onlara çeşitli nesnelere fırlatmaya başlayınca başarısız oldu. Kolluk kuvvetleri protestoculardan gaz bombası kullanmak zorunda kaldı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin diğer bölgelerinde de gösteriler yapıldı. Columbus, Denver, Sacramento ve Seattle’da protestocular, polis karşıtı sloganlarla binaları tahrip ettiler ve ABD bayraklarını yaktılar.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Denver’da iki protestocu, bir ABD bayrağının yakılması sırasında silah ihlali nedeniyle tutuklandı. Göstericiler ayrıca hem Cumhuriyetçileri hem de Demokratları kınayan sloganlar attılar .

Sacramento’da, bazıları kalkan ve sopalı protestocular, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza aleyhine sloganlar atarak şehir içinde yürüdüler.

TRUMP ‘TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN EDELİM’ DEMİŞTİ

Eski Başkan Donald Trump, Antifa’yı terörist bir grup ilan etmek istedi. Cumhuriyetçi başkan, görevden ayrılmadan önce, Dışişleri Bakanı Pompeo’ya, ‘Antifa üyelerinin eylemlerinin değerlendirilmesini ve üyelerinin Amerika Birleşik Devletleri’ne girmesini durdurmasını” gerektiren bir yürütme emri verdi.

Trump, 25 Mayıs 2020’de beyaz bir polis memurunun elinde hayatını kaybeden Afrikalı Amerikalı George Floyd’un ölümünün ardından meydana gelen şiddetli protestolardan Antifa’yı sorumlu tuttu.

(star)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.