Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran Hürmüz Boğazı’nı tamamen trafiğe kapattıklarını duyurdu!.
CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tutuklandı!.
Trump’tan İran’a yeni tehdit: Büyük Dalga Yakında Geliyor..
Amerikan şerefsizliği yine devrede!.
Rusya 3. Dünya Savaşı’nın başlayacağını duyurdu!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail, ABD ve İran’a ateşkes çağrısı!.
Katar İsrail ve ABD tarafına geçerek İran’a karşı savaşa dahil oldu..
İran’dan gelebilecek göç dalgasına karşı tedbirler açıklandı..
Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 48 fırladı..
Netenyahu Almanya’da saklanıyor, karısı ve oğlu Miami’de!.
İran ABD ile müzakere masasına oturmayı reddedi!.
Kahpe İsrail 100 bin yedek askeri acil göreve çağırdı!.
İngiltere üslerini ABD’ye açma kararı aldı!.
Saldırılara misilleme yapan İran ABD üslerini vuruyor..
Trump İran’ın 9 donanma gemisini batırdıklarını açıkladı..
ABD Başkanı Trump Hamaney operasyonunun ayrıntılarını paylaştı..
Öldürülen Hamaney’in yerine geçen isim belli oldu..
İran Hamaney’in öldüğünü doğruladı..
İran Hamaney’in öldürülüp öldürülediğine net cevap veremedi..
ABD ile İsrail’in saldırılarında 200’ü aşkın İranlı hayatını kaybetti!.
İran’daki kahpe soylu muhalifler İsrail ve ABD’nin ülkelerine saldırmasını sevinç çığlıkları ile kutladı!.
İran’dan İsrail ile Orta Doğu’daki ABD üslerine saldırı!.
ABD İran’a savaş başlattıklarını resmen ilan etti..
CHP’li Tanju Özcan gözaltına alındı..
ABD İsrail ile birlikte İran’a saldırmaya başladı..
15 yaşından küçük çocuklara sosyal medya yasağı Meclis’te..
“Erdoğan’ın Diploması Yok” yalanlarını eski CHP’li vekil teker teker çürüttü!.
CHP’li Belediye Başkanından Murat Kurum’a anlamlı teşekkür..
Öcalan’dan “Şiddete Bağlı Siyaseti Kapatıyoruz” mesajı..
Pakistan ile Afganistan arasındaki çatışmalarda ölü sayısı 180’i aştı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ABD’deki Kongre baskınında şaşırtan detay…

ABD’deki Kongre baskınında şaşırtan detay…
13.02.2021
A+
A-

ABD eski Başkanı Donald Trump’a yönelik ikinci azil sürecinde Kongre binasındaki görüntüler incelendiğinde savcılarının bile gözden kaçırdığı bir çarpıcı ayrıntı ortaya çıktı. Eski Başkan Yardımcısı Mike Pence’in tahliye edildiği anlarda nükleer kodların bulunduğu çantanın ele geçirilme riski olduğuna dikkat çekildi.

ABD’de 6 Ocak’ta eski Başkan Donald Trump’ın destekçilerinin Kongre binasına saldırmasının ardından ABD eski Başkanı Donald Trump’a yönelik ikinci azil sürecinin başlatılmasıyla birlikte Senato’da görülmeye devam eden davada, kanıt olarak eski Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Kongre binasından tahliye edildiği anlara ilişkin görüntüler gösterilmişti.

ABD medyasına yer alan haberlerde, Temsilciler Meclisi savcılarının bile gözden kaçırdığı bir detaya yer verildi. O gün baskın sırasında nükleer kodların bulunduğu büyük siyah bir çanta olan ‘nükleer futbol topunu’ taşıyan bir hava kuvvetleri personelinin Pence’le birlikte olduğu belirtildi.

“Çantanın ellerine geçmesinin sonuçları ürpertici”

Nükleer saldırı başlatma emrini yerine getirmek için gerekli ekipmanı içeren ‘nükleer futbol topu’ çantasının bir yedeğinin her zaman başkan yardımcısının yanında olduğu ifade edilirken; yardımcının ‘nükleer futbol topu’ denen evrak çantasındaki kodların, başkan ölmedikçe veya görevini yerine getiremediği takdirde etkinleştirilemeyeceği belirtildi. Fakat yine de söz konusu çantanın baskını gerçekleştirenlerin eline geçmesinin sonuçlarının ‘ürpertici’ olduğu ve bunun gerçekleşmesi halinde ortaya çıkacak ciddi tehlikeye dikkat çekildi.

“Son derece tehlikeli”

ABD basınına konuşan Silah Kontrol Derneği’nde nükleer silah politikası uzmanı Kingston Reif, baskını gerçekleştirenlerin Pence’in ‘nükleer futbol topunu’ ele geçirmeleri durumunda nükleer saldırı başlatamayacaklarını, ancak bu durumun yine de son derece tehlikeli olduğunu dile getirdi.

Reif, önceden planlanmış nükleer saldırı seçeneklerini içeren ‘nükleer futbol topunun’ ele geçirilmesi halinde içeriğinin baskıncılar tarafından dünyayla paylaşılma riskine dikkat çekti.

Ne olmuştu?

ABD’nin başkenti Washington’da 6 Ocak 2021’de ABD eski Başkanı Donald Trump’ın destekçileri Kongre binasına girdi. Grubun zorla Kongre binasına girmesinin ardından birçok senatör, güvenlik güçleri tarafından binadan tahliye edildi. ABD medyası, eski Başkan Yardımcısı Mike Pence’in de tahliye edilenler arasında olduğunu ve saldırıyı gerçekleştiren grubun Pence’e ulaşmaya çalıştıklarını duyurmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.