Site Rengi

HABER ÖZETİ
Fransa BM’de Filistin’i resmen tanıdığını açıkladı..
Başına 10 milyon dolar ödül koydukları Şara’yı şimdi Beyaz Saray’da ağırlıyorlar!.
TELE 1’in alçak KJ’sine jet soruşturma!.
Gram altın 5 bin lirayı geçerek tarihi bir rekora imza attı!.
Bahçeli’nin Türkiye-Rusya-Çin ittifakı önerisine ilgili Erdoğan’dan ilk açıklama..
Filistin tanındıkça Netenyahu iti kuduruyor!.
İthal otolara yüzde 30 ek vergi!.
Trump’tan Biden’e ağır hakaretler: HER ZAMAN KÖTÜ BİR O*SPU ÇOCUĞU OLDU!.
ABD ürünlerine ek vergiler kaldırıldı..
Yenilgi sonrası Ali Koç’tan ilk açıklama..
Fenerbahçe’nin 7. başkanı Saadettin Saran oldu
İngiltere, Kanada ve Avustralya, Filistin devletini resmen tanıdı..
Ülkenin Milli Eğitim Bakanı kızını devlet okulu yerine özel okula gönderiyor!.
Eski Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan’ın hayaline bakın!.
Trump iti şimdi de Afganistan’ı tehdit etti!.
İngiltere bugün Filistin resmen tanıyacak..
Fenerbahçe’nin yeni başkanı bugün belli olacak..
Kılıçdaroğlu Özel’in kurultay davetine geri çevirdi!.
UEFA Kahpe İsrail’i maçlardan men etmek için oylamaya gidiyor!.
Peş peşe gelen istifalar ile ilgili AK Parti’den açıklama..
Kahpe İsrail’in Siloam yazıtı üzerinden uydurduğu hikâyenin gerçeği!.
ABD’de de çalışma vizesi ücreti bin dolardan 100 bin dolara çıktı!.
AK Parti’deki peş peşe istifaların perde arkası ortaya çıktı!.
AK Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Fenerbahçe’nin 21 milyar 526 milyon borcu olduğu açıklandı!.
Yeni bir banka kuruluyor.. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı..
Mahkemeden karar çıktı, Ekrem’in Cumhurbaşkanlığı hayali suya düştü!.
ABD’den Kahpe İsrail’e 6 milyar dolarlık silah ve mühimmat!.
Fransa 22 Eylül’de Filistin’i tanıyacağını açıkladı..
Mafya bozuntusu şerefsiz tam bir suç makinesi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ABD’deki “Stop Erdogan” ilanını veren FETÖ’cü it bu!.

ABD’deki “Stop Erdogan” ilanını veren FETÖ’cü it bu!.
09.03.2021
A+
A-

ABD’de Başkan Recep Tayyip Erdoğan üzerinden Türkiye’yi karalamayı hedefleyen reklamın arkasından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkili “Advocates of Silenced Turkey” adlı organizasyon çıktı!.

AA muhabiri, New York’taki ünlü Times Meydanı’nda Türkiye’ye yönelik karalama kampanyası yapan organizasyonun başkanı Murat Kaval’a ulaştı.

AA muhabirlerini karşısında bulunca panikleyen ve telefonla konuşan Kaval, “Türkiye düşmanlığı yapılan ilanı neden verdiniz, bu parayı nereden buldunuz?” sorularına karşı telefonuyla AA ekibinin görüntülerini almaya başladı.

Israrla muhabirin adını soran ve “Biz Anadolu Ajansı’yız” cevabının ardından zorla mikrofonu indirmeye çalışan Kaval, muhabirin “İlanı koymanızı FETÖ mü söyledi? Kaç para aldınız?” sorularına ise “Bizim FETÖ’yle işimiz yok” cevabını vererek terör örgütüyle irtibatı olmadığını ileri sürdü.

Kaval, muhabirin elebaşı Fetullah Gülen’le ilgili sorusuna yanıt verirken ise söze “Sayın Gülen” diye başladı.

Muhabirin, kurumun bütçesinin yıllık 63 bin dolar olduğunu belirterek bu kadar sınırlı bir bütçeyle nasıl 40 farklı şehirde ilan verebildiklerini sorması üzerine Kaval, alaylı bir tavırla “Çok basit, söyleyeceğim” diyerek muhabirini ismini öğrenme konusunda ısrarcı olmaya devam etti.

Muhabirin kurumda kaç kişi çalıştığını, neden internet sayfasında bu bilgilerin yer almadığını ve yasa dışı bir örgüt olup olmadıklarını sormasının üzerine ise Kaval, “Yakında görürsünüz, yakında görürsünüz.” dedi.

FBI ile tehdit etti

“İllegal örgüt müsünüz?” sorusuna önce cevap vermeyen Kaval, daha sonra dönerek “İllegal örgüt olsak ABD’de kalma imkanımız var mı, bunu çok iyi biliyorsunuz.” diye cevap verdi.

Kaval’ın konuşmasının ortasında “Gerekli bilgileri, sizi FBI’a vereceğiz.” şeklinde hemen AA muhabirini tehdit etmesi ise dikkat çekti.

Türkiye’yi karalamaya yönelik reklam tepki çekmişti

FETÖ mensuplarına ait bir grup tarafından Times Meydanı’na yakın 42. sokak ile 8. Cadde köşesindeki dijital ekrana Türkiye’yi karalamaya yönelik verilen reklam, Türk Amerikan toplumunun şiddetli tepkisine neden olmuştu.

Türk toplumu üyeleri, ilanı yayımlayan Outfront Media reklam şirketini telefon ve e-posta ile arayarak protestolarını ifade etmesi üzerine reklam kaldırılmıştı.

Reklam üzerine New York kentinde, FETÖ’nün karanlık yüzünü ve dünya için oluşturduğu tehdidi anlatan dijital ekranlı kamyonet dolaştırılmıştı.

Times Meydanı, Penn Tren istasyonu ve Port Authority otobüs terminali gibi New York’un işlek alanlarında dolaşan kamyonetle FETÖ’nün karanlık yüzü Amerikalılara gösterilmişti.

Kamyonetteki dijital ekranda, “Radikal, Yahudi düşmanı kült lideri Gülen Pensilvanya’da yaşıyor. Gülen’i durdurun.” ifadesinin yer aldığı görülmüştü.

Reklam Türkiye’de de tepkiyle karşılanmış, birçok ilde reklam panosunda yer alan “Stop Erdoğan” ifadesine cevaben LED ekranlara “Love Erdoğan” görselleri yansıtılmıştı..

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.