Site Rengi

HABER ÖZETİ
Rusya AB’yi açıkça uyardı: Vururuz!.
Netenyahu Filistinliler için tasarlanan idam yasasını onayladı!.
Yalı Sapkını!.
Kılıçlı teğmenler hakkında mahkeme son sözü söyledi!.
3,2 milyarlık GSS prim borçlarını siliniyor..
Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Kim var kim yok mantar gibi toplanıyor!.
Ünlülerin torbacısı itirafçı olup herkesi gammazladı!.
Trump’an Venezule’ya açık tehdit: Petrol Haklarımızı Geri Vereceksiniz!.
Rusya’nın korkusuyla Almanlar savunmaya 50 milyar euro ayırdı!.
Ela Rümeysa Cebeci uyuşturucudan tutuklandı!.
Adliye vurguncusu Erdal Timurtaş hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
235 emniyet müdürü emekliliğe sevk edildi..
90 lirayı geçen gümüş sessiz sedasız rekor kırıyor..
ABD Başkanı Trump Venezuela için abluka emri verdi..
Ankara’da sigortalı fuhuş rezaleti!.
PKK-SDG için son 15 gün!. 80 bin kişilik ordu emir bekliyor!.
Gram altın 6 bin lirayı test etti..
İşte vergi borçlarını ödemeyen yüzsüzler listesi!.
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddialar yenilir yutulur cinsten değil!.
AK Parti’den 3 aşamalı Terörsüz Türkiye raporu..
Jeff Bezos da MASAK’a takıldı!.
Gain Medya’ya operasyon: Kayyum atandı..
Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu testi pozitif çıktı!.
Ekrem İmaoğlu ile Enver Aysever cezaevinde birbirlerine girdi!.
İhraç edilen CHP’li delegeden skandal Gülşah Durbay paylaşımı!.
Trump’a Çin şok uyarı: ÇİN İLE SAVAŞA GİRERSEK KAYBEDERİZ!.
CHP’li Başkan Gülşah Durbay hayatını kaybetti!.
Suriyelilerin dönüşünü hızlandıracak 3 aşamalı plan başladı!.
Kaçarak yurt dışına giden doktorlar tıpış tıpış geri dönmeye başladı!.
Türk baba ve oğlu Monaco prensesinin oğlunu tekme tokat dövdü..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ABD’den hukuksuz infaz! 13 yıldır Guantanamo’da işkence görüyor!.

ABD’den hukuksuz infaz! 13 yıldır Guantanamo’da işkence görüyor!.
19.10.2020
A+
A-

13 yıldır Guantanamo’da tutulan Esedullah Harun Gül’ün annesi oğlunun serbest bırakılacağı günü bekliyor.

Seher Bibi, oğlu Esedullah 2006 yılında ABD güçlerince alıkonulduğu günden bu yana büyük bir ümitle oğlunun serbest bırakılmasını bekliyor.

“Oğlumun hala Guantanamo’da tutulmasına artık kimse aldırmıyor. Diğer mahkumların hepsi bırakıldı ama oğlum hala orada mahzun şekilde bekliyor. Artık sabrım kalmadı. Aklımı yitireceğim.”

Oğlunun, dünyanın en kötü cezaevleri arasında yer alan Guantanamo’dan serbest bırakılmasını bekleyen yaşlı Afgan kadının ifadeleri, Esedullah’ı bir kez daha gündeme getirdi.

Esedullah Harun Gül kimdir?

2007 yılında Afganistan’ın doğusunda bir gece baskınında alıkonulan, El Kaide ve Hizbi İslami ile bağlantılı olduğu iddia edilen ancak 2007 yılından beri resmi bir suçlama yahut yargılama olmaksızın mahkum olarak tutulan Esedullah, ABD’nin insan hakları ihlallerinin en bariz örnekleri arasında.

Mepanews’in haberine göre Guantanamo’nun Afgan mahkumu, işkenceler ve kötü muamele ile anılan cezaevinde, hukuksuz şekilde, hiçbir suçlama ile karşı karşıya kalmadan tutulan Müslüman mahkumlardan biri.

Açlık grevinde

Kendisine yönelik kötü muameleyi protesto etmek, hakkında herhangi bir suçlama olmadan Guantanamo’da tutulmasına karşı çıkmak ve serbest bırakılmak amacıyla Harun Gül, Temmuz ayında açlık grevine girdi.

Afganistan’da yaşayan ailesi, Esedullah’ın hayatından endişe ettiklerini, sivil toplum kuruşlarının bir an önce serbest kalması için harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

Esedullah’ın kısa sürede 9 kilo kaybettiği belirtiliyor

Halihazırda Guantanamo’da iki Afgan vatandaşı bulunuyor.

Guantanamo’da mahkumlar daha önce de birçok kere işkence ve kötü muamelelere karşı açlık grevine gitmiş, ABD mahkumları zorla besleme yoluyla grevi sona erdirmişti.

Guantanamo Cezaevi, 21’inci yüzyılda en büyük insan hakları ihlallerinin yaşandığı merkezlerin arasında yer alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.