Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
Hangi ülke de kaç saat oruç tutulacak…
İran ABD ile müzakerelerde anlaştığını duyurdu..
İ*beniliği yayıp özendirene hapis cezası geliyor..
İçişleri Bakanı Çiftçi, 1 milyon 236 bin Suriyelinin geri döndüğünü açıkladı..
Devlet Bahçeli’den CHP’ye: İstanbul’da tezgahınız bozuldu öfkeniz buna mı..
AK Parti’den erken seçim açıklaması..
Katar’daki askeri darbeye Türkiye engel olmuş..
Yıldız Tilbe Gazze’de 100 bin kişiye iftar verecek..
CHP’li Başkan Lâl Denizli uyuşturucu kapsamında ifadeye çağrıldı..
İmamoğlu’nun sahte diploma davası yaza ertelendi..
Kıbrıslı deyyusun laiklik üzerinden yaptığı alçak propaganda..
PKK’nın alçak işbirliklerinin itirafları dökülmeye başladı..
İran anlaşmaya varmazsa İsrail’in saldırılarına destek olacak..
DEM Parti heyeti yarın İmralı’ya gidiyor..
Özgür Özel çevrecilik nutukları atarken CHP’li Başkan zeytin ağacı katliamı yaptı!.
3 polisimizi şehit eden DEAŞ’lılar 2 ay önce terör örgütü üyeliğinden beraat etmişler!.
Suriye’den çekilen ABD’nin üs sayısı 8’den 2’ye düştü..
Sarı sayfa üzerinden sahte ilan ve fiyat şişirme dönemi sona eriyor..
Nefes kesen karşılaşmanın galibi Fenerbahçe oldu..
NATO’da PKK-SDG’yi sattı..
İBB davası canlı yayınlanacak mı..
Ev hanımlarına emeklilik teklifi TBMM’ye sunuldu..
Sosyal medyada asıp kesen troll çetesi devri kapanıyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ABD’den Ukrayna’ya yeni askeri yardım paketi..

ABD’den Ukrayna’ya yeni askeri yardım paketi..
09.09.2022
A+
A-

ABD Başkanı Joe Biden, ordunun envanterinden Ukrayna’ya 675 milyon dolarlık askeri ekipman yardımı yapacağını Kongreye bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Kiev’de Ukrayna’ya 675 milyon doları askeri yardım olmak üzere 2,8 milyar dolarlık yardım yapacaklarını açıklamasının ardından, Biden, söz konusu 675 milyon dolarlık askeri yardım için Kongreye tebligat gönderdi.

Biden, tebligatta şu ifadeleri kullandı:

“1961 Dış Yardım Yasasının (FAA) 621. bölümü de dahil olmak üzere, Amerika Birleşik Devletleri Anayasası ve yasaları tarafından başkan olarak bana verilen yetkiye dayanarak, FAA yasasının 506 (a) maddesi uyarınca Ukrayna’ya sağlanmak üzere Savunma Bakanlığının savunma malzemeleri, askeri eğitim ve öğretim hizmetlerinden 675 milyon dolarlık bir yardımı yönlendirmek üzere yetkiyi Dışişleri Bakanına devrediyorum.”

Biden’ın açıklamasına eş zamanlı olarak ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) da 675 milyon dolarlık yardımın detaylarını paylaştı.

Pentagon, açıklamasında, pakette, “Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemleri (HIMARS) için ek mühimmat; dört adet 105 mm obüs ve 36 bin 105 mm top mermisi; ek Yüksek Hızlı Anti-radyasyon füzeleri (HARM); 100 Zırhlı Yüksek Performanslı Çok Amaçlı Tekerlekli Araç (HMMWV); 1,5 milyon mermi hafif silah mühimmatı; 5 binden fazla zırh delici mühimmat; 1000 adet 155 mm’lik Uzaktan Zırh Delici Mayın (RAAM) Sistemleri; ek bomba atarlar ve küçük silahlar; 50 zırhlı tıbbi tedavi aracı; gece görüş cihazları ve diğer saha ekipmanları” olduğu belirtildi.

Ek olarak, Dışişleri Bakanlığının Kongreye, Dış Askeri Finansman için uzun vadeli yatırımlara 2 milyar dolar ayırma niyetini bildirdiği kaydedilen açıklamada, bu 2 milyar doların 1 milyarının Ukrayna’nın güvenliğini desteklemek için, diğer bir milyar doların ise 18 Ukrayna komşusu için destek olduğuna işaret edildi.

Biden göreve geldiği 20 Ocak 2021’den bu yana Ukrayna’ya yaklaşık 15,2 milyar dolarlık güvenlik yardımı sağladı.

Bu miktarın 14,5 milyar doları 24 Şubat 2022’de başlayan Rusya-Ukrayna savaşından bu yana yapıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.