Site Rengi

HABER ÖZETİ
Yeni İçişleri Bakanı kim olacak…
Bahis skandalında 2 kulüp başkanı hakkında gözaltı kararı..
Süresiz Nafaka savsatası nihayet son buluyor!.
Kahpe İsrail yine ateşkes ihlali yapıp Lübnan’ı bombaladı!.
New York Times’tan Türkiye analizi: Erdoğan vazgeçilmez bir aktör..
Yeni zam ile beraber motorin 60 liraya dayandı!.
Hakkında soruşturma açılınca anında kıvırdı!.
Üst üste kazık gibi zamlar kesmedi şimdi de sayaç kilit parası çıkardılar!.
Özgür Özel’in “Kaçtı” palavrasına Aziz İhsan Aktaş’tan “Konum Atayım mı” cevabı!.
CHP Lideri Özel’e Cumhurbaşkanına Hakaretten jet soruşturma!.
Trump’tan sonra Putin’de nükleer silah çalışması talimatı verdi!.
Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi!.
200 sanığın yargılanacağı Aziz İhsan Aktaş iddianamesi kabul edildi..
Adalet Bakanı Tunç’tan flaş Selahattin Demirtaş açıklaması!.
Davutoğlu ile Özdağ arasında faşist tartışması yeniden alevlendi!.
Mahkeme kayyumun CHP İstanbul İl Başkanlığı’na devam kararı verdi..
Trump’un tehditlerine rağmen Müslüman Başkan kazandı!.
1.8 milyon Hacı adayı için bugün kura çekiliyor..
ABD’de hava sahası krizi!.
İmamoğlu’nun babasına ve oğluna yurt dışı çıkış yasağı..
Venezuela’nın yeraltı kaynaklarına çökmeye kalkan ABD Çin’e tosladı!.
Bahçeli’nin gördüğü lüzum üzerine Demirtaş tahliye ediliyor!.
Selahattin Demirtaş’tan Devlet Bahçeli’ye teşekkür mektubu..
Motosikletler için koruyucu ekipman zorunluluğu getirildi..
CHP’nin şaibeli kurultay davası yine ertelendi..
Bahçeli kurmaylarını İmralı’ya gönderiyor..
MHP Lideri Bahçeli’den Adalet Bakanlığı’na Selahattin Demirtaş talimatı!.
Deprem yardımlarına çöken AK Partili vekile Merkez Bankası’ndan kıyak ihale!.
Trump Veneuzela’nın yeraltı kaynaklarının peşinde!.
Ekrem’in sahte diplomasının detayları belli oldu…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Abdüllatif Şener’e Merve Kavakçı ayarı! “O da kadın değil miydi?.”

Abdüllatif Şener’e Merve Kavakçı ayarı! “O da kadın değil miydi?.”
26.06.2020
A+
A-

CHP sığıntısı Abdüllatif Şener, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in milletvekili olarak mecliste bulunmasını CHP’ye borçlu olduğunu iddia ederek akılalmaz bir paylaşımda bulundu. Şener’in bu çıkışı akıllara 28 Şubat sürecinde mecliste uğradığı zulümle bir sembol olarak hafızalara kazınan dönemin Merve Kavakçı’yı getirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, geçtiğimiz gün mecliste kadın haklarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Zengin, “Bu ülkede AK Parti gelene kadar kadın kelimesinin adı yoktu Türkiye’de. Partimizin daha evvel yaptığı kadın kongresinde şunu söylemiştim. Eğer Türkçe’de kelimelerin dişisi, erili olsaydı bir kadın kelimesi olurdu. AK Parti’yi inşa eden kadınlardır. O yüzden ben, kadın, erkek arkadaşlarımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız biz yaptığımız çalışmalarda kadınların hayatını kolaylaştırmak için gayret ediyoruz.

Sosyal güvenlikten, sağlık hizmetine aile politikalarımızda önce kadın vardır. Türkiye’de cinayetler gibi problemler var mıdır? Vardır… Bunu da çözmek için uğraşıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konuda kanunların daha işler haline gelmesi için gayet sarf ediyoruz. Şu Meclis’te ortaklaşacağımız bir konu varsa kadın meselesidir. Siz kadınları bizden daha çok mu tutuyorsunuz? HDP kadınları bizden daha fazla savunacak en son partidir.” ifadelerini kullandı.

Zengin bu konuşması sonrası sosyal medyada 28 Şubat zihniyetinin artıkları tarafından hedef haline geldi. Başörtüsü düşmanları Zengin’e karşı sosyal medyada bir linç kampanaysı başlattı.

Öte yandan konuya ilişkin bir açıklamada CHP sığıntısı Konya Milletvekili Abdüllatif Şener’den geldi.

Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Şener akla ziyan sözler sarfederek Özlem Zengin’in milletvekili olarak mecliste bulunmasını CHP’ye borçlu olduğunu söyledi. Milletin aklıyla adeta alay eden ve 28 Şubat sürecinde yaşananları unutan Şener, “Özlem Hanım iyi bir vekildir. Ama vekilliğini AKP’ye değil CHP’ye borçludur. Kadınlara seçilme hakkını 1934’de CHP verdi. Başörtülü kadınlarda erkeklerle beraber eğitim alma, çalışma ve vekil olma talebi olmasaydı Meclis’te olamazdı. Bu zihniyet değişimini de CHP’ye borçludurlar.” ifadelerini kullandı.

Merve Kavakçı da kadın değil miydi?

Şener’in bu açıklaması 28 Şubat sürecinde yaşanan utanç dolu günleri ve Merve Kavakçı olayını akıllara getirdi. 28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle TBMM’den dışarı çıkarılan ve vekilliği düşürülen Merve Kavakçı olayını hatırlamayan Şener, kadınların mecliste bulunmasının CHP zihniyeti sayesinde olduğunu ifade etti. Şener’in bu sözleri, ‘Merve Kavakçı da kadın değil miydi?’ sorusunu akıllara getirdi.

(yeni akit)

YORUMLAR

  1. Edeb YaHu dedi ki:

    Merve Kavakçı ve Nazlı Ilıcak Fetö’nun partinin içine soktuğu iki turuva atıydı. Görevlerini başarıyla yerine getirip partinin kapatılmasını sağladılar.