Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP arka fonlarda kullandığı Atatürk fotoğraflarını kaldırmaya başladı!.
Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonunda son durum!.
Silah bırakan PKK’dan ilk pazarlık şartı: ÖCALAN SERBEST KALACAK!.
15 Temmuz şehitleri için 90 bin Camii de Selâlar okunuyor..
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
Toprak Razgatlıoğlu rakiplerini resmen maymuna çevirdi!.
Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor..
PKK kamplarını ne zaman boşaltacak…
Alçak karikatür nedeni ile Leman’ın yazı işleri müdürü tutuklandı!.
Trump Avrupa Birliği’ne yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı!.
Ahmet Türk’ten kayyum sorusuna bomba cevap!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP ve DEM Parti Olarak Beraber Yürümeye Karar Verdik..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin de Terörün Bitmemesinde Hataları Oldu!.
Diyarbakır Anneleri’nden Terörsüz Türkiye için tam destek..
ABD’li Biyükelçiden silah bırakan PKK için flaş sözler!.
Erdoğan’ın tarihi konuşmasına saatler kaldı..
Pervin Buldan’dan silah bırakma süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Menzil Tarikati’ndeki miras kavgası büyümeye devam ediyor!.
Yiğit Bulut hayatını kaybetti!.
PKK’nın silah bırakacağı tarihi gün geldi..
Bitcoin’den 112 bin dolarlık yeni rekor…
Şile Belediyesi’ndeki 300 milyonluk rüşvet operasyonunun perde arkası!.
MSB’den şehit olan askerlerle ilgili açıklama…
Silah bırakan PKK’lılar ne olacak…
6 ay içerisinde alınmayan araçlar devlet tarafından satışa çıkarılacak!.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun görevden alındı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Ahmet Davutoğlu, Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti!.

Ahmet Davutoğlu, Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti!.
11.11.2022
A+
A-
Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu , İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından kırmızı halı ve zabıta tören mangası eşliğinde karşılandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ertelenen duruşması bugün görüldü.

Davada savcı, mütalaasını tekrarladı ve İmamoğlu hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talep etti ve dava, 14 Aralık’a ertelendi.

Öte yandan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile İBB Ekrem İmamoğlu, bir görüşme gerçekleştirdi.

Kırmızı halının üzerinde yürüdüler

İki isim; serilen kırmızı halının üzerinde yürüyerek İBB binasına giriş yaptı ve bugün Fatih Saraçhane’deki İBB binasında saat 11.00’de görüştü.

Tören mangası ile karşılanan Davutoğlu’nun, İmamoğlu ile görüşmesi 40 dakika sürdü.

Görüntüler sosyal medyada gündem olurken abartılı karşılama töreni, eleştirilere neden oldu.

Ahmet Davutoğlu, Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti  #1

“Demokrasimizin ve hukukumuzun itibarı açısından…”

Görüşmenin ardından şeref defterine yazan Davutoğlu, kameraların karşısında İmamoğlu’nun hakkında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiası ile açılan davaya ilişkin konuştu.

DHA’nın haberine göre Davutoğlu, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“İadeiziyaret borcumuzu çok tarihi, önemli bir günde, tarihi derken olumlu anlamda değil, ülkemizin itibarı açısından çok ciddi demokrasimizin ve hukukumuzun itibarı açısından ciddi bir riskin, yanlışın olma ihtimalinin olduğu bir günde ziyaret etmeyi özellikle tercih ettim. Bu bizim İstanbulumuza, demokrasimize, hukukumuza saygının bir gereğidir.

“2019 seçimlerinin tekrar edilmesi, son derece yanlış olmuştur”

Siyasi mücadele içinde farklı görüşler, bazen sert tartışmalar da olur. Olmaması gereken bir şey varsa o da siyasetin hukukun, siyasete alet edilerek farklı düşünenlerin cezalandırılması üzerinden siyasi bir dizayn etme çabasıdır.

Bunun yaşanmaması gerekir. Ben de ifade ediyorum. 2019 seçimlerinin tekrar edilmesi, son derece yanlış olmuştur. Demokrasimize, hukukumuza, ülkemize bir itibar kazandırmamıştır.

“Hukukun siyasallaşmasına izin vermemeliyiz”

Hangi görüşte ve hangi partide olursa olsun, hepimizin nihai olarak güvenmesi gereken yargıdır, hukuktur. Hukuku siyasetin dışında, bütün siyasetçilerin de saygı duyduğu nihai merci olarak görmek durumundayız.

Asla hukukun siyasallaşmasına izin vermemeliyiz. Yargıya güvenin yüzde 80-90 olması bile kabul edilemez. Bir ülke gerçekten hukuk devleti olacaksa yargıya güvenin yüzde 100 tam bir mutabakatla olması lazım. Davada yargının, demokrasinin ve ülkemizin irtibatını sarsacak bir karar çıkmaz.

Bir görüş beyanında ibaret olan bir yargı sürecinin başlaması hatadır. Gündemde tutulması hatadır. Bütün kararlara saygımız tabii ki olur ama bir görüş beyanından ibaret olan yargı sürecinin başlaması zaten hatadır. Bu şekilde sürdürülmesi hatadır.

Sık sık istişare ediyoruz, Kanal İstanbul da dahil olmak üzere. Bundan sonra da her zaman İstanbulumuzun emrindeyiz. Bu hukuki süreçte de desteğimizin demokrasiden ve hukuk yanından olduğunu ifade ediyoruz.”

“Cumhurbaşkanı adayımız seçim süreci başladığında ilan edilecek”

Davutoğlu, 6’lı masanın aday açıklamamasıyla ilgili sorulan soruya da şu şekilde cevap verdi:

“Adayın açıklanmaması sanki verilen söz yerine getirilmemiş gibi bir edayla soruluyor. Başladığımız an şunu söyledik, Cumhurbaşkanı adayımız seçim süreci başladığında ilan edilecek. Bütün liderler buna sadık kaldılar. Şu ayda beyan edeceğiz demedik.

Sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıklaması onları bağlar. Ben bu sistemi başkanlık sistemi olarak görmüyorum ama çarpık bir başkanlık sistemi de olsa böyle bir aday açıklamasını aylar öncesinde açıklanmasıyla ilgili bir kural yok.

“Ne yapacağımızı ve nasıl yöneteceğimizi bütün detaylarıyla açıklayacağız”

Kim sorusu, 5N ile birlikte cevaplandırılacak ve önce ne olacağı, nasıl olacağını cevaplamakla geçer. 14 Kasım’da Babacan ev sahipliğinde yapacağımız toplantıda da, nasıl yöneteceğimizi, geçiş sürecinin mekanizmasını tespit edeceğiz.

Ortak politikalarımızın ne olacağını da muhtemeldir ki aralık ayı içinde tamamlamış olacağız. Ne yapacağımızı ve nasıl yöneteceğimizi bütün detaylarıyla açıklayacağız, ondan sonra soru kim sorusuna gelecek.

Ahmet Davutoğlu, Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti  #3

“6 liderin mutabakatıyla bir isim üzerinde uzlaşıya varacağımıza inanıyorum”

İçeriden 6 lider arasından veya dışarıdan yeni aday Cumhurbaşkanı makamını Sayın Erdoğan’ın kullandığı gibi kullanmayacak. Tek adam yönetimiyle olmayacak. 6 liderin mutabakatıyla bir isim üzerinde uzlaşıya varacağımıza inanıyorum.

Merak etmeyin, Türkiye sahipsiz değil. Bugün bir hukuk mücadelesi yürütülüyor. Şu anda bu mücadeleyi doğru yürütmek önemli. Onun için buradayım. Hukukun siyasallaşması karşısında omuz omuza vermek bir isim tespit etmek kadar önemlidir.

Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapılacak. Eski mantıkla yönetecek birisi olmayacak. Geçiş sürecinin nasıl işleyeceğini konusunda görüşlerimiz büyük ölçüde ortak görüşlerimiz var. Ondan sonra aday tespit edilecek. Meclis aritmetiğinde 400 milletvekiline ulaşmışsak 6’lı masa olarak hemen geçeriz.

Türkiye’nin belirsizliğe ve vakit kaybına tahammülü yok. 400 milletvekiliniz varsa anayasa değişikliği yaparsınız ve parlamenter sisteme geçersiniz ve sistem yerine oturur. Geçiş sürecinin ne kadar süreceğine millet karar verecek.”

Ahmet Davutoğlu, Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti  #4

“Yaşadığımız olumsuzluklardan sonra 2023’ün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, “Türkiye’mizin yargı sürecinde belki de önemli bir günde hem şahsını hem İstanbul Büyükşehir Belediyemizi hem de 16 milyon İstanbulluyu ilgilendiren bir günde ve zamanda bizi ziyareti çok anlamlı ve değerlidir. Asla unutulmayacaktır.

Bu siyasal süreçteki 6’lı masanın ülkemiz adına yargı sürecinde yaşadığımız olumsuzluklardan sonra 2023’ün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor. O masada bulunan siyasi partilerimizin liderlerine yürekten başarılar diliyoruz. Bütün çabamızla yanlarında olduğumuzu ve ülkemiz adına çok güzel bir yıl olmasını diliyorum.” dedi.

Ahmet Davutoğlu, Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti  #5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.