Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran İsrail’in Demir Kubbe’sini deldi, ülke yangın yerine döndü!.
İran Hürmüz Boğazı’nı tamamen trafiğe kapattıklarını duyurdu!.
CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tutuklandı!.
Trump’tan İran’a yeni tehdit: Büyük Dalga Yakında Geliyor..
Amerikan şerefsizliği yine devrede!.
Rusya 3. Dünya Savaşı’nın başlayacağını duyurdu!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail, ABD ve İran’a ateşkes çağrısı!.
Katar İsrail ve ABD tarafına geçerek İran’a karşı savaşa dahil oldu..
İran’dan gelebilecek göç dalgasına karşı tedbirler açıklandı..
Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 48 fırladı..
Netenyahu Almanya’da saklanıyor, karısı ve oğlu Miami’de!.
İran ABD ile müzakere masasına oturmayı reddedi!.
Kahpe İsrail 100 bin yedek askeri acil göreve çağırdı!.
İngiltere üslerini ABD’ye açma kararı aldı!.
Saldırılara misilleme yapan İran ABD üslerini vuruyor..
Trump İran’ın 9 donanma gemisini batırdıklarını açıkladı..
ABD Başkanı Trump Hamaney operasyonunun ayrıntılarını paylaştı..
Öldürülen Hamaney’in yerine geçen isim belli oldu..
İran Hamaney’in öldüğünü doğruladı..
İran Hamaney’in öldürülüp öldürülediğine net cevap veremedi..
ABD ile İsrail’in saldırılarında 200’ü aşkın İranlı hayatını kaybetti!.
İran’daki kahpe soylu muhalifler İsrail ve ABD’nin ülkelerine saldırmasını sevinç çığlıkları ile kutladı!.
İran’dan İsrail ile Orta Doğu’daki ABD üslerine saldırı!.
ABD İran’a savaş başlattıklarını resmen ilan etti..
CHP’li Tanju Özcan gözaltına alındı..
ABD İsrail ile birlikte İran’a saldırmaya başladı..
15 yaşından küçük çocuklara sosyal medya yasağı Meclis’te..
“Erdoğan’ın Diploması Yok” yalanlarını eski CHP’li vekil teker teker çürüttü!.
CHP’li Belediye Başkanından Murat Kurum’a anlamlı teşekkür..
Öcalan’dan “Şiddete Bağlı Siyaseti Kapatıyoruz” mesajı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Ahmet Davutoğlu’ndan, HDP’li belediyelere destek! Kayyım atamaları haksızlıkmış!.

Ahmet Davutoğlu’ndan, HDP’li belediyelere destek! Kayyım atamaları haksızlıkmış!.
02.10.2020
A+
A-

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin 1. Olağan Kongresi’nde yaptığı açıklamada şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak ifadelere yer verdi. Kobani olaylarının baş sorumlusu HDP’ye yapılan operasyonları ‘haksızlık’ olarak yorumladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin belediyelerine yapılan kayyım atamalarını eleştirdi.

AK Parti’den ayrılarak Gelecek Partisi’ni kuran Ahmet Davutoğlu şimdi de HDP avukatlığına soyundu. Terör örgütü PKK’ya yaptığı yardımları tespit edilen HDP’li belediyelere yapılan kayyımların ‘haksız’ bir durum olduğunu savundu.

Kayyımları ‘keyfiyet’ olarak yorumladı

HDP’den PKK’ya giden maddi yardımlar Mehmetçiğimize mermi olarak dönerken, Davutoğlu, kayyım atamalarını ‘keyfiyet’ olarak yorumladı. Davutoğlu, HDP’li belediyeleri kast ederek, “Hadi biri suçlu, ikisi suçlu, hepsi mi suçlu bunların?” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da eleştirmekten geri kalmayan Davutoğlu, “Kendisi belediye başkanlığından gelip ülkedeki belediye başkanlarına bu kadar düşman olmanın izah edilir tarafı yok. Kısaca diyorlar ki benim kafama uyanları seçebilirsin. Uymayanı seçersen görevden alırım.” açıklamasında bulundu.

28 Şubat’ta Müslümanlara yapılan eziyetleri çok çabuk unutan Davutoğlu söylemlerini daha ileri boyuta da taşıyarak, “Bugün ülkemizde tıpkı 28 Şubat yıllarında olduğu gibi iktidarın hoşuna gitmeyecek şeyler söyleyenlerin başına neler geleceği belli değildir. İfade hürriyeti fiilen ortadan kalkmıştır” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi-HDP yakınlaşması

Operasyonların durdurulduğu çözüm sürecinde HDP’li belediyelerin göz yummasıyla yollara döşenen bombalar, belediyeden PKK’ya aktarılan paralar açık beyan ortadayken, yapılan kayyım atamalarını ‘keyfiyet’ olarak değerlendiren Ahmet Davutoğlu’nun bu söylemleri CHP’yi hatırlattı.

AK Parti’den ayrıldıktan sonra kendisini birilerinin yanına konumlandırmak isteyen Davutoğlu’nun, HDP’ye yönelik  yaptığı savunma iki parti arasında yakınlaşmanın sinyallerini de vermiş oldu.

Öte yandan Davutoğlu, bir siyasi kurum gibi davranan Türk Tabipler Birliği’ni de savunmuştu.

(yeni akit)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.