Site Rengi

HABER ÖZETİ
İBB’deki para kuleleri skandalları ile ilgili flaş itiraflar!.
Trump müzakere açıklamaları yaptıkça brent petrol düşüyor..
İran-İsrail arasında 1 aylık ateşkes ve 15 maddelik yol haritası iddiası..
İran, Hürmüz Boğazı’nın sadece kendileri ile savaşmayan ülkelere açık olduğunu söyledi..
Kuduz köpek gibi sağa sola saldıran Trump anketlerde çakıldı!.
İran füzelerle Tel Aviv’i vurmaya devam ediyor!.
Bakan Gürlek’in tapu kayıtlarını sorgulatan “CHP’li Ayşegül” bakın kimmiş!.
Emine Ülker Tarhan tabela partisini kapatıp CHP’ye geri döndü..
İsrail semalarında özlediğimiz görüntüler..
Trump’tan canlı yayında şok suçlama!. Savaş suçunu savunma bakanının üzerine attı!.
Hürmüz’e alternatif olarak Yenbu Liman’ı devreye alındı..
Gelen son zamlarla akaryakıt 80 liraya dayandı..
Ünlü yapımcı Erol Köse’nin intihar ettiği ortaya çıktı!.
Trump savaşa 5 gün ara verdiğini duyurdu piyasalar alt üst oldu..
Ünlü yapımcı Erol Köse hayatını kaybetti..
Kılıç Çatma davasında flaş karar.. Komutanlar görevine iade edildi..
İran Basra Körfezi’ni mayın tarlasına çevirecek!.
Mossad Trump’ı aptalımı fena keklemiş!.
İsrail’in demir kubbesini delik deşik eden casusluk!.
Trump savaşı fırsata çevirip kendi şirketlerine milyar dolarlar kazandırdı..
İran uyardı!. Sularınızı depolayın, telefonlarınızı şarj edin!.
Trump yine içi boş tehditler savurmaya devam etti!.
1’i asker 2’si mühendis 3 şehidimiz var!.
İran Hürmüz Boğazı’dan geçiş için gemi başı 2 milyon dolar tarifesi koydu..
Katar’da TSK’ya ait helikopter düştü..
İran dün gece İsrail’i perişan etti!. 200’den fazla ölü ve yaralı var!.
Arapların savaş zararı günlük 2 milyar dolar..
İran savaşı bitirmek için şartlarını açıkladı..
İran İsrail’in nükleer tesislerine füze yağdırıyorlar..
ABD İran’ın nükleer tesisini vurdu!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

AK PARTİ VE MHP AF PAKETİNİ GÖRÜŞÜYOR! 93 BİN KİŞİYE TAHLİYE UMUDU!..

AK PARTİ VE MHP AF PAKETİNİ GÖRÜŞÜYOR! 93 BİN KİŞİYE TAHLİYE UMUDU!..
03.11.2019
A+
A-

AK Parti’li kurmayların Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası son taslak MHP’ye sunuldu. Buna göre; suçlarda belli oranda indirime gidilecek. Bu kapsamda cezaevlerinden ilk etapta 93 bin kişinin tahliye edilmesi planlanıyor.

MHP’nin gündeme getirdiği ‘af’ konusunda çalışmalara hız verildi. Hazırlanan paketinde çalışmalar son şeklini almaya yaklaşmışken kulislerden yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Ceza infaz sisteminde indirim öngören son taslak paket, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından MHP’li yöneticilere iletildi. İletilen pakette 93 bin kişinin salıverilmesi planlanıyor.

AF PAKETİNDE SONA DOĞRU

AK Parti’nin hukukçu kurmayları ile Adalet Bakanlığının hazırladığı öneride, terör, cinsel suçlar, uyuşturucu ve mükerrer suçlar indirim kapsamı dışında tutuldu. MHP’nin daha önce hazırladığı kanun teklifinde ise, torbacı olarak bilinen uyuşturucu satıcılarına verilen cezalarda da indirim talep ediliyordu.

AK Parti’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı toplantıdan sonra ceza infaz sisteminde indirim öngören son taslak paket, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından MHP’li yöneticilere iletildi. Edinilen bilgilere göre, bu görüşmede, MHP’li yöneticiler, daha önce TBMM’ye sundukları ve terör, cinsel suçlar ile Atatürk aleyhine işlenen suçlar hariç olmak üzere tüm cezalarda 5 yıl indirime gidilmesini yeniden gündeme getirdi.

CEZAEVİNDE KAÇ KİŞİ VAR ?

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre; AK Parti ise, mahkemelerce verilen hapis cezasının yarısının infaz edilmesini öneriyor. Mevcut düzenlemede, örneğin 10 yıllık hapis cezasının 6 yıl 6 ayı cezaevinde geçirilirken, AK Parti’nin önerisinde bu süre 5 yıla indirilerek, kalan süre için şartla salıverme hükümleri uygulanması öngörülüyor. MHP, AK Parti’nin bu önerisine sıcak bakıyor, ancak basit uyuşturucu suçlarına verilen cezaların da kapsama alınmasını talep ediyor. MHP’li yöneticiler, kendi önerileri ile ilk etapta 93 bin, zaman içinde 36 bin mahkûmun daha tahliye edilebileceğini dile getiriyor. AK Parti’nin teklifiyle ise yaklaşık 30 bin mahkûmun çıkabileceğini ifade eden MHP’li yöneticiler “Bu da cezaevlerini rahatlatmayacak. Cezaevinde şu anda 290 bine yakın insan var. Adli hatalarla girenler var, cezaevi şartları ıslah etme kabiliyetinden biraz uzaklaştı. Bunun düzeltilmesi lazım.” dedi.

GÜL, ERDOĞAN’LA GÖRÜŞECEK

Adalet Bakanı Gül’ün, MHP’li yöneticilerin paketle ilgili önerilerini aldığı ve konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşeceğini söylediği öğrenildi.

MHP: OLUMLU NETİCE ALACAĞIZ

MHP kurmayları, AK Parti ile ikinci yargı paketi için görüşmelerin devam ettiğini ve olumlu neticeler alacaklarını söyledi. Kurmaylar “AK Parti ile kendi önerilerimiz ve AK Parti’nin teklifinin uyuşan yönleri üzerinde sık sık bir araya geliyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Olumlu neticeler alacağımızı kuvvetle tahmin ediyoruz.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.