Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran’dan ateşlenen füze Gaziantep semalarında etkisiz hale getirildi..
İBB Yolsuzluk Davası Başladı!. Şov yapmak isteyen İmamoğlu’a mahkeme başkanından sert uyarı!.
İran’dan ABD ve İsrail’e savaş resti: 6 daha savaşabiliriz!.
Petrol fiyatları son dört yılın zirvesinde..
Kabine Orta Doğu’daki savaş gündemi ile toplanıyor..
Trump: Savaşın bitiş zamanına Netanyahu ile ortak karar vereceğiz..
İran’da radyasyon alarmı!.
Trump iti İran hakkında yine tehditler savurdu!.
New York Times: Dünya Gıda Krizi ile Karşı Karşıya Kalacak..
Türkiye KKTC’ye 6 adet F-16 gönderiyor..
Trump’a rest çeken İspanyol liderden “Türklere Selam Olsun” mesajı..
Kahpe ABD ile Kahpe İsrail İran’ı yoğun bombardıman altına aldı!.
ABD’ye muhbirlik yapan İranlı general İsrail’de görüldü..
Dev derbinin galibi Galatasaray oldu..
Türkiye F-16’ları Kuzey Kıbrıs’a konuşlandırdı..
İran Hürmüz Boğazı’ndan geçmeye kalkan gemileri vuracağını açıkladı..
ABD İran füzelerine koordinatları Rusya’nın sağladığını iddia etti!.
Fahrettin Altun Vatikan Büyükelçiliğine atandı..
DEM Parti, 8 Mart’ın resmi tatil ilan edilmesi için kanun teklifi verdi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Orta Doğu’daki savaşı bitirmek adına yoğun diplomasi..
Kahpe Amerika ile Kahpe İsrail’in olduğu bir dünyada hiçbir çocuk güvende olamaz!.
İran saldırısının ABD’ye 4 günlük maliyeti 4 milyar doları geçti!.
İran’dan ABD ve İsrail’e rest: Hiç Bir Koşulda Ateşkes ve Müzakere Yapmayacağız!.
Savaşın yedinci gününde brent petrol 90 doları geçti..
Tanju belediyeyi babasının çiftliğine çevirmiş!.
Trump iti İran’ın teslim olması karşılığında savaşı bitireceğini açıkladı..
Trump Epstein gündemini değiştirmek için tüm tuşlara aynı anda basıyor!.
İran’dan füze iddialarına yanıt.. Türkiye’ye saldırmak için hiçbir nedenimiz yok..
Cumhurbaşkanı Erdoğan İran’a gerekli uyarıların yapıldığını açıkladı!.
İran ABD’nin uçak gemisi Lincoln’ü vurduğunu açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

AK PARTİ VE MHP AF PAKETİNİ GÖRÜŞÜYOR! 93 BİN KİŞİYE TAHLİYE UMUDU!..

AK PARTİ VE MHP AF PAKETİNİ GÖRÜŞÜYOR! 93 BİN KİŞİYE TAHLİYE UMUDU!..
03.11.2019
A+
A-

AK Parti’li kurmayların Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası son taslak MHP’ye sunuldu. Buna göre; suçlarda belli oranda indirime gidilecek. Bu kapsamda cezaevlerinden ilk etapta 93 bin kişinin tahliye edilmesi planlanıyor.

MHP’nin gündeme getirdiği ‘af’ konusunda çalışmalara hız verildi. Hazırlanan paketinde çalışmalar son şeklini almaya yaklaşmışken kulislerden yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Ceza infaz sisteminde indirim öngören son taslak paket, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından MHP’li yöneticilere iletildi. İletilen pakette 93 bin kişinin salıverilmesi planlanıyor.

AF PAKETİNDE SONA DOĞRU

AK Parti’nin hukukçu kurmayları ile Adalet Bakanlığının hazırladığı öneride, terör, cinsel suçlar, uyuşturucu ve mükerrer suçlar indirim kapsamı dışında tutuldu. MHP’nin daha önce hazırladığı kanun teklifinde ise, torbacı olarak bilinen uyuşturucu satıcılarına verilen cezalarda da indirim talep ediliyordu.

AK Parti’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı toplantıdan sonra ceza infaz sisteminde indirim öngören son taslak paket, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından MHP’li yöneticilere iletildi. Edinilen bilgilere göre, bu görüşmede, MHP’li yöneticiler, daha önce TBMM’ye sundukları ve terör, cinsel suçlar ile Atatürk aleyhine işlenen suçlar hariç olmak üzere tüm cezalarda 5 yıl indirime gidilmesini yeniden gündeme getirdi.

CEZAEVİNDE KAÇ KİŞİ VAR ?

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre; AK Parti ise, mahkemelerce verilen hapis cezasının yarısının infaz edilmesini öneriyor. Mevcut düzenlemede, örneğin 10 yıllık hapis cezasının 6 yıl 6 ayı cezaevinde geçirilirken, AK Parti’nin önerisinde bu süre 5 yıla indirilerek, kalan süre için şartla salıverme hükümleri uygulanması öngörülüyor. MHP, AK Parti’nin bu önerisine sıcak bakıyor, ancak basit uyuşturucu suçlarına verilen cezaların da kapsama alınmasını talep ediyor. MHP’li yöneticiler, kendi önerileri ile ilk etapta 93 bin, zaman içinde 36 bin mahkûmun daha tahliye edilebileceğini dile getiriyor. AK Parti’nin teklifiyle ise yaklaşık 30 bin mahkûmun çıkabileceğini ifade eden MHP’li yöneticiler “Bu da cezaevlerini rahatlatmayacak. Cezaevinde şu anda 290 bine yakın insan var. Adli hatalarla girenler var, cezaevi şartları ıslah etme kabiliyetinden biraz uzaklaştı. Bunun düzeltilmesi lazım.” dedi.

GÜL, ERDOĞAN’LA GÖRÜŞECEK

Adalet Bakanı Gül’ün, MHP’li yöneticilerin paketle ilgili önerilerini aldığı ve konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşeceğini söylediği öğrenildi.

MHP: OLUMLU NETİCE ALACAĞIZ

MHP kurmayları, AK Parti ile ikinci yargı paketi için görüşmelerin devam ettiğini ve olumlu neticeler alacaklarını söyledi. Kurmaylar “AK Parti ile kendi önerilerimiz ve AK Parti’nin teklifinin uyuşan yönleri üzerinde sık sık bir araya geliyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Olumlu neticeler alacağımızı kuvvetle tahmin ediyoruz.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.