Site Rengi

HABER ÖZETİ
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
Toprak Razgatlıoğlu rakiplerini resmen maymuna çevirdi!.
Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor..
PKK kamplarını ne zaman boşaltacak…
Alçak karikatür nedeni ile Leman’ın yazı işleri müdürü tutuklandı!.
Trump Avrupa Birliği’ne yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı!.
Ahmet Türk’ten kayyum sorusuna bomba cevap!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP ve DEM Parti Olarak Beraber Yürümeye Karar Verdik..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin de Terörün Bitmemesinde Hataları Oldu!.
Diyarbakır Anneleri’nden Terörsüz Türkiye için tam destek..
ABD’li Biyükelçiden silah bırakan PKK için flaş sözler!.
Erdoğan’ın tarihi konuşmasına saatler kaldı..
Pervin Buldan’dan silah bırakma süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Menzil Tarikati’ndeki miras kavgası büyümeye devam ediyor!.
Yiğit Bulut hayatını kaybetti!.
PKK’nın silah bırakacağı tarihi gün geldi..
Bitcoin’den 112 bin dolarlık yeni rekor…
Şile Belediyesi’ndeki 300 milyonluk rüşvet operasyonunun perde arkası!.
MSB’den şehit olan askerlerle ilgili açıklama…
Silah bırakan PKK’lılar ne olacak…
6 ay içerisinde alınmayan araçlar devlet tarafından satışa çıkarılacak!.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun görevden alındı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan erken seçim açıklaması…
Türkiye’nin nüfusu 85 milyon 644 bin oldu..
Elon Musk’un küfürbaz yapay zekâsı Grok hakkında erişim engeli kararı!.
Teröristbaşı Öcalan’dan PKK’ya silah bırakma talimatı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Akıllı ev cihazları 2030’da vazgeçilmez olacak

İnşaat sektörü Türkiye ekonomisinin en büyük lokomotiflerinden biri ve akıllı ev teknolojileri de bu alanda her geçen gün daha fazla önem kazanıyor. Şehirlerin dönüşümüne paralel olarak, Türkiye yeni ve akıllı yaşam alanlarının inşasını hızlandırıyor. Bu bağlamda Dassault Systèmes tarafından gerçekleştirilen bir araştırma şehirlerin, evlerin ve tüketici davranışlarının geleceği hakkında önemli ve kritik bulgular sunuyor.

Akıllı ev cihazları 2030’da vazgeçilmez olacak
23.07.2019
A+
A-

İnşaat sektörü Türkiye ekonomisinin en büyük lokomotiflerinden biri ve akıllı ev teknolojileri de bu alanda her geçen gün daha fazla önem kazanıyor. Şehirlerin dönüşümüne paralel olarak, Türkiye yeni ve akıllı yaşam alanlarının inşasını hızlandırıyor. Bu bağlamda Dassault Systèmes tarafından gerçekleştirilen bir araştırma şehirlerin, evlerin ve tüketici davranışlarının geleceği hakkında önemli ve kritik bulgular sunuyor.

Dassault Systèmes’in anketi, tüketicilerin 2030 yılında teknolojinin hayatlarını nasıl etkileyeceğini beklediklerini anlamamıza yardımcı oluyor. Dassault Systèmes adına CITE Research (citeresearch.com) tarafından, bin ABD'li yetişkinin katıldığı çevrimiçi bir anket düzenlendi. 19-29 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen anket, kullanıcıların ev, seyahat, sağlık ve perakende alanlarındaki tüketici deneyimine dair beklentisine odaklandı. 

Anket sonuçlarına göre, 2030 yılına gelindiğinde akıllı ev cihazları son derece yaygın olacak ve tüketicilere belirli bir güvenlik duygusu sağlayacak. Ankete katılanların %73'ü, muhtemelen uzaktan kumandalı cihazlara / aygıtlara ve sesle çalışan cihazlara sahip olacağını düşünüyor. Katılımcıların %70'i tamamen internete bağlı akıllı ev sistemleri kullanacağını öngörürken, %66'sı ise otomatik olarak çalışan cihazlar / aygıtlar kullanacağını düşünüyor. 

Ankete katılanların yaklaşık yarısı sanal bir ev asistanı veya robot kullanacağını öngörüyor. Diğer teknolojilere nazaran, otomatik olarak yapılandırılabilir alanların daha az yaygın olacağı düşünülüyor. Genç katılımcılar (18-44 yaş arası), gelir düzeyi yüksek katılımcılar (100 bin dolar üzeri hane geliri) ve teknolojiyi erken benimseyen kişiler, söz konusu teknolojilerden herhangi birini kullanmalarının daha muhtemel olacağını ifade ediyor. 

Katılımcıların yaklaşık üçte ikisi ev teknolojisindeki gelişmelerin ilk 3 faydası arasında güvenlik (%66) ve enerji verimliliğini (%67) zikrediyor. Yarısından fazlasıysa, uzaktan erişimin (%57) ve kişiselleştirmenin (%53) ilk 3 avantaj arasında olduğunu söylüyor. Ancak bu alandaki yanıtlar yaşa göre değişiyor. Daha genç katılımcılar (18-34 yaş) kişiselleştirmeye daha fazla önem veriyor: 18-24 yaş grubunun %66'sı ve 25-34 yaş grubunun %63'ü, bunun ilk 3 faydadan biri olduğu görüşünde. Her iki yaş grubunda da kişiselleştirme en sık 1. sıraya yerleştirilen unsur. Kişiselleştirme ayrıca teknolojiyi erken benimseyenler gözünde de daha önemli (%23'ü bunu 1'inci fayda olarak değerlendiriyor).

CITE'nin Akıllı Ev Cihazları Anketi araştırmasının başlıca bulguları, 2030'da çok yaygın hale gelecek olan akıllı ev cihazlarının tüketicilere daha güçlü bir güvenlik ve gözetim hissinin yanı sıra, enerji verimliliği ve uzaktan erişim imkanları tanıyacağına işaret ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.