Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Suriye’den tamamen çekiliyor..
CHP’nin karşı çıktığı Kadıköy Camii projesine mahkemeden onay çıktı..
Ahmet Minguzzi’nin katillerine 24’er yıl indirimsiz hapis cezası verildi!.
Acun Ilıcalı’nın sağ kolu uyuşturucudan gözaltına alındı..
DEM Parti süreci bozmak her türlü pisliği deniyor..
MHP’den DEM Parti’ye “Haddini Bil” çıkışı!.
Merkez Bankası yılın ilk faiz indirimini gerçekleştirdi..
Trump NATO ile Grönland konusunda anlaştıklarını açıkladı..
Besledikleri PKK AB’nin başın belâ oldu!.
Yıldız Tilbe Gazze için 300 bin dolar bağışladı..
Süleyman Şah Türbesi’ni kurtaran askerlerden MİT’e selam..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk bayrağına yapılan alçakça saldırı için açıklama..
Dev holdinglerin veliahtları uyuşturucudan gözaltında!.
Altın ve gümüş kendi rekorlarını kırarak yükselmeye devam ediyor..
ABD’den sonra Barzani’de Kürtleri satışa getirdi..
Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu..
Trump: Çok sevdiğim Erdoğan ile önemli bir telefon görüşmesi yapacağım..
ABD beslediği iti SDG’yi satıp Şara yönetimine açık destek verdi..
Naylon faturacılara karşı yapay zekâ taraması devrede!.
Trump Grönlandlılara “Kişi Başı 100 Bin Dolar Verelim” teklifinde bulundu!.
DEM Parti süreci bozmak için her türlü pisliği yapıyor..
Netenyahu kahpesi Türkiye’nin Gazze’deki varlığına izin vermeyeceğini açıkladı..
YPG’li terörist itler kaçarken köprüleri havaya uçurdu!.
Atlas Çağlayan’ın ailesini tehdit eden 3 kişi tutuklandı..
Avrupa Birliği’nden Trump’un Gümrük Vergisi tehdidine rest!.
Ümit Karan’ın kokain testi pozitif çıktı!.
Rakı masasında Selâ okutan MHP’li partiden kovuldu..
Suriye’de son durum..
Terörden temizlenen Afrin’de eve dönüşler başladı..
Mehmet Akif Ersoy’un eski eşi SHOW TV’den kovuldu!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Akıncı Üssü’nde ki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılandığı dava sürüyor!.

Akıncı Üssü’nde ki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılandığı dava sürüyor!.
17.08.2020
A+
A-

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü darbe girişimi davasına devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda yapılan duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in talimatı doğrultusunda darbe girişimini Akıncı Üssü’nde sevk ve idare eden sivil imamlardan olduğu belirtilen Kemal Batmaz, esasa ilişkin savunma yaptı.

Batmaz, darbe toplantısına katıldığına dair hiçbir sanık ve tanığın beyanda bulunmadığını ileri sürdü.

Uydurma suçlarla ve müşteki avukatlarının yönlendirmesiyle hakkında 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının talep edildiğini savunan Batmaz, hazırlanan iddianamede hatalar bulunduğunu öne sürdü.

Yargılama süresince mahkemenin hukuksuz uygulamalarda bulunduğunu iddia eden Batmaz, evrensel hukuk kurallarına uyulmadığını savundu.

“Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Kanunu’na muhalefet” suçlaması hakkında konuşan Batmaz, söz konusu suçlamaları reddetti. Batmaz, konuyla alakalı ilgili kurumlara yazılan müzekkerelere verilen cevaplarda suç unsuruna rastlanılmadığının anlaşıldığını dile getirdi.

FETÖ ile bağlantılı dernek ve vakıflarda üyeliğinin bulunmadığını belirten Batmaz, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullanmadığını söyledi.

Davanın görülmesine yarın devam edilecek.

– TARLA BAKMAYA GELDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

“Sivil imam” Batmaz, mahkemedeki ilk savunmasını 2 Ağustos 2017’de yapmış ve olay tarihinde diğer sivil sanık Harun Biniş ile tarla bakmak için Kahramankazan’a gittiğini anlatmıştı.

Darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü 143. Filo’daki kameralara yansıyan görüntüleri izletilen Batmaz, kayıtlardaki kişinin kendisi olmadığını ve darbe girişimiyle ilgisinin bulunmadığını iddia etmişti.

Akıncı Üssü’ndeki darbeye yönelik faaliyetleri yönettiği belirtilen Batmaz’ın, esasa ilişkin mütalaada “anayasal düzeni ihlal” ve “Cumhurbaşkanına suikast” suçlarından birer, 77 kişiyi “kasten öldürmek” suçundan da 77 kez olmak üzere toplam 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılması talep edilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.