Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kahpe İsrail Gazze’yi işgâl planında ilk aşamaya geçti!.
Ekrem’in sosyal medya operasyoncusundan bomba itiraflar!.
Adalet Bakanlığı’ndan Mücahit Birinci hakkında soruşturma izni!.
MHP lideri Bahçeli’den süikast iddiası ile yargılanan Selahattin Yılmaz hakkında şok ifadeler!.
Son seçim anketi CHP’yi ters köşe yapacak!.
Beyoğlu Belediye başkanı İnan Güney görevden uzaklaştırıldı!.
Muhittin Böcek‘in oğlu da rüşvet ve yolsuzluktan gözaltına alındı
Okullarda artık zil çalmayacak..
Avrupalı liderlerin Trump karşısındaki acizliği!.
Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı!.
Bir CHP klasiği!. Miting alanını başka şehirlerden gelen onlarca otobüsle doldurdular!.
Greve başlayan memurlara yeni zam teklifi..
Ünlülerin kuyumcusu da gözaltına alındı!.
Sözcü’nün bir itibarsızlaştırma palavrası daha yine elinde patladı!.
Balıkesir’de pes peşe korkutan depremler!.
CHP’li Başkanın kumarhane görüntüsü sosyal medyayı fena karıştırdı!.
Ali Şen yoğun bakıma alındı!.
Torbacı avukatın skandal tahliyesi hakim ile savcıyı birbirine düşürdü!.
CHP’den istifa edip AK Parti’ye geçen Özlem Çerçioğlu sessizliğini bozdu!.
Kahpe İsrail’den katliam hazırlığı!.
İptal edilen diploması için yeniden itiraz etti!.
Memur-Sen tüm Türkiye’de iş bırakma eylemine gidiyor!.
Avukat Mücahit Birinci AK Parti’den istifa etti!.
Polise çarpıp kaçan uyuşturucu taciri avukat serbest bırakıldı!.
Özgür Özel’in Mücahit Birinci açıklaması ortalığı fena karıştırdı!.
Savcının katibinden Rezan Epözdemir hakkında skandal açıklamalar!.
Yerel seçimlerden sonra 56 belediye AK Parti’ye geçti!.
Dünyanın gözü kulağı Trump Putin görüşmesinde!.
İBB’ye 9. dalga operasyon!. 44 gözaltı kararı!.
Murat Kapki’den Mücahit Birinci’yi zora sokacak ifade!. TAHLİYEM İÇİN BENDEN 2 MİLYON DOLAR İSTEDİ!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Allollü araç kullananlara hapis cezası yolda!.

Allollü araç kullananlara hapis cezası yolda!.

4. Yargı Reformu Strateji Belgesi ile trafik kuralları ve cezalarında değişikliğe gidilecek. Buna göre trafikte kurallara uymayanlara artık 6 ila 2 yıla kadar hapis cezası uygulanacak!.

Trafik kurallarına uymayanlara yeni cezalar yolda…

TBMM Başkanlığına sunulmaya hazırlanan 4. Yargı Reformu Strateji Belgesi ile trafik kuralları ve cezalarında değişikliğe gidilecek.

Bu kapsamda da AK Grup Başkanı Abdullah Güler başkanlığında, 4. Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin ilk yargı paketi hazırlıklarında son aşamaya geldi.

Meclis’e sunulmaya hazır hale gelen pakette yer alan yeni kurallar sayesinde, trafikteki kaza oranları dahil olmak üzere birçok sorunun en aza indirilmesi bekleniyor.

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANANLARA HAPİS CEZASI YOLDA

Yapılacak değişiklikler ile alkollü ya da uyuşturucu madde etkisinde araç kullandığı tespit edilen sürücülere verilecek cezalarda artırıma gidilecek.

6 AYDAN 2 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Alkol veya uyuşturucu madde etkisiyle ya da başka bir nedenle emniyetli bir şekilde araç sevk ve idare edemeyecek halde olmasına rağmen araç kullananlara, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek.

TRAFİK GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATMASA BİLE CEZA UYGULANACAK

Alkollü araç kullanılması halinde ehliyet sahipliğini kısıtlayan madde artık sürücünün trafik güvenliğini tehlikeye atan bir vukuata karışmadığı durumlarda dahi hapis cezası almasına imkan tanıyacak.

KİRALIK ARAÇLARA İLİŞKİN CEZALAR İKİ KATINA ÇIKARILACAK

Teklifle meskun mahalde silahla ateş edenlere verilecek cezalar da artırılacak.

Bu kapsamda TCK’nin 170. maddesindeki değişiklikle, kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlikeli olacak biçimde veya kişilerde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda, silahla ateş eden veya patlayıcı madde kullananlara verilen hapis cezasının 6 ay olan alt sınırı 1 yıla, 3 yıl olan üst sınırı da 5 yıla çıkarılacak.

SİLAHLA HAVAYA ATEŞ EDEN MAGANDALAR

Ayrıca kamuoyunda “kurusıkı” olarak bilinen ses ve gaz fişeği atabilen silahlarla ateş edilmesi de suç kapsamına alınacak.

Böylece meskun mahalde ses ve gaz fişeği atabilenler dahil silahla ateş edenler, 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.

Düğün, nişan, asker uğurlamasının yapıldığı yerlerde silahla ateş edilmesi halinde ise verilecek ceza, yarısından bir katına kadar artırılacak.

CEZALAR ARTACAK

Kiralık araçların iade edilmemesi veya parçalarının değiştirilmesi, bu araçların bazı suçlarda kullanılması dolayısıyla düzenleme yapılacak.

TCK’nin 155. maddesindeki değişiklikle “güveni kötüye kullanma” suçunun konusunun motorlu kara, deniz veya hava taşıtı olması, nitelikli hal sayılacak ve bu suçtan verilecek ceza bir kat artırılacak..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.