Site Rengi

HABER ÖZETİ
Fenerbahçe Beşiktaş’ı 1-0 mağlup ederek zirve yarışına yeniden dahil oldu..
İran İsrail’in kalbi Hayfa’ya füze yağdırdı..
Trump’tan skandal açıklamalar: İran’daki protestoculara ve Kürtlere silah dağıttık!.
İran’a tosladıkça kuduran Trump “S*ktiğmin Boğazını Açın” diyerek küfürler savurdu!.
İran vurduğu ABD uçakları ile helikopterlerinin enkaz görüntülerini paylaştı..
İran ABD’ye ait iki kargo uçağını ve iki helikopterini düşürdüğünü açıkladı..
İran ABD’nin “Pilotumuzu Kurtardık” açıklamasını yalanladı..
Akaryakıta 7,65 kuruşluk dev zam..
İçişleri Bakanlığı CHP’li Mustafa Bozbey’in görevden uzaklaştırıldığını açıkladı..
Trump iti yine İran’a içi boş tehditler savurmaya devam etti..
ABD’nin İran savaşındaki zararı ve kayıpları 2 milyar doları aştı!.
İran’dan hayatının darbesini yiyen Trump cadı avına başladı!.
Hürmüz Boğazı tamamen kilitlendi..
Özkan Yalım’ın Özgür Özel’e rüşvet olarak verdiği makam aracının belgesi ortaya çıktı!.
Mustafa Bozbey tutuklandı!. Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti’ye geçiyor..
Pentagon ABD halkını kandırmaya devam ediyor!.
Elektrik ve Doğalgaza yüzde 25 zam!.
Adı Yasak Aşk skandalına karışan AK Partili başkan anında ihraç edildi!.
İran düşürdüğü ABD uçaklarının kaybolan pilotlarını getirene ödül vereceğini açıkladı..
Başkanın pavyonunda çalışan elemanları maaşlarını Uşak belediyesinden almışlar!.
Trump’ı “İran’ı Yendik, Batırdık, Bitirdik” yalanlarını ABD istihbarat raporları ortaya çıkardı!.
İran İsrail’in İHA fabrikasını havaya uçurdu..
ABD Savaş Bakanı Hegseth istedi Kara Kuvvetleri Komutanı görevden alındı..
İBB davasında 18 sanık tahliye edildi..
İran ABD’ye ait bir savaş uçağını daha düşürdü..
ABD’nin kara harekâtı tehdidine İran’dan jet yanıt: Hazırız, Gelin Bekliyoruz!.
Trump’ın “Savaşa Devam” açıklaması altını düşürüp brent petrolü uçurdu!.
ABD’de de geçen ay 2 dolar olan galon benzin fiyatı 6 dolara yaklaştı!.
Devrik Lider Esed’in eşi Esma Esed’in İngiliz Derin Devleti’ne çalıştığı ortaya çıktı!.
İran vurdukça Trump başıboş köpekler gibi havlamaya devam ediyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Almanya dize geldi! “Savaş bitince Rusya’dan gaz alalım!.”

Almanya dize geldi! “Savaş bitince Rusya’dan gaz alalım!.”
24.10.2022
A+
A-
Rusya’ya yaptırımlar uygulayan Almanya aldığı doğalgazın yerine alternatif ararken, Saksonya eyaleti ‘U’ dönüşü yaptı. Başbakan, savaş sonrası gaz sevkiyatının yeniden başlamasını gerektiğini söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş, beraberinde enerji krizini de getirdi.

Kendilerine yaptırım uygulayan birçok Avrupa ülkesine gaz kısıldı, “başınızın çaresine bakın” dendi.

Krizden en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Almanya alternatif ararken, hiç beklenmedik bir açıklama yapıldı.

U dönüşü

Saksonya Başbakanı Michael Kretschmer, Ukrayna savaşının ardından Rus doğalgaz sevkiyatının yeniden başlaması gerektiğini söyledi.

Bild am Sonntag gazetesine konuşan Kretschmer, “Savaş bittiğinde Rusya’dan gelen gazı kullanmalıyız.” dedi.

Kretschmer’ın sözleri Rusya’ya çağrı ve Almanya’nın Rusya politikasında ‘U’ dönüşü olarak yorumlandı.

“Boru hattı gazına ihtiyacımız olacak”

Hasar gören Kuzey Akım 1 doğalgaz boru hattının onarılmasını bekleyip beklemediği sorusuna da yanıt veren Kretschmer, “Boru hattı gazına ihtiyacımız olacak ve bu da ancak işleyen boru hatlarıyla mümkün.” dedi.

Kretschmer, savaşı sona erdirmek için Almanya’nın diğer ülkelere katılarak müzakere edilmiş bir çözüm için bastırması gerektiğini kaydederken, “Şimdi AB, ABD, Çin, Hindistan ve Japonya’nın ortak diplomatik çabalarına ihtiyaç var. Bu savaş durdurulmalıdır.” diye konuştu.

Almanya’dan U dönüşü: Savaş bitince gaz akışı sürsün #1

“Savaş zararları Rusya tarafından tazmin edilmeli”

Bu müzakerelerin otomatik olarak Ukrayna’nın topraklarının bir kısmını terk etmesine yol açmayacağını söyleyen Kretschmer, “Ukrayna’nın topraklarının bir metrekaresinden bile vazgeçmesi için tek bir neden yok. Savaş zararları Rusya tarafından tazmin edilmeli, savaş suçlularından hesap sorulmalıdır. Barış görüşmelerine bu tutumla girilmelidir. Avrupa’nın barış görüşmeleri için daha fazla baskı yapması gerekir. Bu meseleleri artık savaş alanında çözmemeliyiz.” ifadelerini kullandı.

“Şu anda bir tsunami oluşuyor”

AB’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarının etkileri konusunda da kuşkularını dile getiren Kretschmer, “Yaptırımlar her zaman silah kullanmaktan daha iyidir. Ancak saldırgan üzerinde de gerekli etkiye sahip olmalıdırlar.” dedi.

Rusya’ya yönelik yaptırımların Alman ekonomisi üzerindeki etkisi üzerine net konuşulması gerektiğini kaydeden Kretschmer, “Şu anda bir tsunami oluşuyor.” diye uyardı.

“Kendi doğalgazımızı geliştirmeliyiz”

Alternatif gaz tedariki konusuna da değinen Kretschmer, “ABD, Katar ve diğer Arap ülkelerinden sıvılaştırılmış gaz tedariki için uzun vadeli sözleşmelere ihtiyacımız var. Ayrıca Kuzey Denizi’nde nihayet kendi doğalgazımızı geliştirmeliyiz.” dedi.

En fazla 2.5 ay karşılayabilir

Almanya’nın enerji piyasasını düzenleyen kurumu Bundesnetzagentur’un (BNetzA) Başkanı Klaus Müller, Rusya’nın gaz tedarikini tamamen kesmesi durumunda ülkedeki gaz depolama tesislerinin talebi en fazla 2.5 ay karşılayabileceğini duyurmuştu.

Ruble ile ödemeyi reddedince…

Rus devlet enerji şirketi Gazprom, nisan ayında tedarik ettiği doğalgaz için ruble ile ödeme yapmayı reddeden GasTerra’ya akışın askıya alınacağını bildirmişti.

GasTerra ise ruble ödemeleri ile ilgili yaptığı açıklamada, Gazprom’un Rus doğalgazı için öngördüğü ödeme yükümlülüklerinin yerine getirilmeyeceğini belirtmişti.

Gazprom, daha önce ruble ile ödeme yapmayı reddeden Finlandiya’ya da doğalgaz arzını kesmişti.

Dost olmayanlar listesi

Putin’in imzaladığı kararname ile ‘dost olmayan ülkeler’ listesi, geçtiğimiz haftalarda resmiyet kazanmıştı.

Rusya hükümetinin yayınladığı listede ABD, tüm AB ülkeleri yer alıyor.

Ukrayna, Karadağ, İsviçre, Arnavutluk, Andorra, İzlanda, Liechtenstein, Monaco, Norveç, San Marino, Kuzey Makedonya’nın yanı sıra Japonya, Güney Kore, Avustralya, Mikronezya, Yeni Zelanda, Singapur ve Tayvan da söz konusu listede bulunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.