Site Rengi

HABER ÖZETİ
Süresiz Nafaka zulmünün iptali Anayasa Mahkemesi’ne taşındı!.
Belâsını arayan Kahpe İsrail şimdi de Şam’a saldırıyor!.
CHP arka fonlarda kullandığı Atatürk fotoğraflarını kaldırmaya başladı!.
Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonunda son durum!.
Silah bırakan PKK’dan ilk pazarlık şartı: ÖCALAN SERBEST KALACAK!.
15 Temmuz şehitleri için 90 bin Camii de Selâlar okunuyor..
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
Toprak Razgatlıoğlu rakiplerini resmen maymuna çevirdi!.
Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor..
PKK kamplarını ne zaman boşaltacak…
Alçak karikatür nedeni ile Leman’ın yazı işleri müdürü tutuklandı!.
Trump Avrupa Birliği’ne yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı!.
Ahmet Türk’ten kayyum sorusuna bomba cevap!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP ve DEM Parti Olarak Beraber Yürümeye Karar Verdik..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin de Terörün Bitmemesinde Hataları Oldu!.
Diyarbakır Anneleri’nden Terörsüz Türkiye için tam destek..
ABD’li Biyükelçiden silah bırakan PKK için flaş sözler!.
Erdoğan’ın tarihi konuşmasına saatler kaldı..
Pervin Buldan’dan silah bırakma süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Menzil Tarikati’ndeki miras kavgası büyümeye devam ediyor!.
Yiğit Bulut hayatını kaybetti!.
PKK’nın silah bırakacağı tarihi gün geldi..
Bitcoin’den 112 bin dolarlık yeni rekor…
Şile Belediyesi’ndeki 300 milyonluk rüşvet operasyonunun perde arkası!.
MSB’den şehit olan askerlerle ilgili açıklama…
Silah bırakan PKK’lılar ne olacak…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Almanya’yı ayağa kaldıran dayak olayı! Sağlık görevlisi sedyeye bağlı Suriyeli sığınmacıyı darp etti!.

Almanya’yı ayağa kaldıran dayak olayı! Sağlık görevlisi sedyeye bağlı Suriyeli sığınmacıyı darp etti!.
12.03.2021
A+
A-

Almanya’nın Hessen eyaletine bağlı Kassel şehrinde bir sağlık görevlisinin, sedyede elleri bağlı şekilde yatan Suriyeli sığınmacıyı dövdüğü ve olayı polis memurlarının tepki vermeden izlediğini gösteren video, ülkede büyük tepki çekti.

Almanya’nın Hessen eyaletine bağlı Kassel şehrinde bir sağlık görevlisinin, sedyede elleri bağlı şekilde yatan Suriyeli sığınmacıyı dövdüğü ve olayı polis memurlarının tepki vermeden izlediğini gösteren video, ülkede büyük tepki çekti.

almanya2

Bild gazetesinin yayınladığı videoda, 44 yaşındaki bir sağlık görevlisinin, iç çamaşırıyla sedyede elleri bağlı olarak yatan Amar H. isimli sığınmacıya yaklaşarak başına çok sert şekilde yumruk attığı görülüyor.

8 Kasım 2020’de yaşanan olaya ilişkin videoda, o sırada orada bulunan ve söz konusu şiddeti gören iki polis memuru ise yaşananlara sadece seyirci kalıyor.

ammar

2015’te Suriye’den kaçarak Almanya’ya sığınan 32 yaşındaki Amar H’nin avukatlığını üstlenen Adnan Aykaç, gazeteye yaptığı açıklamada, videoda açıkça görülen olayın işkenceye yakın olmasına rağmen önemsizmiş gibi gösterilmesini bir “skandal” olarak nitelendirdi.

Amar H’nin sedyeye bağlı olduğuna dikkati çeken Aykaç, olaydan bir gün sonra sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve hukukun olayı aydınlatması gerektiğini ifade etti.

Polis raporunda olay gizlenmiş

rapor

Olayla ilgili düzenlenen polis raporunda, “mültecilerin kaldığı yurtta çıkan tartışma sonucu Amar H’nin yangın tüpünü püskürtmesi nedeniyle polis çağrıldığı, polisin gelip olayı yatıştırdıktan sonra Amar H’nin ilk yardım ekibine tükürdüğü” iddia edildi.

Sedyeye yatırılıp elleri bağlanan sığınmacının savunmasız haldeyken sağlık görevlisi tarafından yumruklandığına raporda yer verilmedi.

Videoda net şekilde görülmesine rağmen polis kendini, sağlıkçının nereye yumruk attığının belli olmadığı, yumruğun yastığa gelmiş olabileceği ve bunun için soruşturma açmaya gerek olmadığı şeklinde savundu.

almanya

Elmacık kemiği kırıldı

Şiddet mağduru Amar H’nin yüzüne aldığı yumruk darbesi nedeniyle elmacık kemiğinin iki yerinden kırıldığı ve yüzünde morluk oluştuğu sağlık raporuna yansıdı.

Yüzü morarmış şekilde fotoğrafı paylaşılan Amar H’nin olaydan bir gün sonra sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından sağlık görevlisinin işine son verildiği bilgisi paylaşıldı.

Söz konusu polisler hakkında ise olayın ortaya çıkmasının ardından soruşturma açıldığı belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.