Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan savaşı bitirmek için 3 şart açıkladı..
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında..
Kahpe İsrail Beyrut’a bomba yağdırıyor..
İran, İsrail ile ABD’ye karşı 1 tonun altında füze kullanmayacağını açıkladı!.
Trump gözünü İran’ın en büyük petrol kaynağına dikmiş!.
TRT’yi hedef alan Gani Müjde’ye CONTASIZ KAPAK!.
İsrail basını Trump’un İran tarafından ağır darbe aldığını yazdı..
Maaşlar ve ikramiyeler bayramdan önce hesaplara yatacak..
ABD sığıntısı Pehlevi alçağından İranlılara “Sokaları Terörize Edin” çağrısı!.
İran Hürmüz Boğazı’na mayın döşüyor..
APP Plakalara kesilen cezalar iptal edildi..
ABD Basını: Trump Orta Doğu’da Bataklığa Saplandı!.
Pentagon İran savaşında ölen ve yaralanan asker sayısını açıkladı..
İran açık açık uyardı!. Hürmüz Boğazı’ndan geçeni vururuz!.
Galatasaray İngiliz devi Liverpool’u bozguna uğrattı!.
Trump’tan U dönüşü!. İran ile görüşebileceğini söyledi!.
İsrail’in Müslüman Düşmanı Kuduz Köpeği Ben-Gvir’in İran saldırılarında öldüğü iddia edildi!.
İmamoğlu’nun avukatının şov yapmak için attığı palavra elinde fena patladı..
İran Avrupa’yı Körfez ülkelerini diplomatik krize soktu..
İran’dan Kahpe ABD’ye ve Kahpe İsrail’e ateşkes şartı!.
Hatay ve Gaziantep’e düşen füzelerin nereden atıldığı belli oldu..
Trump’ın “Savaş Bitti” mesajı petrol fiyatlarını dibe indirdi..
İran ile baş edemeyen Trump iti “Savaş Bitti” diyerek pes etti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel’i yerden yere vurdu: Şuursuz, Kifayetsiz!.
İran’dan ateşlenen füze Gaziantep semalarında etkisiz hale getirildi..
İBB Yolsuzluk Davası Başladı!. Şov yapmak isteyen İmamoğlu’a mahkeme başkanından sert uyarı!.
İran’dan ABD ve İsrail’e savaş resti: 6 ay daha savaşabiliriz!.
Petrol fiyatları son dört yılın zirvesinde..
Kabine Orta Doğu’daki savaş gündemi ile toplanıyor..
Trump: Savaşın bitiş zamanına Netanyahu ile ortak karar vereceğiz..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Altılı masaya yol haritası çizen Türkiye düşmanı Henri Barkey, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı!.

Altılı masaya yol haritası çizen Türkiye düşmanı Henri Barkey, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı!.
05.02.2023
A+
A-

15 Temmuz ve Gezi Parkı kalkışması gibi Türkiye’nin bütünlüğünü tehdit eden eylemlerde parmağı olan Henri Barkey, ABD Dış İlişkiler Konseyinin yayın organı Foreign Affairs’te skandal bir makale yazdı. Başkan Erdoğan’ı hedef alan Barkey, 6’lı masaya da yol haritası çizdi.

Foreign Affairs’te Türkiye’ye “askeri müdahale” seçeneğinin yer aldığı skandal bir makale yayımlandı.

ABD Dış İlişkiler Konseyi’nin yayın organı Foreign Affairs’te yayımlanan skandal makalenin yazarı ise, 15 Temmuz darbe girişimi ve Gezi Parkı kalkışmasında ismi geçen Henri Barkey.

Türkiye’nin Batı’yı “rahatsız” eden başarılarını kaleme alan Barkey, 6’lı masaya da aday önerisinde bulundu. Barkey, aynı zamanda Başkan Erdoğan’ın tehdit edilmesi gerektiğini yazacak kadar ileri gitti.

Son zamanlarda Türkiye’nin Batı’da “rahatsızlık” yaratan adımlarını sıralayan Barkey, bunlara örnek olarak “Rusya ile samimi ilişkilerini sürdürdü. İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini engellemekle tehdit etti. ABD’nin Suriyeli Kürt müttefiklerine karşı bir kara işgalini gündeme getirdi. Avrupa Birliği ile ilişkilerde soğukluğu devam ettirdi. Yunanistan’a yönelik yeni tehditlerde bulundu. Rusya’nın arabuluculuğunda Şam rejimiyle yakınlaşmaya başladı.” ifadelerine yer verdi.

Barkey, aynı zamanda terör örgütü PKK/YPG’lilerden “Kürt kökenli müttefikler” olarak bahsetti.

TÜRKİYE İLE RUSYA’NIN İLİŞKİLERİNİN GELİŞMESİNE KARŞI

Barkey, ABD olarak Ankara-Moskova arasındaki iletişimden rahatsızlık duyulduğunu ifade etti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta ABD’nin yaptırımlarına ve politikalarına uymayan Türkiye’yi eleştiren Barkey, Türkiye’nin “Amerika’nın uyarılarına aldırmadan Moskova’nın Batı yaptırımlarından kaçmasına ve bunların Rus ekonomisine verdiği zararı hafifletmesine yardımcı olmakla suçladı.

Barkey, Türkiye ve Rusya’nın çıkarlarının pek çok cephede “iç içe geçtiğini”, bu siyasetlerin her iki ülkeye de fayda getirdiğini de sözlerine ekledi.

‘TÜRKİYE, BATI’NIN ETKİSİNDEN UZAKLAŞMASINA İZİN VERİLEMEYECEK KADAR ÖNEMLİ BİR ÜLKE”

Türkiye’nin Batı etkisinden uzaklaşmasına izin verilemeyecek kadar “önemli” bir ülke olduğunu ifade eden Barkey, ilişkilerin gerilmesi halinde de “hazırlıklı” olunması gerektiğini vurguladı.

TÜRKİYE’YE SİLAHLI MÜDAHALE TEHDİDİ

Türkiye’den beklenmedik hamleler karşısında ABD ve AB’nin “hazırlıklı” olması gerektiğini söyleyen Barkey, ABD’nin Türkiye’yi Ege’de, Suriye’de ve Kıbrıs’ta tehdit ettiğini yazdı.

Söz konusu 3 cepheyi sıralayan Barkey, şu ifadelere yer verdi:

“Ege ve Akdeniz’de Yunanistan’la ‘kazara’ da olsa küçük çaplı bir çatışma, Suriye’nin kuzeyinde ABD’yle bir çatışma, Kıbrıs’ın Türk kesimindeki statükonun değiştirilmesi…”

BARKEY’DEN HADSİZ SÖZLER: ERDOĞAN TEHDİTTEN ANLAR

Barkey, Başkan Erdoğan’ın “tehdit edilmesi gerektiğini” söyledi.

Barkey, söz konusu yazıda Başkan Erdoğan’a yönelik şu küstah açıklamalarda bulundu:

“Erdoğan risk almayı seven biri ama ABD’den gelecek ve bir hesaplaşma yaratmayı seçmesi halinde karşılaşacağı sonuçları özetleyen net bir mesajı görmezden gelmekte zorlanacaktır.”

Barkey’in makalesinde ABD’nin, muhalefetin ortak adayı için tercihlerini de ortaya koydu. 6’lıMasa’yı “nispeten disiplinli bir cephe” olarak öven Barkey, henüz ortak aday belirlenmemesini eleştirdi. “Umutsuzca aday olmak isteyen” Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “samimi ve çalışkan” olmasına rağmen, “hem karizma eksikliğinden muzdarip hem de modası geçmiş göründüğünü” söyledi. Barkey, Kılıçdaroğlu için “en zayıf aday o ve muhtemelen Erdoğan’a karşı kaybedecek.” değerlendirmesini yaptı.

Barkey, en güçlü aday olarak Ekrem İmamoğlu ismini ortaya attı.

6’LI MASAYA BATI’DAN ‘AFERİN’ ALACAK ÖNERİLER

Barkey, muhalefetin Başkan Erdoğan’a karşı daha cesur olması gerektiğini belirterek, Batı’dan “aferin alacak” adımları şöyle açıkladı:

“Altı partili muhalefet şimdiden Erdoğan’ın Ege ve Akdeniz bölgeleri ya da ABD, Suriye ve Kürtlerle ilgili son dış politika açıklamalarının çoğunu kabul etti.

Türk Hava Kuvvetleri’nin Suriye’de attığı bombalar ABD personelinin birkaç yüz metre yakınına düşerken Erdoğan, muhalefeti kenardan tezahürat yapan ürkek oyunculara indirgedi.

Muhalefet partileri Erdoğan’ın Mısır, Suudi Arabistan, BAE ve İsrail gibi Orta Doğu ülkeleriyle ilişkilerinde son dönemde yaptığı değişime ya da Rusya ile yakın ilişkilerine de karşı çıkmadı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.