Site Rengi

HABER ÖZETİ
Arife gününde 23 bin 275 araca radar cezası!.
Donald Trump ile Elon Mask arasındaki gerilim devam ediyor!.
İşçiye asgari ücretliye çakma enflasyon ile sadaka, ihaleciye otomatik zam!.
Rüşvetçilikten tutuklanan 5 CHP’li Başkan görevden uzaklaştırıldı!.
İmamoğlu’nun haraca bağladığı iki iş insanı daha itirafçı oldu!.
İnfaz Yasası ile 20 bin mahkûma tahliye yolu açıldı..
Gazeteci Yazar Nihat Genç entübe edildi..
AK Parti’nin yaptığı elektrik zammı T.H.H. tarafından iptal edildi!.
Yolsuzluk operasyonunda CHP’li başkanlar mantar gibi toplanıyor!.
İnfaz Yasası Meclis’ten geçerek yasalaştı…
CHP’li Aykut Erdoğdu’da yolsuzluktan tutuklandı!.
Türkiye yine beşik gibi sallanmaya başladı!.
İzmir’i b*k götürürken Özgür Özel Ekrem’i kurtarmanın derdinde!.
Biontech sahtekârları şimdi de kanser ilacı için milyar dolarları cebe indirdi!.
Beyaz Saray’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teklifine jet yanıt..
“İşçi Dostu” CHP’den grev yapan işçilere “Kovarız” tehdidi!.
CHP’ye bomba kayyum iddiası!. Bay Kemâl geri mi dönüyor!.
Rusya-Ukrayna Barış Masası yeniden kuruluyor!.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor…
Mazlum Kobani Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini söyledi..
Ehliyet affına veto!.
Borsa İstanbul soruşturmasında 12 kişi tutuklandı!.
Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu ve ekibine hodri meydan: SİZDEN KORKAN NAMERTTİR!.
Kılıçdaroğlu’nu devirmek için delegeleri pavyonlarda ağırlamışlar!.
İmamoğlu’nun yolsuzluk ve rüşvet sistemi ifşa oldu!.
Emeklilerin bayram ikramiyeleri yatırılmaya başlandı..
1,2 milyon maaş alan Rektör bey villasının kirasınıda devlete ödetiyor!.
ABD’nin baskısı ile İsrail 70 günlük ateşkes önerisini kabul etti!.
İBB’deki yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlıktan faydalananların sayısı 7’ye yükseldi..
Art arda korkutan depremler!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Amerika’da maske takmayana 1000 dolar ceza…

Amerika’da maske takmayana 1000 dolar ceza…
22.04.2020
A+
A-

Eyalet yasaları nedeniyle genel bir düzenleme talebinde bulunulmamasına karşın ülkedeki birçok eyalet, maske takmadan sokağa çıkanlar için 800 ila 1000 dolar arası para cezası uygulanacağını açıkladı.

Koronavirüs salgınıyla mücadele eden ABD’de, şimdiye dek en az 45 bin kişi hayatını kaybetti. Vaka sayısı her ne kadar 819 bini aşmış olsa da,uzmanlar, rakamların hızla değişeceğini öngörüyor.

Sağlık sistemi sıkıntılarından tıbbi malzeme yetersizliğine kadar birçok problem de, ülkenin koronavirüs mücadelesinde başarısız olmasında başı çekiyor.

MASKE TAKMAYANA PARA CEZASI

Eyalet sisteminin uygulandığı ülkede, her eyalet salgında kendi özelinde düzenlemeler yaparken, sokağa çıkma yasağı da birçok yerde uygulanıyor. Ne var ki yaşanılan ekonomik sıkıntılar nedeniyle de halk, sokağa çıkma yasağına sokaklara dökülüp protesto yaparak karşı çıkıyor.

ABD’de maske takmayana ceza yaygınlaşıyor

İLK ÖNCE TEKSAS’TA BAŞLADI

Önlemlerin yeterliliği tartışılırken, ülke genelinde birkaç eyalet, maske takmayanlara para cezası öngören uygulamaları devreye soktu. Teksas eyalet yasaları, yeni düzenlemeyle sokağa çıkarken maske takmayanlara bin dolarlık ceza uygulamasını devreye soktu. Teksas’ı takip eden Kaliforniya’da da, maske düzenlemesine uymayanlara 800 ila 1000 dolar arası ceza kesileceği duyuruldu.

ABD’de maske takmayana ceza yaygınlaşıyor

NEW YORK VALİSİ ÇAĞRIDA BULUNDU

Ülkedeki salgının merkezi haline gelmiş olan New York’ta ise, resmi bir para cezası henüz uygulanmazken Vali  Andrew Cuomo, para cezasının da kapıda olduğunu söyledi. “Evlerinden maske takmadan çıkanlara karşı yaptırım uygulayacağız. Bu, elbette ki hapis cezası olmayacak ancak gündemimizde para cezası var. Şimdilik görev yapan polislerimiz bu talimatlara uyup uymadığını denetleyecek” açıklamasında bulunan New York  valisi, maske takmanın salgını önlemede çok önemli bir adım olduğunu sözlerine ekledi.

ABD’de maske takmayana ceza yaygınlaşıyor

BİRÇOK EYALETTE YÜZ KAPATMAK SUÇ SAYILIYOR

ABD’de maske takılmasına yönelik alınmaya çalışan cezai yaptırımlar, ülkede 1950’lerden itibaren uygulanan “yüz kapamama” yasasıyla çelişiyor. Suç unsuru taşıdığı için birçok eyalette yüzün kapatılması, federal yasalarca yasaklanmış durumda.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.