Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran Hürmüz Boğazı’ndan geçmeye kalkan gemileri vuracağını açıkladı..
ABD İran füzelerine koordinatları Rusya’nın sağladığını iddia etti!.
Fahrettin Altun Vatikan Büyükelçiliğine atandı..
DEM Parti, 8 Mart’ın resmi tatil ilan edilmesi için kanun teklifi verdi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Orta Doğu’daki savaşı bitirmek adına yoğun diplomasi..
Kahpe Amerika ile Kahpe İsrail’in olduğu bir dünyada hiçbir çocuk güvende olamaz!.
İran saldırısının ABD’ye 4 günlük maliyeti 4 milyar doları geçti!.
İran’dan ABD ve İsrail’e rest: Hiç Bir Koşulda Ateşkes ve Müzakere Yapmayacağız!.
Savaşın yedinci gününde brent petrol 90 doları geçti..
Tanju belediyeyi babasının çiftliğine çevirmiş!.
Trump iti İran’ın teslim olması karşılığında savaşı bitireceğini açıkladı..
Trump Epstein gündemini değiştirmek için tüm tuşlara aynı anda basıyor!.
İran’dan füze iddialarına yanıt.. Türkiye’ye saldırmak için hiçbir nedenimiz yok..
Cumhurbaşkanı Erdoğan İran’a gerekli uyarıların yapıldığını açıkladı!.
İran ABD’nin uçak gemisi Lincoln’ü vurduğunu açıkladı..
İran’dan kahpe İsrail’e yeni roket saldırısı!. Tel Aviv’de sirenler son ses!.
Brent petrolün varil fiyatı 85 doları aştı..
Trump Venezuela’ya olduğu gibi İran liderini de kendisinin atayacağını açıkladı!.
İran kürtleri uyardı!. Harekete geçerseniz vururuz!.
Senatodan Trump’a tam yetki!.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan komşu ülkelere mesaj..
Dünya petrol zamları ile çalkalanırken Türkiye’de fiyatlar nasıl sabit tutulacak..
İran’ı savaşarak yenemeyen ABD muhalifleri silahlandırmaya çalışıyor!.
İran Hürmüz Boğazı’nda 10 petrol tankeri vurduğunu açıkladı!.
İran ABD’nin Dubai Başkonsolosluğunu vurdu!.
Savaş açtığı İran Trump’un kâbusu oldu!.
Trump iti geberen askerlerin tabutlarını yayınlamayı yasakladı!.
İran Tel Aviv’i füzelerle vurmaya devam ediyor..
ABD ve İsrail saldırılarında öldürülen 165 öğrenci toprağa veriliyor!.
İspanya Trump’a resti çekti!. İran’ı Vurmak İçin Üssümüzü Kullanamazsın!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Amerikan köpeği, İsrail Savcılığını kendisini devirmeye çalışmakla suçladı!.

Amerikan köpeği, İsrail Savcılığını kendisini devirmeye çalışmakla suçladı!.
06.04.2021
A+
A-

Yolsuzluk davasında hakim karşısına çıkan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Savcılığını kendisini devirmeye çalışmakla itham etti.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN’a göre Netanyahu, bugün yaklaşık 6 saat süren duruşma sonrası düzenlediği basın toplantısında, kendisini görevi kötüye kullanmakla suçlayan İsrail Savcılığı için “yetkiyi uygunsuz bir şekilde kullandığı” değerlendirmesinde bulundu.

Netanyahu, Savcılığın kendisini devirmeye çalıştığına vurgu yaparak, “Onlar (savcılık) bir av gezisindeler. Bir suçu araştırmadılar ya da aramadılar. Sadece beni arıyorlardı.” dedi.

Savcılığın kendi liderliğindeki hükümete karşı da darbe yapmaya çalıştığına dikkati çeken Netanyahu, “Onlar sağ kesimden güçlü bir başbakanı devirmeye çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Netanyahu ayrıca, Savcılığı, “kayıtları silmek, ifadeleri ve şikayetleri görmezden gelmek, soruşturma materyallerini elinde bulunduran tek makamken sızdırmak ve daha fazla ayrıntı olmadan tanıklara ağır tehditlerle şantaj yapmak”la suçladı.

İsrail’de görevdeyken yargılanan ilk Başbakan olarak tarihe geçen Netanyahu’nun davasının üçüncü duruşmasının ilk oturumu, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Kudüs Bölge Mahkemesinde görülmeye başlanmıştı.

Başsavcı Liat Ben Ari, duruşmada Netanyahu’nun “kişisel çıkarlarını güçlendirmek için merkezi medya organlarıyla koordineli şekilde yasa dışı menfaatler sağlamak adına görevini kötüye kullandığını” belirtmiş, Netanyahu ise kendisine yöneltilen suçlamaları reddetmişti.

Netanyahu, bugün Kudüs Bölge Mahkemesinde görülen duruşmada, Savcılığın iddianamesini okumasının ardından mahkemeden ayrılmıştı.

Hakkındaki üç ayrı yolsuzluk dosyası nedeniyle yargılanan Netanyahu’nun bugünkü duruşmasına yerel ve uluslararası basın yoğun ilgi gösterirken, duruşmada Netanyahu ve avukatları hazır bulundu.

İsrail’de en uzun süre başbakanlık görevini yürüten Netanyahu’nun yargılanma sürecinin uzun süreceği belirtiliyor.

İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit, 21 Kasım 2019’da Netanyahu hakkında üç ayrı yolsuzluk dosyası nedeniyle dava açılmasını talep etmişti.

Netanyahu’nun ilk duruşması 24 Mayıs 2020’de, ikinci duruşması da 8 Şubat 2021’de yine Kudüs Bölge Mahkemesinde görülmüştü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.