Site Rengi

HABER ÖZETİ
Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın sevgilisinin ifadesi ortaya çıktı..
Uşak Belediye Başkanı tutuklandı..
İran’ın dünyaya rezil ettiği Trump yine içi boş tehditler savurmaya devam etti!.
İran Kahpe İsrail’i füzelemeye devam ediyor!. Şimdi de Hafya’daki petrol rafinerisini vurdu!.
CHP’li başkanın taciz ettiği 16 yaşındaki kızı öldüren sürücü bakım kim çıktı!.
CHP’li Başkanın taciz ettiği kız çocuğunun şüpheli ölümü!.
CHP’li başkan belediye bütçesi ile 4 ayrı sevgilisine dünyayı dolaştırmış!.
İran İsrail ve ABD üslerini füzelerle inletirken Trump aptalca yalanlarına devam ediyor!.
Özlem Gürses 16 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden CHP’li başkanı AK Partili gibi servis etti!.
İran füzesi korkusu İsrailli milletvekillerini fare deliklerine tıkadı!.
Orta Doğu bataklığına saplanan Trump şimdi de “Hürmüz Boğazı’nı ele geçirdik” yalanına sarıldı!.
İsrail ve Amerika İran’ın elektrik santrallerini vurdu!.
İsrail’de Netenyahu hükümeti ile askeri kanat arasıda gerilim tırmanıyor..
ABD’de petrolün galın fiyatı 2 dolardan 5 dolara yükseldi..
Kahpe İsrail alev alev yanıyor!.
CHP’li başkanın taciz mesajlarını ifşa eden 16 yaşındaki kıza araba çarptı!.
CHP’li Çapkın Başkanın ikinci bankamatik sevgilisi Kocaeli’de gözaltına alındı..
Parti hırsızlık ve sapıklık skandalları ile ülkenin gündemindeyken CHP’liler “Kadıköy’e Camii Yaptırmayız” eylemi düzenlediler..
İran Suudi Arabistan’daki ABD üssünü yerle bir etti..
ABD’de Trump karşıtı isyanlar başladı!.
CHP’nin Uşak Belediye Başkanı için kurduğu destek meydanı bomboş kaldı..
CHP’li çapkın başkan yedek telefonunu sevgilisinin iç çamaşırına saklamış!.
Eşel Mobil sistemi devreye alınmasaydı akaryakıt fiyatları 90 TL’yi aşacaktı..
İşte Amerikan köpekliğinin hazin sonucu!. Trump şimdi de Arapları suçladı!.
ABD istihbaratı Trump’ın “İran’ın Füze Stokları Bitti” açıklamasını yalanladı..
İran İsrail’i bomba ve füze manyağı yaptı!.
Başkan otel de 37 yaş küçük çalışanıyla basıldı, CHP’liler belediye önünde demokrasi nöbetine başladı!.
İzzet Ulvi Yönter MHP Genel Başkan Yardımcılığından istifa etti..
Volkswagen İsrail’in demir kubbesi için silah üretecek!.
ABD’nin “Kara Harekâtı” açıklamasına İran’dan cevap: Askerlerini Kendi Üslerinde Otellerde Saklayanlar Bizden Nasıl Koruyacaklar!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Anadolu’dan getirilen kurbanlıklar İstanbul’a giriş yaptı!.

Anadolu’dan getirilen kurbanlıklar İstanbul’a giriş yaptı!.
16.07.2020
A+
A-

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, gece yarısından itibaren Anadolu’dan getirilen ilk kurbanlıklar kontrolleri yapıldıktan sonra İstanbul’a giriş yaptı. Erzurum’dan Sakarya’ya kurbanlık getirmek için izin aldığı halde İstanbul’a giriş yapmak isteyen bir kişiye 39 bin 888 lira para cezası kesilirken araç sahibine de 2 bin 781 lira ceza kesildi.

Kurban Bayramı’na yaklaşık 2 hafta kala, kurbanlıklar İstanbul’a gelmeye başladı. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, jandarma ve polis ekipleriyle birlikte Beykoz Riva’da bulunan Canlı Hayvan Sevk Kontrol Noktası’nda İstanbul’a kurbanlık getirmek isteyen kişiler ve getirilen kurbanlıklar üzerinde denetim yaptı. Denetimlerde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı görevliler, getirilen kurbanlıkları denetledi. Kurbanlıkların küpe numaraları ve kayıtlı olup olmadıkları incelenirken kurban getiren kişilerin belgeleri de kontrol edildi. Yapılan kontrollerde Erzurum’da Sakarya’ya kurbanlık hayvan getirmek için izin aldığı halde 48 kurbanlıkla İstanbul’a giriş yapmak isteyen bir kişiye, 39 bin 888 lira para cezası kesildi. Hayvanların getirildiği araç sahibine de 2 bin 781 lira para cezası kesen ekipler, 48 kurbanlık hayvanı Tuzla’da bulunan Canlı Hayvan ve Et Borsası’na göndererek muhafaza altına aldı.

Kaçak hayvanlar tespit edildi

Denetimlere katılarak kurbanlık hayvanları inceleyen İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, İstanbul’a 2020 yılı için kurbanlık girişleri başladı. Şu anda Riva Hayvan Sevk Kontrol Noktası’ndayız. Trakya şaptan dolayı ari bölgedir. 2010 yılından itibaren aşılı arilik statüsüne sahip bir bölge. Buraya gelen hayvanlar mutlaka kan analizleri yapılmış, Trakya’ya geçiş sağlık sertifikasının olduğunu belirtir belgeler ile geçiyorlar. Biz de burada küpe numaralarına, pasaportlarına ve sağlık durumlarını kontrol ederek Trakya’ya geçiş sertifikası varsa Trakya’ya geçişlerine izin veriyoruz. Anadolu yakasına gelenlere ise veteriner sağlık raporu olup olmadığına bakıyoruz, yine küpelerini ve pasaportlarını kontrol ediyoruz. Biz burada 365 gün, 7 gün 24 saat nöbetlerimizi tutuyoruz. Fakat kurban döneminde hayvan hareketleri yoğunlaştığından dolayı, İl Jandarma Komutanlığımız, emniyet müdürlüğümüz, zabıtamız ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimizle beraber burada denetimlerimizi 22 Haziran’dan itibaren yoğunlaştırdık. 22 Haziran’dan bugüne kadar yaklaşık olarak 140 kamyonda 3 bin 500 civarında kaçak hayvan tespit ettik. Tespit edilen bu hayvanlar Tuzla Canlı Hayvan ve Et Borsası’nda karantinaya alındı” şeklinde konuştu.

Geçen yıl İstanbul genelinde yaklaşık 75 bin büyükbaş hayvan kesildi

Yeterli sayıda hayvan sevkiyatının yapılmasını beklediklerini belirten Karaca; Geçen yıl İstanbul genelinde yaklaşık 75 bin büyükbaş, 70 bin de küçükbaş hayvan kesimi gerçekleşti. Bu yıl da yine aynı sayılarda hayvan bekliyoruz. Bu kurbanda herhangi bir hayvan problemi yaşayacağımızı düşünmüyoruz. Hem Trakya bölgesinden hem de Anadolu’dan gelecek ve mevcut olan hayvanlarımızla vatandaşlarımızın kurbanlık hayvan ihtiyaçlarını karşılayacağız” dedi.

Kurban pazarlarında denetim

Koronavirüs salgını nedeniyle kurban pazarlarında bulaş riskini en aza indirmek için gerekli tedbirlerin alındığını belirten Karaca; Bildiğiniz gibi bu sene covid-19 gölgesinde bir kurban yaşıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan Kurban Hizmetleri Tebliği, Bilim Kurulu ve bakanlığımızın yayınlamış olduğu tebliğler çerçevesinde kurban pazarlarında, giriş çıkışlar belli noktalardan yapılacak, girişlerde ateş ölçümü yapılacak, maskesiz girişlere izin verilmeyecek. İçeriye belli sayıda insan alınacak, çadırlar arasında en az 2 metre mesafe olacak şekilde ayarlandı. Bizim buradaki kontrollerimizin dışında pazar girişlerinde hayvanlar yeniden kontrol ediliyor. Pazarın içinde de kontrollerimiz sürekli devam ediyor” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.